Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Πρεμιέρα με συντριβή για την ΑΕΚ - «Έφαγε» τριάρα... από τη Μπράγκα (Video)

Δείτε όλα τα γκολ

22 Οκτωβρίου 2020 23:57
Europa League: Πρεμιέρα με συντριβή για την ΑΕΚ - «Έφαγε» τριάρα... από τη Μπράγκα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα πολλά αμυντικά λάθη της και την αναποτελεσματικότητα του Ολιβέιρα στην επίθεση, με αποτέλεσμα να φύγει από την έδρα της Μπράγκα με βαριά ήττα (3-0) στην πρώτη αγωνιστική του Europa League. Με τον ΠΑΟΚ επίσης να «γκελάρει» στην Τούμπα απέναντι στην Ομόνοια.

Όλα τα γκολ της Μπράγκα προήλθαν από αδράνειες της άμυνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο τελευταία ξεκίνησαν από λάθη του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 62' και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από τον Καρέρα στο 89'!

Ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 42' και η Μπράγκα άνοιξε το σκορ με τον Γκαλένο στο 44' Ο Ολιβέιρα έγινε μοιραίος με νέα χαμένη ευκαιρία στο 63', προτού οι Πορτογάλοι σκοράρουν ακόμα δύο γκολ με τους Παουλίνιο στο 78' και Όρτα στο 88'.

Την επόμενη Πέμπτη (29/10) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τη Λέστερ, η οποία είναι πρωτοπόρος του ομίλου μετά τη νίκη με 3-0 επί της Ζόρια.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-4-1-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα ,με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσιάρου, ο Λόπες αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ-χαφ και ο Βασιλαντωνόπουλος πήρε θέση στα δεξιά. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ, ενώ ο Μάνταλος ήταν το "δεκάρι" πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ.

Με 4-4-2 αγωνίστηκε η Μπράγκα του Κάρλος Καρβαλιάλ. Τερματοφύλακας ο Ματέους, με τους Εσγκάιο, Κάρμο, Βιάνα και Σεκέιρα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο του κέντρου συνέθεσαν οι Φρανσέρτζιο και Κάστρο, στα άκρα κινήθηκαν οι Γκαλένο και Μεντέιρος, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Όρτα και Παουλίνιο.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπράγκα να έχει την προτωβουλία των κινήσεων και να τεστάρει δύο φορές τον Τσιντώτα με μακρινά σουτ. Το πρώτο, από τον Κάστρο στο 3', κατέληξε στα χέρια του Έλληνα γκολκίπερ και το δεύτερο, από τον Παουλίνιο στο 5', έφυγε λίγο άουτ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά καθώς ο Ανσαριφάρντ βρήκε ωραία τον Μάνταλο στην αντεπίθεση, αυτός σέντραρε για τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα με κεφαλιά, στέλνοντάς την άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, με την Ένωση να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά να έχει εμφανή προβλήματα από το πρέσινγκ της Μπράγκα. Αντιθέτως ήταν πολύ πιο επικίνδυνη στην κόντρα, αφού οι Πορτογάλοι έβγαιναν με αρκετούς παίκτες μπροστά και άφηναν χώρους. Στο 27' ο Βασιλαντωνόπουλος τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ που πάτησε περιοχή αλλά το γύρισμά του προς τον Ολιβέιρα κόπηκε, ενώ στο 29' ο Πορτογάλος έπιασε αδύναμο σουτ που κατέληξε στα χέρια του Ματέους μετά από κίνηση "πίβοτ" στην αντίπαλη περιοχή.

Η ΑΕΚ άρχισε να εμφανίζει αμυντική αστάθεια από το 35' και έπειτα. Στο 38' ο Τσιντώτας επενέβη σε καλό σουτ του Μεντέιρος και στην αμέσως επόμενη φάση οι αμυντικοί της ΑΕΚ... ξέχασαν τον Φρανσέρτζιο, που έμεινε ολομόναχος και αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 42' η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ολιβέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή από τα αριστερά, ντρίμπλαρε και σούταρε με το δεξί από πλεονεκτική θέση, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Μπράγκα δεν αστόχησε. Στο 44' ο Εσγκάιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκαλένο νίκησε στον αέρα τον Βασιλαντωνόπουλο, με την κεφαλιά του να καταλήγει στη γωνία της εστίας του Τσιντώτα και την Μπράγκα να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 1-0 υπέρ της.

Η ΑΕΚ είχε την καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 50', αλλά η προβολή του Τσιγκρίνσκι στη μικρή περιοχή ήταν αδύναμη και ο Ματέους μπλόκαρε. Στο 61' η Μπράγκα είχε τεράστια διπλή ευκαιρία, όταν ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Όρτα και στη συνέχεια ο Γκαλένο σούταρε άουτ σε κενό τέρμα.

Η διπλή αλλαγή του Καρέρα με Λιβάγια και Τάνκοβιτς αντί των Ανσαριφάρντ και Τσιγκρίνσκι λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς για την ΑΕΚ. Οι δύο παίκτες μπήκαν στο 62' και στο 63' συνεργάστηκαν ωραία με τον Λιβάγια να περνά κάθετη πάσα στον Τάνκοβιτς. Αυτός άνοιξε το κοντρόλ προσπαθώντας να αποφύγει τον Ματέους και η μπάλα "στρώθηκε" στον Ολιβέιρα που σούταρε άουτ από πλάγια θέση με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

Δυστυχώς, η μεγάλη ευκαιρία του 63' δεν στάθηκε ικανή για να βοηθήσει την ΑΕΚ να αφυπνιστεί. Η Ένωση συνέχισε να ανοίγεται για να βρει γκολ και όχι μόνο δεν απειλούσε, αλλά γινόταν έρμαιο "φαρμακερές" αντεπιθέσεις των Πορτογάλων. Στο 72' ο Όρτα αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά στο 78' ο Παουλίνιο δεν τον... μιμήθηκε. Από λάθος του Λιβάγια η Μπράγκα έκλεψε και ο Γκαλένο έκανε τρομερή κούρσα περνώντας δύο παίκτες προτού βγάλει τετ α τετ τον Παουλίνιο, ο οποίος έκανε το 2-0 με αριστερό πλασέ.

Στο 88' ένα ακόμα λάθος του Λιβάγια έβγαλε την Μπράγκα στην κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στον Όρτα, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έγινε... αλλαγή στην αλλαγή, καθώς ο Καρέρα τον απέσυρε αμέσως μετά το τρίτο γκολ, στο 89'.

Οι συνθέσεις:

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92' Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84' Μόουρα), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92' Νοβάις), Παουλίνιο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62' Λιβάια, 89' Λιβάια), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share