Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Φρένο» για τον κόσμο στα γήπεδα: Για αυτό το λόγο πήρε την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί δικαιολογία για το ρατσισμό προς τον αθλητισμό

20 Οκτωβρίου 2020 15:45
«Φρένο» για τον κόσμο στα γήπεδα: Για αυτό το λόγο πήρε την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «φρένο» για την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, αναιρώντας το χθεσινό (19/10) «πράσινο φως» της υγειονομικής επιτροπής, με τους λόγους που πήρε την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι συγκεκριμένοι.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν αρχίσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχθούν τους πρώτους φιλάθλους στα προσεχή ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, με Μαρσέιγ και Ομόνοια αντίστοιχα, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και ολόκληρης της Ευρώπης θα καθυστερήσουν για ακόμη λίγο τουλάχιστον τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων παρουσία κόσμου.

Την ευθύνη της ακύρωσης της απόφασης, που μέχρι πριν από μερικές ημέρες θεωρείτο ότι είχε «κλειδώσει», έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο γεγονός θα έδινε λάθος μηνύματα στους πολίτες, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται προκαλούν ανησυχία.

Η επιλεκτική ευαισθησία στον αθλητισμό, βέβαια, παραμένει κανονικά και φτάνει στα επίπεδα… του ρατσισμού. Κι αυτό, γιατί όχι μόνο η κυβέρνηση κλείνει τα γήπεδα, τη στιγμή που σχεδόν κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση δέχεται κόσμο, αλλά αποτρέπει από το κοινό να παρακολουθεί από κοντά αγώνες, ενώ στο εξωτερικό και σε χώρες με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, υπάρχει κανονική προσέλευση σε κάποιο ποσοστό, που να επιτρέπει τις ασφαλείς αποστάσεις.

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός πασίγνωστος τερματοφύλακας

Σοκ επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ο Μπρούνο Μαρτινί σε ηλικία 58 ετών. Ο Γάλλος πρώην διεθνής τερματοφύλακας νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου στην εντατική μετά από έμφραγμα.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε Οσέρ, Μονπελιέ και Νανσί, ενώ μέτρησε και 31 εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας. Μάλιστα συμμετείχε στο Euro 1992 και 1996, στο πρώτο ως βασικός γκολκίπερ των «τρικολόρ». Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε για λίγα χρόνια ως προπονητής τερματοφυλάκων και τα τελευταία χρόνια ήταν υποδιευθυντής σε ένα προπονητικό κέντρο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share