Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό: Τελειώνουν Πογιάτος - Ρόκα

Ραγδαίες εξελίξεις στο τριφύλλι!

12 Οκτωβρίου 2020 08:51
Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό: Τελειώνουν Πογιάτος - Ρόκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Αλαφούζος μετράει αντίστροφα για τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ισπανό προπονητή και φουλάρει για τον αντικαταστάτη του. Μένει αλλά παραγκωνίζεται ο Τσάβι Ρόκα!

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποτελέσει άμεσα ο Ντάνι Πογιάτος με προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου!

Ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ ζύγισε όλα τα δεδομένα που υπήρχαν στο τραπέζι μετά την ήττα της ομάδας στο ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και το απογοητευτικό ξεκίνημα του τριφυλλιού στο φετινό πρωτάθλημα και έχει αποφασίσει να ρίξει άμεσα… τίτλους τέλους στη συνεργασία με τον Ισπανό προπονητή.

Ο προβληματισμός του ήταν έντονος το τελευταίο διάστημα κυρίως για το αν θα υλοποιήσει την «εδώ και τώρα» απομάκρυνση του Πογιάτος ή αν θα περίμενε το ματς με τον ΟΦΗ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για οριστικές αποφάσεις, προσφέροντας το διάστημα της διακοπής κι ένα επιπλέον ματς σαν «κανονάκι ζωής» στον Ισπανό.

Η τελική του απόφαση είναι ότι δεν έχει νόημα να περιμένει περαιτέρω από τη στιγμή που τα έως τώρα δείγματα γραφής δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας και τα μηνύματα που υπήρχαν στα αποδυτήρια του τριφυλλιού έκλειναν κάθε συζήτηση.

Στη διάρκεια της εβδομάδας αναλώθηκε στο να πραγματοποιεί επαφές με τους άμεσους συνεργάτες του αλλά και με περιπτώσεις προπονητών που θα μπορούσαν να αναλάβουν το βαρύ φορτίο του «τιμονιέρη» της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, γνωρίζοντας ότι ο νέος προπονητής θα μπορέσει να περάσει κάποιες από τις βασικές του αρχές στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα απαραίτητο συστατικό για την επιλογή αντικατάστασης του Πογιάτος στον πάγκο του Παναθηναϊκού και οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει η απαιτούμενη προεργασία και σύντομα θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία των πράσινων.

Ο Αλαφούζος επί της ουσίας παίρνει πάνω του το θέμα προπονητή, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι ανέλαβε ένα ρίσκο που δεν βγήκε, ακούγοντας την εισήγηση του Τσάβι Ρόκα, με τον οποίο πλέον η συνεργασία τους περνάει σε άλλο επίπεδο από τη στιγμή που του χρεώνεται το λάθος της πρόσληψης του Ντάνι Πογιάτος για τη θέση του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Εκτός των άλλων, στη μεταγραφή του Μαουρίσιο ο Καταλανός δεν έχει καμία εμπλοκή και η απόφαση της απόκτησής του πάρθηκε αποκλειστικά από τον Αλαφούζο!

Στη μεγάλη εικόνα της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος αυτό σημαίνει ότι από δω και πέρα ο Αλαφούζος θα έχει ο ίδιος τα κλειδιά στα χέρια του, θα παίρνει αυτός τις σημαντικές αποφάσεις και δεν θα δίνει εν λευκώ το κουμάντο στον τεχνικό διευθυντή όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος και έγινε με τον Καταλανό και τους προκατόχους του.

Σε πρώτη φάση, ο Τσάβι Ρόκα δεν προβλέπεται να απολυθεί, αλλά είναι δεδομένο ότι θα παραγκωνιστεί και οι αρμοδιότητές του θα περιοριστούν αισθητά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share