Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: "Λύτρωση" με πέναλτι για τον Απόλλωνα

1-0 το τελικό σκορ

4 Οκτωβρίου 2020 20:50
Super League:

Με «τρίποντο» επέστρεψε στη Super League ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος μετά από 519 μέρες αγωνίστηκε στα… σαλόνια και επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ. Ωστόσο, μεγάλη επιστροφή στις νίκες έκανε λίγο νωρίτερα και ο ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες είχαν από δύο δοκάρια, αλλά οι «βυσσινί» έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, με τον Κότσαρη να… κατεβάζει ρολά. Ο Φατιόν έδωσε τη λύση για την Ελαφρά Ταξιαρχία, καθώς από δικό του σουτ στο 90’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαϊδανού, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Φατιόν το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Δοκάρι για ΑΕΛ και τραυματισμός Ράιλι

Σε αγώνα Super League επέστρεψε ο Απόλλων Σμύρνης μετά από ακριβώς 17 μήνες, υποδεχόμενος την ΑΕΛ στη Ριζούπολη. Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικό, με τους «βυσσινί» να ανεβάζουν σιγά-σιγά την απόδοσή τους. Στο 14’ ο Μιλοσάβλιεβιτς συνεργάστηκε ωραία με τον Τρούγιτς και ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Κότσαρη, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 30’ «πάγωσαν» όλοι στη Ριζούπολη, καθώς ο Αντίλ Ράιλι των γηπεδούχων έπεσε στο έδαφος μόνος του, όταν παραπάτησε και φάνηκε να έχει τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Χρειάστηκε το φορείο για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Τσιλούλη να περνά στη θέση του.

Απάντηση με δοκάρι ο Απόλλων

Στη συνέχεια ο Απόλλων ανέβασε στροφές και στο 35’ ο Μπετινέλι επιχείρησε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τσιλούλη ήταν άστοχο. Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια ευκαιρία, αν και δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως την ανασταλτική τους λειτουργία. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 64’ με την κεφαλιά του Ντομίνγκεζ, την οποία απέκρουσε στη γωνία του ο Νάγκι.

Μπαράζ ευκαιριών

Μετά το 70’ η ΑΕΛ άρχιζε να απειλεί ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Στο 72’ ένα σουτ του Ντουρμισάι το απέκρουσε ο Κότσαρης, ενώ στο 74’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε το σουτ του Φίλιπ. Στο 75’ η ΑΕΛ είχε νέο δοκάρι σε σουτ του Ντουρμισάι. Στο 76’ δοκάρι είχε και ο Απόλλων, με το σουτ του Μπετινέλι να βρίσκει στο δοκάρι, μετά και από παρέμβαση του Νάγκι. Στο 79’ ο Φίλιπ εκτέλεσε το φάουλ από τα 35 μέτρα, αλλά ο Κότσαρης έδιωξε γρήγορα σε κόρνερ.

Λύτρωση με πέναλτι

Κι ενώ η ΑΕΛ πίεζε, ο Απόλλων βρήκε μπροστά στο 90’ και κέρδισε πέναλτι. Ο Φατιόν επιχείρησε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαϊδανού. Ο Μανούχος πήγε και είδε τη φάση στο VAR και καταλόγισε την παράβαση. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0, δίνοντας τη νίκη στον Απόλλωνα.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (71’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Μπετινέλι, Σλίβκα, Ράιλι (32’ Τσιλούλης), Φερνάντεθ (77’ Μουνιέ), Ντάουντα (77’ Ιωαννίδης), Φατιόν.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Σπαρβ, Φιλίπ (83’ Μαϊδανός), Μπέρτος, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς (53’ Πλατέλλας), Τόρζε (83’ Ζαχαράκης), Σεσέροβιτς (65’ Αλ Γκαζάλ), Τρούγιτς (65’ Πινακάς), Ντουρμισάι.

Πηγή: Onsports.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share