Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός - Επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης (Video)

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χασάν - Δείτε τα γκολ

31 Οκτωβρίου 2020 17:24
Super League: Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός - Επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα απόδοση και με τον Χασάν να βγάζει και πάλι τα... κάστανα από τη φωτιά ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την "Ελαφρά Ταξιαρχία" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ανέβηκε στην κορυφή της Super league, παρέα με τον Άρη. Ενώ, η μαχητικότητα δεν έφτανε για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με την Εφές στο ΣΕΦ για τη Euroleague, με τους Τούρκους να δείχνουν την ποιοτική τους ανωτερότητα και να φεύγουν νικητές με 84-79.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια, είχαν δύο δοκάρια με τον Ελ Αραμπί, αλλά χρειάστηκαν δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 65' και το 72' για να φτάσουν στο τρίποντο, τρεις μέρες πριν το μεγάλο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League.

Πώς παρατάχθηκαν

Με πολλές αλλαγές και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο τέρμα ήταν ο Σα, αμυντικό δίδυμο οι Παπαδόπουλος και Σισέ, αριστερά ήταν ο Βινάγκρε και δεξιά έκανε το ντεμπούτο του ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Τα δύο χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Πέπε, τριάδα μπροστά οι Λοβέρα, Φορτούνης, Μπρούμα και μοναδικός προωθημένος ο Χασάν.

Από πλευράς Απόλλωνα, σε σύστημα 5-4-1 ξεκίνησαν το ματς οι Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς, Βιτλής, Κολ, Σλίβκα, Φατιόν, Μουνιέ, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (82' Μπρούνο), Παπαδόπουλος, Σισέ, Βινάγκρε, Μπουχαλάκης (40' Εμβιλά), Πέπε, Μπρούμα (46' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Λοβέρα (62' Μασούρας), Χασάν

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (64' Μπεντινέλι), Ιωαννίδης (80' Φερνάντες), Σλίβκα, Μουνιέ (64' Τσιλούλης), Βιτλής (80' Λαγός), Φατιόν.

Το ματς

Πολύ αργός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να προβεί σε οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα, κάτι που φάνηκε ότι επηρέασε κατά ένα μέρος την ομοιογένεια στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με μια κεφαλιά του Σισέ στο 9', με τον Απόλλωνα να είναι και αυτός με την σειρά του επικίνδυνος, απειλώντας με καλή κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 11'.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο, ωστόσο δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31', για να σημειώσει την δεύτερη καλή του στιγμή, δηλαδή ένα σουτ του Λοβέρα, που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ. Ο τελευταίος ήταν "σωτήρας" για την εστία της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", καθώς έβγαλε πολύ δύσκολη κεφαλιά του Χασάν στο 34', αλλά και πλασέ του Μπρούμα από κοντά στο 36'.

Άλλες δύο κεφαλιές από Χασάν και Σισέ ανέβασαν τις τελικές του Ολυμπιακού, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Βέρχουλστ για να μείνει το 0-0 μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ένα ημίχρονο που ανάγκασε τον Μαρτίνς να αλλάξει τον Μπουχαλάκη με τον Εμβιλά, μετά από ενοχλήσεις του πρώτου στη μέση, αλλά και να δει τον Ντρέγκερ να κάνει τίμια προσπάθεια στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, αντί των Φορτούνη και Μπρούμα, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 προκειμένου να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα. Εντούτοις, η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 60', όταν ο Χασάν έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, αλλά και πάλι ο εξαιρετικός Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ωστόσο, αυτή η ευκαιρία ήταν σαν μια προειδοποίηση από πλευράς γηπεδούχων, καθώς από το 65' και μετά "καθάρισαν" το ματς.

Σε αυτό το λεπτό ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά και λίγα δευτερόλεπτα μετά η μπάλα έφτασε έπειτα από κόντρες στον Χασάν, που από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, λύνοντας τον... γόρδιο δεσμό.

Το γκολ ελέγχθηκε και από το VAR για πιθανό φάουλ του Αιγύπτιου στον Λισγάρα, ωστόσο μέτρησε κανονικά, με τον Χασάν να σκοράρει ξανά στο 72' με προβολή, ύστερα από σέντρα του Μασούρα, που είχε μπει λίγο πριν στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια σουτ των Τσιλούλη και Φατιόν, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν κάποιο τέρμα, με τον Ολυμπιακό να έχει και δεύτερο δοκάρι με τον Ελ Αραμπί στο 84' και τελικά να φτάνει στη νίκη με 2-0, πατώντας... κορυφή στη Superleague.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share