Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος και είναι εδώ!

Τεράστιο «διπλό» στη Μόσχα

2 Οκτωβρίου 2020 22:06
Euroleague: Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος και είναι εδώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μεγάλος Παναθηναϊκός είναι… εδώ και πήρε το «διπλό» με 78-76 στην έδρα της Χίμκι, πραγματοποιώντας ιδανική πρεμιέρα στη Euroleague, τη στιγμή που δε συνέβη το ίδιο με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η πρώτη περίοδος ήταν εξαιρετική για τον Παναθηναϊκό ο οποίος ξεκίνησε έχοντας ως πόιντ γκαρντ τον Λευτέρη Μποχωρίδη, στο πλευρό του στην περιφέρεια ήταν ο Μάρκους Φόστερ, στις θέσεις των φόργουορντ οι Παπαπέτρου και Μήτογλου και σέντερ ο Όγκαστ. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και μπόρεσαν από νωρίς να πάρουν προβάδισμα, έχοντας ως «όπλο» την καλή τους άμυνα. Με τρίποντο του Μήτογλου ξέφυγαν με διαφορά 13 πόντων στο 9′ (11-24), όμως δέχτηκαν σερί 6-0 στα τελευταία 90” και στο 10′ το σκορ ήταν 17-24.

Οι γηπεδούχοι θα αντιδρούσαν κι αυτό ήταν κάτι που όλοι γνώριζαν πως θα συμβεί. Μέχρι το 15′ η άμυνα των «πράσινων» δούλευε εξαιρετικά και είχαν προβάδισμα εννιά πόντων (20-29). Στη συνέχεια όμως η Χίμκι βρήκε ρυθμό στην επίθεσή της και όχι μόνο πλησίασε, αλλά πέρασε και μπροστά με 38-35, έχοντας ως μπροστάρη σε αυτό το χρονικό διάστημα τον Ντάιρις Μπέρτανς. Τέσσερις πόντοι του Παπαπέτρου κι ένα καλάθι του Καλαϊτζάκη όμως έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα στο ημίχρονο με 41-39 κι όλα ήταν ανοιχτά για το δεύτερο μέρος.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» φάνηκε να βρίσκει λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου με τον Μήτογλου να συνδέεται δύο φορές από μακριά με το καλάθι των Ρώσων. Μάλιστα έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (46-51), όμως στη συνέχεια η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις με μπροστάρη έναν απροσδόκητο ήρωα, τον Ζάιτσεφ, έκανε ένα επιμέρους σκορ 11-1 και προσπέρασε 57-52. Στο 30′ ο φωτεινός πίνακας της «Μιτίσι Αρένα» έγραφε 62-59, έπειτα από τρίποντο του Μποχωρίδη στην εκπνοή.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν φαινόταν ικανή να ξεφύγει στην τελευταία περίοδο και όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο μεγάλωνε η αγωνία, με την μπάλα να «ζυγίζει» πλέον αρκετά περισσότερο, καθώς συνεχώς εναλλάσσονταν μεταξύ τους στο προβάδισμα. Με τον Παπαπέτρου να βγαίνει μπροστά ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 76-73 και με σπουδαίες άμυνες, αλλά και δύο βολές του ψύχραιμου Φόστερ ξέφυγε με πέντε (78-73). Ωστόσο ο Μπέρτανς μ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίποντο από τη γωνία στα 27,8” για το τέλος, κράτησε ζωντανή τη Χίμκι.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share