Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός πασίγνωστος τερματοφύλακας

Θλίψη...

20 Οκτωβρίου 2020 11:05
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός πασίγνωστος τερματοφύλακας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ο Μπρούνο Μαρτινί σε ηλικία 58 ετών. Ο Γάλλος πρώην διεθνής τερματοφύλακας νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου στην εντατική μετά από έμφραγμα. Ενώ βόμβα έσκασε πριν από λίγο καθώς με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για κόσμο στα γήπεδα.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε Οσέρ, Μονπελιέ και Νανσί, ενώ μέτρησε και 31 εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας. Μάλιστα συμμετείχε στο Euro 1992 και 1996, στο πρώτο ως βασικός γκολκίπερ των «τρικολόρ». Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε για λίγα χρόνια ως προπονητής τερματοφυλάκων και τα τελευταία χρόνια ήταν υποδιευθυντής σε ένα προπονητικό κέντρο.

Πρεμιέρα για το Champions League: Ποια ματς ξεχωρίζουν;

Εννέα εβδομάδες μετά την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου της Μπάγερν, το Champions League επιστρέφει και μας κάνει τη ζωή συναρπαστικότερη.

Οι πρώτες 16 ομάδες θα κουνήσουν σήμερα το.... σεντόνι με τα αστέρια στην σέντρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Οι αγώνες θα είναι διαδοχικοί, μιας και η πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για… καθυστερήσεις. Ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.

Από τα ματς της πρώτης ημέρας για την πρεμιέρα των ομίλων, ξεχωρίζει απόψε η τιτανομαχία ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Παρίσι.

Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης εκκινεί την προσπάθειά της εντός έδρας κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τελευταία φορά το 2019 για τη φάση των «16» του Champions League, με τους Παριζιάνους να φεύγουν νικητές από το «Ολντ Τράφορντ» με 0-2 . Ωστόσο στον επαναληπτικό στη γαλλική πρωτεύουσα οι «κόκκινοι διάβολοι» χάρη σε ένα πέναλτι – γκολ του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις πέτυχαν την ανατροπή και με 1-3 πήραν την πρόκριση.

Πάντως Παρι και Γιουνάιτεντ θα έχουν σημαντικές απουσίες. Ο αρχηγός Χάρι Μαγκουάιρ είναι εκτός αποστολής, μιας και από την παρασκευή αισθανόταν ενοχλήσεις στον μηρό, ωστόσο έπαιξε κανονικά με τη Νιουκάστλ. Ο Σόλσκιερ δε θέλησε να ρισκάρει ενόψει του πολύ δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί εντός κι εκτός συνόρων. Εκτός και ο 33χρονος Καβάνι, ο οποίος είναι ανέτοιμος. Αλλωστε, το τελευταίο του δυνατό ματς ήταν στις 11 Μαρτίου ως παίκτης της Παρί κόντρα στη Ντόρτμουντ. Εκτός πλάνων και ο Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος είναι τραυματίας. Αντίθετα, στην αποστολή είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο νεαρός Ουρουγουανός, Φακούντο Πελίστρι.

Το σημερινό πρόγραμμα-1η αγωνιστική

19:55 Ζενίτ-Κλαμπ Μπριζ Cosmote Sport 6
19:55 Ντιναμό Κιέβου-Γιουβέντους Cosmote Sport 5
22:00 Τσέλσι-Σεβίλλη Cosmote Sport 3
22:00 Ρεν-Κράσνονταρ Cosmote Sport 9
22:00 Λάτσιο-Μπορούσια Ντόρτμουντ Cosmote Sport 7
22:00 Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος Cosmote Sport 4
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Cosmote Sport 2
22:00 Λειψία-Μπασακσεχίρ Cosmote Sport 8

Οι οκτώ όμιλοι του Champions League

1ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουργκ, Λοκομοτίβ Μόσχας.
2ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ, Γκλάντμπαχ.
3ος όμιλος: Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ.
4ος όμιλος: Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα, Μίντιλαντ.
5ος όμιλος: Σεβίλλη, Τσέλσι, Κράσνονταρ, Ρεν.
6ος όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λάτσιο, Μπριζ.
7ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ντιναμό Κιέβου, Φερεντσβάρος.
8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λειψία, Μπασακσεχίρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share