Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Η μαχητικότητα δεν έφτανε στον Ολυμπιακό

«Διπλό» της Εφές στο ΣΕΦ

30 Οκτωβρίου 2020 23:02
Euroleague: Η μαχητικότητα δεν έφτανε στον Ολυμπιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαχητικότητα δεν έφτανε για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με την Εφές στο ΣΕΦ για τη Euroleague, με τους Τούρκους να δείχνουν την ποιοτική τους ανωτερότητα και να φεύγουν νικητές με 84-79.

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά την «κατάρρευση» στο Μόναχο, βρέθηκαν να χάνουν με 12 πόντους στα μισά της τέταρτης περιόδου και προβλημάτισαν τους Τούρκους, μειώνοντας στους 3 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, όμως δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Μάρτιν, που πέτυχε 11 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ, ενώ είχε 2 κλεψίματα και 3 τάπες. Ο Σλούκας μέτρησε 10 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο ΜακΚίσικ είχε 10 πόντους και 3 κλεψίματα. Οκτώ πόντους πρόσθεσε ο Έλις που είχε πολύ καλή παρουσία στην άμυνα, όπως και ο Τζένκινς με 7 πόντους, ενώ 9 πόντους πέτυχε ο Πρίντεζης.

Μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό έκανε ο Μίτσιτς με 20 πόντους, ο Λάρκιν είχε 15 πόντους, πετυχαίνοντας τους 11 στο φινάλε, ενώ 15 πόντους σκόραρε και ο Μπομπουά.

Οι Ερυθρόλευκοι υποχώρησαν στο 3-3 στη Euroleague, ενώ η Εφές βελτίωσε το ρεκόρ της στο 2-3. Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εκξτός έδρας.

Το παιχνίδι

Η Εφές μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ, αν και ο Ολυμπιακός παρέμενε κοντά της, χτυπώντας στη ρακέτα των Τούρκων. Οι Ερυθρόλευκοι στόχευσαν στο ζωγραφιστό και πήραν πολλά φάουλ, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με 10/13 βολές και φθείροντας τους ψηλούς της Εφές. Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση, τη στιγμή που τα μεγάλα "όπλα" της Εφές άρχισαν να ζεσταίνονται από νωρίς. Παράλληλα, οι Τούρκοι πήγαν το παιχνίδι στον γρήγορο ρυθμό που τους βόλευε, με αποτέλεσμα οι καλοί τους σκόρερ να κάνουν... πάρτι. Μίτσιτς, Σίμον και Ντάνστον έκαναν μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό και οδήγησαν την Εφές σε βραχύ προβάδισμα (26-29) στην πρώτη περίοδο.

Οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στη ρακέτα στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την αστοχία τους στα δίποντα (μόλις 6/15 στο πρώτο ημίχρονο), κατέληξαν να σκοράρουν μόλις 12 πόντους σε 10 λεπτά. Ο Μίτσιτσς συνέχισε το ρεσιτάλ του, ενώ η είσοδος των Λάρκιν και Πλάις έδωσε κι άλλες επιθετικές λύσεις στην Εφές, που άνοιξε τη διαφορά στους 10 πόντους (28-38) στο 13', με ένα τρίποντο του Λάρκιν να τους φέρνει στο +13 (28-41). Οι Χάρισον και Σπανούλης μπήκαν στην επιθετική εξίσωση (μαζί με τους Παπανικολάου και Έλις από το πρώτο δεκάλεπτο) και έδωσαν ανάσα στον Ολυμπιακό με 7 σερί πόντους (35-41), όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα διάστημα άνω των τεσσάρων λεπτών, κατά το οποίο οι δύο ομάδες τα... έσπασαν και έμειναν άποντες! Μίτσιτς και Λάρκιν "ξεκόλλησαν" την Εφές για το 35-44, με τον Χάρισον να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και να μειώνει για τον Ολυμπιακό σε 38-44, που ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο. Με βολές του Έλις, ένα τρίποντο του Βεζένκοφ και δύο καλάθια του ΜακΚίσικ μετά από ισάριθμα κλεψίματα οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 47-44! Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, με την Εφές να απαντά με δύο τρίποντα από Σίνγκλετον και Μίτσιτς και τον Ολυμπιακό να απαντά με τρίποντο του Σλούκα, που ήταν το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι για το 50-50 στο 25'. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός "κόλλησε" ξανά επιθετικά και πέτυχε μόλις 7 πόντους σε 5 λεπτά, με την Εφές να το εκμεταλλεύεται. Οι Τούρκοι έτρεξαν γρήγορο σερί 8-0 (50-58) και εν συνεχεία διατήρησαν τη διαφορά σε παρόμοια επίπεδα κυρίως απότη γραμμή των βολών. Ο Πρίντεζης "ξεκόλλησε" τον Ολυμπιακό με τρίποντο και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 57-63.

Ο Λάρκιν το πήρε πάνω του στην τελευταία περίοδο και αποτέλεσε τον καταλύτη της Εφές με 11 πόντους σε 10 λεπτά. Με βολές του Αμερικανού η Εφές άνοιξε τη διαφορά στους 12 (63-75). Ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και μείωσε στους 5 με σερί σερί 7-0 χάρη σε καλάθια των Μάρτιν Σλούκα και ΜακΚίσικ. Ο Σίμον έκανε το 70-77, αλλά ο Σπανούλης πέτυχε μεγάλο τρίποντο και μείωσε σε 73-77. Με 1/2 βολές του Λάρκιν έγινε το 73-78 και ο Μάρτιν σκόραρε για το 75-78 με μόλις 1:11 για το φινάλε. Πάλι ο Λάρκιν σκόραρε για το 75-80, με τον Σλούκα να μειώνει άμεσα σε 77-80. Με 2/2 βολές ο Μίτσιτς έκανε το 77-82 στα 13" το τέλος και το παιχνίδι... τελείωσε με το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη, για να διαμορφωθεί εν συνεχεία το τελικό 79-84.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share