Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

National League: Δεν ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την Εθνική

0-0 το τελικό σκορ

14 Οκτωβρίου 2020 23:54
National League: Δεν ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την Εθνική

Η Εθνική στο καλό της ημίχρονο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα ούτε από την βούλα με πέναλτι του Μπακασέτα - Στο β΄μέρος ήταν κακή και το 0-0 με τον Κόσοβο την έβαλε σε... μπελάδες και την έριξε στη 2η θέση του ομίλου στο Nations League, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε κατατροπώσει τους Μολδαβούς.

Η Εθνική μας έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, αλλά στην επανάληψη, η απόδοση της έπεσε, με τους Κοσοβάρους να μας στερούν δύο πολύτιμους πόντους, στην προσπάθεια για κατάληψη της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο του 3ου γκρουπ.

Μοιραίος ο Παυλίδης που έχασε κλασσική ευκαιρία στο 33’, ενώ ο Μούριτς στο 19’ απέκρουσε το πέναλτι του Μπακασέτα που είχε κερδίσει ο Λημνιός. Ο Χατζηδιάκος στο 51’ έσωσε την Εθνική μας με απομάκρυνση σε σουτ του Πατσαράντα. Κακό κοουτσάρισμα και από τον Φαν’τ Σιπ που βλέποντας την απόδοση στη δημιουργία να πέφτει, άργησε να βάλει τον Φορτούνη στο ματς, ενώ προτίμησε να ρίξει νωρίτερα μέσα τον Φούντα, αλλά και τον Μπουχαλάκη αντί του Ζέκα

Πηγή: protothema.gr

Euro U21: Απομακρύνεται από το... όνειρο η Εθνική Ελλάδος

Την ήττα 1-0 από την ομάδα ελπίδων της Κροατίας γνώρισε η αντίστοιχη της χώρας μας εντός έδρας σε ματς για την 8η αγωνιστική της φάσης των ομίλων για την πρόκριση στο Euro, ενώ σαρωτική ήταν η Εθνική μας πριν λίγες ημέρες απέναντι στη Μολδαβία.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά μπορεί να ελπίζει σε ένα... θαύμα για την πρόκριση.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα ήταν σαφώς περισσότερο ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα με τους Κροάτες στον οποίο είχαν γνωρίσει την ήττα με 5-0. Στο 26ο λεπτό ο Μάγερ πέτυχε το τέρμα το οποίο έκρινε και το παιχνίδι.

Η Εθνική Ελπίδων είχε κάποιες καλές στιγμές μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Θυμίζουμε ότι την πρόκριση παίρνει ο πρώτος από τον όμιλο και ανάλογα με την συγκομιδή των βαθμών και οι καλύτεροι δεύτεροι.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Αποστολάκης (73’ Ουές), Διαμαντής, Νικολάου (73’ Εμμανουηλίδης), Κατράνης, Ρέτσος, Θ. Τσιγγάρας (46’ Βρουσάι), Παπανικολάου, Μπουζούκης (79’ Ξενιτίδης), Α. Τσιγγάρας (88’ Μπαγκαλιάνης), Δουβίκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σέμπερ, Σούταλο, Σόσα, Έρλιτς, Νέγιασμιτς, Ιβανούσετς (90’ Σβέρκο), Μόρο, Μάγερ (66’ Μπίστροβιτς), Γκβάρντιολ, Μούσα (79’ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (67’ Βίζινγκερ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(αγώνες, βαθμοί, τέρματα)
1. ΚΡΟΑΤΙΑ 8 16 28-5
2. ΤΣΕΧΙΑ 8 15 17-4
3. ΣΚΩΤΙΑ 7 14 7-2
4. ΕΛΛΑΔΑ 8 13 9-9
5. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 7 7 6-7
6. ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 8 0 0-40

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Φιλική ήττα με 2-1 για την Ελλάδα από την Αυστρία (Video)

Η Ελλάδα προηγήθηκε επί της Αυστρίας σε φιλικό αγώνα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 δεχόμενη δύο γκολ σε τρία λεπτά. Ενώ, με εμφατικό τρόπο ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν αρκετά στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αυτό θα άλλαζε στη συνέχεια, αλλά τα προβλήματα στον δημιουργικό τομέα παρέμεναν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τον Φαν Σιπ άρχισε τις αλλαγές και η εθνική ομάδα έδειχνε να δουλεύει σωστά στο passing game ξεκινώντας από την άμυνα, χωρίς αυτό να μεταφράζεται και σε κάτι καλό μπροστά όμως. Τουλάχιστον μέχρι το 63ο λεπτό, όταν ήρθε και το γκολ.

Ο Φούντας πέρασε τον Λάινερ και έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε για το 0-1. Αποτέλεσμα που -δυστυχώς- δεν κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος η Ελλάδα, αφού στο 77' οι Αυστριακοί συνεργάστηκαν ωραία και ο Γκρίμπιτς, από την ασίστ του Γκέγκοριτς, έκανε το 1-1.

Και μέχρι να ανασυνταχθεί η εθνική ομάδα, ήρθε στο 80' και το 2-1 από τον Μπάουμγκάρνερ, μετά την πάσα του Σάουμπ και το άδειασμα στον Μιχαηλίδη, δίνοντας τη νίκη στην Αυστρία και υποχρεώνοντας σε φιλική ήττα την Ελλάδα.

Αυστρία: Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ (66' Γκρέγκοριτς), Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκάρντερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς.

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας (46' Λυκογιάννης, 65' Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κουρμπέλης (46' Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Μανταλος (46' Ζέκα), Λημνιός, Φούντας (65' Κουλούρης), Φορτούνης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share