Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός: Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο τριφύλλι

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

29 Οκτωβρίου 2020 18:33
Παναθηναϊκός: Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο τριφύλλι

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος, ένα ακόμα μέλος του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η ενημέρωση των «πράσινων»

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι ακόμη ένα μέλος της ομάδας μας διεγνώσθη θετικό στoν COVID-19.

Όλα τα μέλη της ομάδας μας υποβλήθηκαν την Πέμπτη (29/10) σε νέα τεστ για τον COVID-19 από τα αποτελέσματα των οποίων προέκυψε και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η κατάστασή του θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από το ιατρικό μας επιτελείο. Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος του ΕΟΔΥ».

Κορωνοϊός: Παραμένουν τα τετραψήφια νούμερα - 1.211 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες, ενώ νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

50 τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο των Σερρών

Συνολικά 50 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» των Σερρών μετά και τα αποτελέσματα του νέου μοριακού ελέγχου, που έγινε σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους και ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.

Ειδικότερα, θετικοί στον κορωνοϊό είναι συνολικά 36 νοσηλευόμενοι και 14 εργαζόμενοι. Οι οκτώ νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο δθ/ντής της Μονάδας κ. Καραμούτσος είπε πως, «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό.

Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή».

Ο κ. Καραμούτσος επανέλαβε πως, «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους» και τόνισε ότι «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα», ενώ διαβάστε επίσης και για την εισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, τόνισε πως: «ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share