Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Χωρίς νικητή το ντέρμπι «δικεφάλων» - Ο ΠΑΟΚ «πάγωσε» στο 89′ την ΑΕΚ (Video)

Δείτε τα γκολ

18 Οκτωβρίου 2020 22:45
Super League: Χωρίς νικητή το ντέρμπι «δικεφάλων» - Ο ΠΑΟΚ «πάγωσε» στο 89′ την ΑΕΚ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι «δικεφάλων», καθώς η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Super League, με τους «ασπρόμαυρους» να κατακτούν τον βαθμό με γκολ στο 89ο λεπτό του αγώνα. Ενώ, νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από την Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 20λεπτο του ματς. Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν ψηλά την ΑΕΚ των πολλών (επτά) και σημαντικών απουσιών και, «σημαδεύοντας» την πλευρά του νεαρού Μιτάι, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην «Ένωση».

Η ομάδα του Καρέρα έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τρόπους να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων.

Η κοντινή προβολή του Τσόλακ στο 12' δεν βρήκε στόχο, η μπάλα από το σουτ του Τζόλη τρία λεπτά αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα, κι έτσι η υπεροχή των «ασπρόμαυρων» δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει ο ΠΑΟΚ αυτό το πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα. Η «Ένωση» βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τον Λιβάγια να τροφοδοτεί με το στήθος τον Τάνκοβιτς.

Ο Σουηδός λοιπόν, στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έδειξε την κλάση του, καθώς με υπέροχη πάσα έβγαλε πρόσωπο με πρόσωπο τον Ανσαριφάρντ με τον Ζιβκοβιτς, ο οποίος είδε τον Ιρανό στράικερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του.

Δύο λεπτά αργότερα ο «δικέφαλος» του Βορρά απάντησε στην «Ένωση», με τον Τζόλη να παραβιάζει την εστία του Τσιντώτα. Εντούτοις η χαρά των φιλοξενούμενων διήρκησε για μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Κι αυτό γιατί το γκολ του νεαρού άσου ακυρώθηκε, αφού, όπως διαπιστώθηκε από το VAR, βρήκε την μπάλα με το χέρι πριν σκοράρει.

Στο 72ο λεπτό ο Αλμπάνης (σ.σ.: δεν έμεινε πολύ στο χορτάρι, καθώς αποκόμισε μυικό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε στο 80' από τον Σαμπανάτζοβιτς) εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Ίνγκασον έκανε παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Ζίβκοβιτς έπεσε και απομάκρυνε την μπάλα προ του Ολιβέιρα.

Για να φτάσουμε στην επόμενη αξιόλογη φάση έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 88ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ, που είχε περάσει στο ματς επτά λεπτά νωρίτερα, αντί του Ζίβκοβιτς, έκανε την κεφαλιά, βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ. Το γκολ της ισοφάρισης ο ΠΑΟΚ εν τέλει το βρήκε ένα λεπτό αργότερα από μία άλλη αλλαγή του Φερέιρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μούργκ, που είχε πάρει τη θέση του Μιχαηλίδη στο 81', έπειτα από σέντρα του Μπίσεσβαρ και την πρώτη κεφαλιά του Σβιντέρσκι με το κεφάλι παραβίασε την εστία του Τσιντώτα, κάνοντας το 1-1.

ΑΕΚ: Τσιντώντας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Σακχόφ, Μιτάι (46' Λόπες), Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Μιχαϊλίδης (81' Μουργκ), Ίνγκανσον, Γιαννούλης, Λέο Μάτος (68' Ουαγκέ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68' Σβιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share