Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ostrava Open: Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη

Δυστυχώς αποκλείστηκε

24 Οκτωβρίου 2020 18:33
Ostrava Open: Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη

Μετά τη θριαμβευτική της νίκη που της χάρισε μια θέση στον ημιτελικό η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε αλλά η Βικτόρια Αζαρένκα ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη (2-0 σετ) και την πρόκριση για τον τελικό του Ostrava Open.

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά για ακόμα ένα ματς αλλά στο πρώτο game έχασε τέσσερα break points, με αποτέλεσμα αυτό να την επηρεάσει ψυχολογικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η νικήτρια του φετινού US Open.

Η Αζαρένκα πήρε το πρώτο σετ με 6-1, ενώ προηγήθηκε και με 4-0 στο δεύτερο, εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της αντιπάλου της. Η Σάκκαρη δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 4-3, αλλά στη συνέχεια δεν είχε άλλες δυνάμεις και έχασε το δεύτερο σετ με 6-3.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνίδα τενίστρια έκανε 21 περισσότερα αβίαστα λάθη (36-15) και φυσιολογικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά της Οστράβα. Γενικά, όμως, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Ostrava Open: Με άνεση στους 8 η Σάκκαρη

Μετά την φανταστική της εμφάνιση στο Roland Garros, "σκόραρε" απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ostrava Open.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο23) με εμφάνιση top-10 παίκτριας απέκλεισε με 6-3, 6-3 το Νο5 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό Ελίνα Σβιτολίνα και έφτασε στους "8" του Ostrava Open.

Αυτή είναι η 10η top-10 νίκη της Ελληνίδας και η 3η της μέσα στο 2020! Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει πάλι την Παρασκευή απέναντι στην νικήτρια του αγώνα της Ονς Τζαμπέρ με την Γέλενα Οσταπένκο.

Η Ελίνα Σβιτολίνα αν και είναι στο Νο5 και έχει φτάσει στο Νο3 του κόσμου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο καταπληκτικό παιχνίδι τηςΜαρίας Σάκκαρη η οποία και έφτασε στην 2η νίκη της σε 3 αγώνες με την Ουκρανή.

Οι πόντοι ήταν 65-46. Η Μαρία Σάκκαρη είχε 32 winners και 28 αβίαστα και η Ελίνα Σβιτολίνα 4-22. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 5/9 για την Μαρία και 2/3 για την Ελίνα.

Τυφώνας... Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θα ξεκινήσει ιδανικά με μπρέικ (1-0) στο 1ο σετ και με love service game θα φτάσει στο 2-0. Με νέο μπρέικ η Σάκκαρη θα προηγηθεί με 3-0 σε μόλις 8'!

Στο 4ο γκέιμ η Μαρία Σάκκαρη θα έχει 2 διπλά σφάλματα και θα δώσει την ευκαιρία στην Ελίνα Σβιτολίνα να φτάσει σε μπρέικ πόιντ και να πάρει πίσω το ένα από τα δυο μπρέικ (3-1).

Η Ελληνίδα θα αντέξει στην πίεση και θα φτάσει στο 4-2 αλλά στο 7ο γκέιμ η Ουκρανή θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ για να μειώσει σε 4-3. Η Σάκκαρη με διπλό λάθος της Σβιτολίνα θα φτάσει σε διπλό σετ πόιντ και θα κλείσει το σετ σε 30' με 6-3!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share