Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ασταμάτητος ο Βόλος - Πέρασε και από τη Λαμία

2-1 το τελικό σκορ

5 Οκτωβρίου 2020 22:14
Super League: Ασταμάτητος ο Βόλος - Πέρασε και από τη Λαμία

Δεν σταμάτησε ούτε στη Λαμία ο Βόλος, αφού κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Τάσο Δουβίκα που σκόραρε δύο τέρματα πέρασε με 2-1 από το «Αθανάσιος Διάκος» και με τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League έφτασε τους επτά βαθμούς. Ωστόσο, "χρυσό" γκολ έφερε τη νίκη εχθές στον Ατρόμητο.

Αντίθετα η ομάδα του Πετράκη, αν και το πάλεψε, καταφέρνοντας σε αρκετά σημεία του ματς να είναι ανώτερη δεν μπόρεσε ούτε σε αυτό το παιχνίδι να κάνει σεφτέ και με την τέταρτη ήττα σε ισάριθμα ματς παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία.

Μοιραίος για τη Λαμία ο Μπιανκόνι που ναι μεν πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά νωρίτερα νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον Γκαραβέλη.

Πως ξεκίνησαν

Με αρκετά νέα πρόσωπα επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του ο Γιώργος Πετράκης που ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Σκόνδρα, Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, ενώ Γκούγκα και Μπεχαράνο ξεκίνησαν στον άξονα. Από εκεί και πέρα Καραμάνος, Βασιλόγιαννης πήηαν στις πτέρυγες ενώ Χατζηστραβός και Μπιανκόνι ήταν επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη στον πάγκο έμειναν Νίνης και Ουάρντα για τον Βόλο, με τον Άνχελ Λόπεθ να ξεκινάει με τον Γκαραβέλη κάτω από την εστία, τους Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ριένστρα στη μεσαία γραμμή και τους Μπαριέντος, Περέα στα άκρα, ενώ λ Μαρτίνες πήρε θέση πίσω από τον Δουβίκα που ήταν στην κορυφή.

Το ματς

Μπορεί στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους ο Βόλος να πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και την πρωτοβουλία με τους Περέα και και Φεράρι, όμως η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στη Λαμία. Στο 18ο λεπτό ο Καραμάνος με το κεφάλι βρήκε στην περιοχή τον Χατζηστραβό αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και έδωσε την ευκαιρία στον Γκαραβέλη να μπλοκάρει. Ο Βόλος απάντησε στην αμέσως επόμενη φάση που πάτησε περιοχή με τον Τσοκάνη, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Θεοδωρόπουλο που ήταν σε σωστή θέση.

Ωστόσο στο 24ο λεπτό ο Βόλος βρήκε τον τρόπο να σπάσει την άμυνα της Λαμίας, όταν μετά από τραγικό λάθος του Αντέτζο η μπάλα έφτασε στον Δουβίκα που πάτησε περιοχή και με διαγώνιο συρτό σουτ δεν άφησε κανέναν περιθώριο στον Θεοδωρόπουλο και έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν και στο 32ο λεπτό σε μια φάση που σηκώνει κουβέντα ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Τέκιο στον Βασιλόγιαννη. Αρχικά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά με τη συνδρομή του VAR Σιδηρόπουλου το... πήρε πίσω, αφού θεώρησε ότι το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Βέβαια φαίνεται ότι ο Τέκιο ανατρέπει πάνω στη γραμμή τον αντίπαλο του, γεγονός που έκανε τους ανθρώπους της Λαμίας να διαμαρτυρηθούν μάταια.

Το ματς είχε ρυθμό, η Λαμία έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης πριν το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά έχασε τεράστια ευκαιρία να το πετύχει από την άσπρη βούλα. Στο 44’ ο Κολόμπο βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος αυτή τη φορά έδειξε πέναλτι και... δεν το πήρε πίσω, αλλά ο Γκαραβέλης πήρε τα μέτρα σωστά, νίκησε τον Μπιανκόνι και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πάντως στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Βραζιλιάνος πήρε το αίμα του πίσω. Στο 48’ ο Χατζηστραβός με τη βοήθεια της τύχης πήρε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή εκεί που ο Μπιανκόνι με κοντινή προβολή νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-1.

Ενώ η Λαμία ήταν καλύτερη και είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, ήρθε και πάλι ο Δουβίκας και έκοψε τα φτερά στην ομάδα του Πετράκη, όταν στο 64’ ο Μαρτίνες μέσα από την περιοχή έκανε την παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Έλληνας επιθετικός νίκησε τον Αντέντζο και με κοντινή προβολή έγραψε το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λαμία (Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα (45’ λ.τ. Τζανετόπουλος) Παλαβαντισβίλ (65’ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο (75’ Μπουλούλης), Χατζηστραβός (75’ Αραμπούλι), Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (46’ Ντέλετιτς), Μπιανκόνι

Βόλος (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο (55’ Γκουαρατσένα), Φεράρι, Κολόμπο, Σάντσες (22’ λ.τ. Δημόπουλος), Τσοκάνης, Ριένστρα, Περέα (81’ Κιάκος), Δουβίκας, Μπαριέντος (55’ Ντεντάκης), Μαρτίνες

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share