Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: "Ζωντανός" για πρόκριση ο ΠΑΟΚ

0-0 το τελικό σκορ

30 Οκτωβρίου 2020 00:21
Europa League:

Πολύ καλή εμφάνιση, που όμως δεν συνοδεύτηκε από νίκη, πραγματοποίησε ο Δικέφαλος του Βορρά μέσα στην Ανδαλουσία, μένοντας στο 0-0 με την Γρανάδα, παρότι ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ την ήττα γνώρισε λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, που βρίσκεται μια ανάσα από την Παλμέιρας, ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και δοκάρι με τον Σβαμπ στο 27', πιέστηκε για λίγα λεπτά στο δεύτερο, όμως συνήλθε και ήταν αυτή που απείλησε μέχρι το τέλος, ψάχνοντας το μεγάλο "διπλό", που θα την έβαζε μπροστά στον όμιλο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στην πρόκριση, καθώς η Γρανάδα είναι πρώτη στον όμιλο με 4 βαθμούς, η Αϊντχόφεν ανέβηκε στους 3 μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας, ενώ οι "ασπρόμαυροι" έχουν 2 βαθμούς, έναντι ενός της κυπριακής ομάδας.

Πώς παρατάχθηκαν

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στα στόπερ τους Κρέσπο, Βαρέλα και Ίνγκασον. Ο Γιαννούλης ήταν σ την αριστερή πλευρά και ο Σοάρες στη δεξιά. Στα χαφ πήραν θέση οι Σβαμπ και Αουγκούστο, οι Μουργκ και Α. Ζίβκοβιτς ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Τσόλακ στην κορυφή.

Για την Γρανάδα στο βασικό σχήμα της ξεκίνησαν οι Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Χερμάν, Ερέρα, Νέβα, Γκοναλόν, Μίγια, Ματσίς, Πουέρτας, Κένεντι, Σουάρεθ.

ΓΡΑΝΑΔΑ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Χερμάν, Ερέρα (59' Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόν (90' Μπράις), Μίγια, Ματσίς (90' Ντουάρτε), Πουέρτας, Κένεντι (73' Μοντόρο), Σουάρεθ (73' Σόρο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ροντρίγκο (75' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μουργκ (70' Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69' Σβιντέρσκι).

Το ματς

Εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να περιορίσει σχεδόν κάθε ενέργεια των παικτών της Γρανάδας και να δημιουργήσει τις σπουδαιότερες ευκαιρίες, με πρώτη και κύρια το δοκάρι του Σβαμπ στο 27'.

Για να τα πάρουμε, όμως, από την αρχή, ο Άμπελ Φερέιρα είδε τους ποδοσφαιριστές του να έχουν απόλυτη συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι, να κλείνουν κάθε διάδρομο στην ισπανική ομάδα και όποτε έβρισκαν ευκαιρία, να απειλούν, όπως έκαναν στο 17' με μια κεφαλιά του Βαρέλα, η οποία έφυγε άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Γρανάδα προσπαθούσε να πιέσει, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Δικεφάλου, που μάλιστα ήταν αυτός που είχε την μεγαλύτερη φάση στο ματς, όταν ο Σβαμπ έκανε την προβολή μετά από σέντρα του Ίνγκασον, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ρουί Σίλβα.

Μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν αυτή του 32ου λεπτού, όταν ο Ματσίς σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Ζίβκοβιτς έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Κατά τ' άλλα η Γρανάδα προσπαθούσε να πάει το ματς στη δύναμη, επιδιδόμενη σε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, παρότι ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να... χαμπαριάζει από το σκληρό παιχνίδι των Ανδαλουσιανών.

Η ισπανική ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 50' απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ με μια γυριστή κεφαλιά του Γκοναλόν, που απέκρουσε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 55' ο Κένεντι σούταρε, η μπάλα κόντραρε, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει, την ώρα που ο Δικέφαλος του Βορρά είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Παρόλα αυτά, η πίεση της Γρανάδας δεν κράτησε για πολλή ώρα, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, όμως δεν μπορούσε από την μεριά του να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία των Ανδαλουσιανών.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι και Ουαγκέ και εν μέρει τα κατάφερε, καθώς είδε τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που πίεζε στο τελευταίο δεκάλεπτο για το γκολ της νίκης.

Στο 84' ο Σφιντέρσκι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά έπιασε αδύναμο σουτ και διευκόλυνε έτσι τον Ρουί Σίλβα, ενώ στο 87' το σουτ του Ζίβκοβιτς κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του κίπερ της Γρανάδας.

Στο 91' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πέσιμο του Σβαμπ, όμως ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα, στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Δικέφαλος έφυγε με σημαντικό βαθμό (0-0) από την έδρα της ισπανικής ομάδας, αλλά του έμεινε το... παράπονο, καθώς θα μπορούσε ακόμα και το τρίποντο.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share