Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Europa League: Ζορίζεται για την πρόκριση με το «καλημέρα» ο ΠΑΟΚ

Γκέλα που ίσως πληρώσει...

22 Οκτωβρίου 2020 21:56
Europa League: Ζορίζεται για την πρόκριση με το «καλημέρα» ο ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν οπωσδήποτε μια νίκη με την Ομόνοια στην πρεμιέρα του Europa League, ώστε να ξεκινήσει δυναμικά και να πιστέψει στην πρόκριση στο δεύτερο γύρο, αλλά με την «γκέλα» να έρχεται στην Τούμπα (1-1) το έργο του ήδη δυσκόλεψε.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Μποτεάκ, μετά από λάθος της άμυνας, ενώ η ισοφάρισε ήρθε στο 55’ με τον Μουργκ, μετά από ασίστ του εξαιρετικού απόψε Σβαμπ, ενώ προ ημερών ο «Δικέφαλος» δεν κέρδισε ούτε στο πρωτάθλημα.

Στο διά ταύτα ο Δικέφαλος πέταξε δύο βαθμούς, σε ένα ματς που για ακόμα μία φορά… εγκλωβίστηκε απέναντι σε κλειστή άμυνα, με τον Αμπέλ Φερειρα να επιμένει για 90 λεπτά στο σύστημα με τους τρεις στόπερ.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, το γκολ η Ομόνοια…

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να ξεκινήσει σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Μουργκ αντί Τζόλη. Σε σύστημα λοιπόν 3-4-3, ο Ζίφκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, στα άκρα Μάτος – Γιαννούλης, στα χαφ οι Εσβαμπ – Εσίτι και στην τριάδα μπροστά οι Μουργκ, Τσόλακ και Ζίφκοβιτς.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ, όμως δεν ήταν τυχερός. Στο 5ο μόλις λεπτό ο Τσόλακ πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα, μετά από γύρισμα του Γιαννούλη, ενώ στο 12’ το απευθείας φάουλ του Σβαμπ εκτός περιοχής έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, τέσσερα λεπτά αργότερα η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στην άδεια Τούμπα. Ο Λέτσιακς έκανε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα… κοιμήθηκε, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μποτεάκ ολομόναχος έγραψε το 0-1 από κοντά.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή (70-30) κι έψαξαν την ανατροπή. Πίεσαν για το γκολ μέχρι το ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά και έφερναν την μπάλα στην περιοχή των Κύπριων μόνο με σέντρες. Μάλιστα, λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 41’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και στο 0-2, όταν η άμυνα… ξεχάστηκε, ο Λέτσιακς βρήκε εντός περιοχής τον Παπουλή, αλλά αυτός πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Πίεση-πίεση-πίεση και… γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Φερέιρα πέρασε τον Ντάγκλας Αουγκούστο στο ματς αντί του Εσίτ στα χαφ. Η κίνηση αυτή βοήθησε τον Δικέφαλο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία παιχνιδιού από τη μεσαία γραμμή. Έτσι λοιπόν, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους και σιγά – σιγά πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή και με αξιώσεις. Στο 54’ μάλιστα, έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Τσόλακ εντός περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε και το γκολ. Από λάθος στην άμυνα ο Τσόλακ έκλεψε και γύρισε στην περιοχή, ο Σβαμπ έστρωσε στο ύψος του πέναλτι στον Μουργκ και αυτός με δυνατό σουτ ολομόναχος έγραψε το 1-1!

Οι πανηγυρισμοί όμως για την ισοφάριση κράτησαν λίγο και παραλίγο να βγουν… πικροί, καθώς στο 60’ οι Κύπριοι έχασαν μοναδική ευκαιρία, όταν ο Παπουλής έβγαλε τετ α τετ τον Τζιονή, αλλά ο Ζίφκοβιτς τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι!

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την είσοδο των Μπίσεσβαρ, Τζόλη και Σφιντέρσκι στον αγωνιστικό χώρο, έγιναν ακόμα πιο απειλητικοί, αν και η Ομόνοια ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις της. Ο Δικέφαλος προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρει το γκολ της ανατροπής, όμως όποτε απείλησε, ο αντίπαλος πορτιέρε είπε «όχι» και κράτησε σχετικά άνετα την ισοπαλία μέχρι το τέλος.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share