Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Μπαρτσελόνα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιασικεβίτσιους

Βρίσκεται ήδη σε απομόνωση

3 Οκτωβρίου 2020 14:22
Συναγερμός στη Μπαρτσελόνα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιασικεβίτσιους

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο μπάσκετ και στην Euroleague καθώς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο βοηθός του, Ντάριους Μασκολιούνας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από τεστ που τους έγιναν. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός και ο τραγουδιστής Άκης Δείξιμος.

«O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Ντάριους Μασκολιούνας, πρώτος προπονητής και βοηθός προπονητή της Μπαρτσελόνα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται απομονωμένοι» αναφέρει ανάρτηση της Μπαρτσελόνα.

Η Εuroleague έχει προβλέψει τι θα συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που έχουν στόχο να προστατευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Κορωνοϊός: Δύο γυναίκες νεκρές - Έφτασαν τους 402 οι νεκροί

Δύο ακόμη άνθρωποι πέθαναν έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπέκυψε μια 49χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 29 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο 90χρονη, που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας από τον Covid-19 έφθασε πλέον τους 402 ανθρώπους. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω κρούσματος.

«Θα αυξηθούν τα κρούσματα από…» - Έκρουσε τον κώδωνα για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με τον καθηγητή να αναφέρεται στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων, θεωρώντας πως σύντομα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το σενάριο της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, φαίνεται να έχει ανασταλεί προς το παρόν στην Ελλάδα, αλλά όπως εξήγησε διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα όσο οι άνθρωποι επιστρέφουν σε κλειστούς χώρους κάτι που θα συμβεί και στη χώρα μας από τα τέλη του Οκτώβρη.

Όπως είπε ο καθηγητής, στην Ελλάδα αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Συγκεκριμένα είπε ότι προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 70 και τώρα είναι πάνω από 80.

Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι εξακολουθεί να παραμένει μία επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή όσον αφορά τον κορωνοϊό, καθώς και από τα σημερινά κρούσματα, τα 207 καταγράφονται εκεί.

Όπως επισήμανε, υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπερμετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share