Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ

1-0 το τελικό σκορ

25 Οκτωβρίου 2020 22:47
Super League: Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς πέρασε από τα Γιάννινα επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ και πήρε όχι μόνο τρεις βαθμούς, αλλά και ηρεμία μετά τη βαριά ήττα από την Μπράγκα στο Europa League και τα όσα έγιναν με τον Μάρκο Λιβάγια.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 16ο λεπτό με πέναλτι, το οποίο χρεώθηκε μέσω VAR ο Χουτσετσιώτης που… γκρέμισε τον Χνιντ σε μία ανύποπτη φάση, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άξιζαν την ισοφάριση, βρήκαν δίχτυα δύο φορές, όμως και τις δύο το τέρμα τους ακυρώθηκε σωστά με το VAR για οφσάιντ.

Η Ένωση πάντως πήρε δίκαια τη νίκη, με τον Μάσιμο Καρέρα να ρίχνει τον Μάρκο Λιβάγια ως αλλαγή στο ματς με το 60’ και τον Κροάτη να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να… απαντάει στον Ιταλό προπονητή, μετά το «χουνέρι» και την αλλαγή του την Πέμπτη το βράδυ.

Την… έσωσε το VAR την ΑΕΚ!

Το παιχνίδι είχε φοβερό ρυθμό από τα πρώτα και η ΑΕΚ παρότι ξεκίνησε στο παιχνίδι χωρίς τους Λιβάγια και Ολιβέιρα στην αρχική ενδεκάδα, ήταν εξαιρετική από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, με τους Μαχαίρια – Τάνκοβιτς – Μάνταλο και Ανσαριφάρντ να έχουν καλή συνεργασία. Η Ένωση μπήκε μάλιστα πιο δυνατά και έψαξε το γκολ, όμως η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε για τον ΠΑΣ, όταν ο Παμλίδης δεν κατάφερε να σουτάρει από κοντά, μετά από γύρισμα του Ελευθεριάδη.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αμέσως, καθώς στο 10’ ο Μαχαίρας δεν κατάφερε να σκοράρει αν και βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Χουτετσιώτη, μετά από γύρισμα του Λόπες, αφού σούταρε στο κέντρο της εστίας. Τελικά, το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 16’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ. Στη φάση του πέναλτι ο Χουτεσιώτης έκανε κάκιστη έξοδο και… γκρέμισε τον Χνιντ, όμως έπρεπε να δούμε ριπλέι για να διαπιστώσουμε αν μετά την κεφαλιά του Τυνήσιου στόπερ η μπάλα ήταν εντός γηπέδου την ώρα της επαφής ή εκτός πεδιάς! Για να το έδωσε και μέσω VAR ο Διαμαντόπουλος, προφανώς θα το έχει τσεκάρει...

Το γκολ αυτό πάντως δεν χάλασε τον ρυθμό του ματς, καθώς λόγω των προβλημάτων στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης, ο ΠΑΣ έβρισκε χώρους και φάσεις. Βέβαια, στο 24’ ο Χουτετσιώτης χρειάστηκε να κάνει μία τρομερή απόκρουση για να κρατήσει το 0-1, ενώ στο 34’΄ακυρώθηκε σωστά γκολ του Παμλίδη για το 1-1 ως οφσάιντ μέσω του VAR. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε άλλη μία καλή φάση, όταν η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 45’ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45’ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χνιντ, όμως φάνηκε να μην υπάρχει παράβαση.

VAR και δοκάρι… σταμάτησαν τον ΠΑΣ

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο ΠΑΣ έδειχνε να πατάει καλύτερα, μπήκε φουριόζος και κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι μάλιστα για περίπου 20 λεπτά ήταν σαφώς καλύτεροι, αλλά ήταν και άτυχοι. Στο 49’ η μπάλα από την κεφαλιά του Εραμούσπε σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα, ενώ στο 51’ ο Ελευθεριάδης σκόραρε από κοντά μετά από ωραία φάση, όμως και αυτό το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ μετά από χρήση VAR.

Μετά το 65’ πάντως και την είσοδο του Μάρκο Λιβάγια, η ΑΕΚ όχι μόνο ισορρόπησε αλλά πήρε και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, ο Κροάτης έφτασε πολύ κοντά και στο γκολ, όταν στο 72’ μετά από εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει με «κεφαλιά ψαράκι», αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτετσιώτη, ενώ στο 80’ Ο Ολιβέιρα αν και ολομόναχος απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε, κατάφερε να πλασάρει δίπλα από την εστία!

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share