Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος ο Ράις από την ΑΕΚ

Ο Ταϊρίς Ράις αποχωρεί από την ΑΕΚ - Πάει για γκαρντ η Βασίλισσα άμεσα!

6 Οκτωβρίου 2020 08:35
Τέλος ο Ράις από την ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ αποχαιρετά τον Ταϊρίς Ράις που υπέγραψε στην Ένωση μόνο για το Final 8 του BCL στο οποίο η «Βασίλισσα» τερμάτισε δεύτερη χάνοντας στον τελικό από την Μπούργος.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο 33χρονος γκαρντ είχε επισημάνει αρκετές φορές πόσο δύσκολο είναι να παραμείνει στην ομάδα τους επόμενους μήνες, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να συμφωνήσει με την ομάδα. Πλέον, θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από την ΑΕΚ.

Η «Βασίλισσα» πλέον τρέχει για την απόκτηση ενός combo guard που θα γεμίσει το κενό που πολύπειρου Αμερικανού. Ενώ, παρελθόν από την ΑΕΚ θα αποτελέσει και ο Ντάριον Ατκινς ο οποίος αποχαιρετά μετά την φειδωλή παρουσία του στο Final 8 του BCL και το Σούπερ Καπ.

Super League: "Χρυσό" γκολ για τον Ατρόμητο

Το πρώτο του «τρίποντο» φέτος στη Super League πανηγύρισε ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ, η οποία στάθηκε αρκετά άτυχη. Ωστόσο, νωρίτερα "λυτρώθηκε" ο Απόλλωνας με πέναλτι απέναντι στην ΑΕΛ.

Ο Γούτας πέτυχε το «χρυσό» γκολ των Περιστεριωτών στο 24’, με την Ένωση να έχει χάσει τον Λιβάι Γκαρσία με τραυματισμό στο 15’. Η απευθείας κόκκινη στον Μάνταλο στο 38’ «χάλασε» κάθε πλάνο της ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε, λόγω και της κούρασης, να φτάσει στο γκολ.

Αλλαγές στην ενδεκάδα

Με αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο Περιστέρι, καθώς ο Μάσιμο Καρέρα εκμεταλλεύτηκε το βάθος που έχει στο ρόστερ. Έτσι επέλεξε τον Λόπες για αριστερά και τους Λιβάγια, Ανσαριφάρντ για την αρχική ενδεκάδα, με το αγαπημένο 4-3-3.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του ήθελε να αλλάξει κάποια κακώς κείμενα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Γι’ αυτό ο Νταμίρ Κάναντι έδωσε φανέλα στους Ρισβάνη, Ενσικουλού και Κωτσόπουλο.

Δυναμικό ξεκίνημα ΑΕΚ και «πάγωμα» με Γκαρσία

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ο Μάνταλος έκανε το σουτ, ο Γιαννιώτης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, αλλά στη συνέχεια ο Γκαρσία ήταν οφσάιντ, στο 6’ ο Λόπες έκανε τη σέντρα, ο Γκάλο έκανε τη κόντρα, με τον Λιβάγια να κάνει το πλασέ πάνω στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 12’ ο Λιβάι Γκαρσία τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, αλλάζοντας τα πλάνα του Καρέρα. Ο Κρίστισιτς πέρασε στη θέση του και ο Μάνταλος προωθήθηκε στο δεξί φτερό.

Γκολ με Γούτα ο Ατρόμητος

Η Ένωση εμφανώς επηρεάστηκε από την αποχώρηση του Γκαρσία, ο οποίος της έδινε ενέργεια. Στο 24’ από κόρνερ του Γκάλο, ο Γούτας με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 37’ ο Χαρίσης έκανε το σουτ και ο Τσιντώτας απέκρουσε.

Κόκκινη για Μάνταλο

Τα πράγματα για την ΑΕΚ έγιναν χειρότερα, καθώς ο Πέτρος Μάνταλος έκανε ένα επικίνδυνο παίξιμο σε διεκδίκηση μπάλας με τον Κιβρακίδη, βρήκε τον αντίπαλο με τις σκάρες στο στήθος. Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε αμέσως στον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» την κόκκινη κάρτα, απόφαση που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ένα σουτ του Λιβάγια δεν ανησύχησε τον Γιαννιώτη στο 45’, με τον Ατρόμητο να πηγαίνει στα αποδυτήρια και μπροστά στο σκορ και με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πίεσαν και οι δυο

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να προσέχει τα νώτα της, παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν με κάποια σουτ, ενώ στο 58’ ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μπουσούλατζιτς. Στο 63’ η Ένωση απείλησε με κεφαλιά του Σιμόες, όμως μετά από παρέμβαση του Γκάλο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Στο 71’ ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε την κεφαλιά του. Στο 72’ ο Λόπες έκανε το σουτ, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Στο 78’ ο Ολιβέιρα έβγαλε τη σέντρα, ο Ανσαριφάρντ βρήκε τη μπάλα, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ είχε μείνει από δυνάμεις και δεν κυνηγούσε τη μπάλα, με τον Ατρόμητο να την κυκλοφορεί με άνεση, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Το παιχνίδι έληξε χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη και την ΑΕΚ να γνωρίζει την πρώτη φετινή ήττα.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Νάτσος, Γκάλο, Κιβρακίδης, Χαρίσης (80’ Ούμπιντες), Σάλομον (46’ Μπουσούλατζιτς), Ενσικουλού (66’ Ραμπέγιο), Κωτσόπουλος (81’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (66’ Γιακουμάκης).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66’ Χνιτ), Λόπες (90+3’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμόες (66’ Ολιβέιρα), Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία (15’ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share