Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Λύγισε" ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε

10 Οκτωβρίου 2020 00:02

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την τεράστια προηγούμενη νίκη του, ο οποίος έκανε μια τεράστια προσπάθεια απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ από τον Σέρβο σούπερ σταρ, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού αλλά επέστρεψε στον αγώνα και ισοφάρισε 2-2.

Ο Τσιτσιπάς έκανε τεράστια προσπάθεια, ωστόσο, φαινόταν πως δεν είχε άλλες δυνάμεις απέναντι στον βιονικό «Νόλε». Στο πέμπτο και τελευταίο σετ φαινόταν πως ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε άλλες δυνάμεις, με τον Τζόκοβιτς να κερδίζει το σετ 6-1 και να περνάει στον τελικό επικρατώντας 3-2 μετά από έναν μυθικό αγώνα που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον... βασιλιά της χωμάτινης επιφάνειας, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος θα διεκδικήσει το 13ο τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Τζόκοβιτς είχε βρει ρυθμό και δυσκόλεψε αρκετά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο «Νόλε» ήταν ασταμάτητος, όμως, κι έβαλε δύσκολα στον 23χρονο Έλληνα με αποτέλεσμα να πάρει το σετ 6-3.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να φαίνεται τελείως εκτός αγώνα και τον Τζόκοβιτς να έχει επικρατήσει πλήρως στο κορτ. Το τελικό 6-2 έφερνε τον «Νόλε» μια ανάσα από τον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο Έλληνας τενίστας με μια τρομερή υπερπροσπάθεια, επέστρεψε στο ματς και μάλιστα από match point του Τζόκοβιτς κατάφερε να «γυρίσει» το σετ και να επικρατήσει 7-5 για να μειώσει σε 2-1.

Την ίδια, κι ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αφού είχε πρόβλημα και στο αριστερό πόδι, έκανε στο τέταρτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις, επικράτησε 6-4 και ισοφάρισε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Με το ξεκίνημα του πέμπτου σετ φαινόταν πως θα κορυφωθεί η μάχη. Την ίδια στιγμή, όμως, φαινόταν πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε περισσότερες δυνάμεις και πως το πρόβλημα στο πόδι τον δυσκόλευε. Σε κάθε περίπτωση, ο Έλληνας «Θεός» του τένις πάλεψε σαν λιοντάρι σε όλο τον αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 54 λεπτά.

Εν τέλει, ο Τζόκοβιτς πήρε το σετ 6-1 και μαζί τη νίκη 3-2 και την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share