Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Απαρηγόρητος ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα

Αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ

1 Οκτωβρίου 2020 00:34
Champions League: Απαρηγόρητος ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά η Κράσνονταρ κατάφερε να νικήσει 2-1 και στην Τούμπα για να «σβήσει» το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής του «δικεφάλου του Βορρά» στο Champions League. Κορυφαίος του γηπέδου ο Καμπελά, έβαλε το γκολ-μαχαιριά που «σκότωσε» τους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά στα... αστέρια ξαναπάει ο Ολυμπιακός.

ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ, διεκδικούσαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Την είσοδο στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι Ρώσοι είχαν προβάδισμα από το 2-1 του πρώτου αγώνα στην έδρα τους, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε δείξε πως μπορούσε να το «γυρίσει» και να γράψει ιστορία. Η… συγγραφή έμεινε στη μέση, αφού ο Ρεμί Καμπελά τα έκανε όλα, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου γκολ για τους Ρώσους, για την Κράσνονταρ που πανηγύρισε δεύτερη νίκη με το ίδιο αποτέλεσμα (2-1) σε βάρος του ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη κι έστειλε την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά έφτασε κοντά στην… πηγή, όταν ο δικός του κορυφαίος παίκτης στο χορτάρι Ομάρ Ελ Καντουρί, αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και ισοφάρισε, όντας ένα γκολ μακριά από την παράταση με 13 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις να απομένουν για το τέλος. Όμως, όπως έχει συμβεί όλες τις φορές που ο ΠΑΟΚ αισθάνθηκε πως… αγγίζει το όνειρο, για άλλη μια φορά έμεινε «διψασμένος». Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε πολύ περισσότερο άγχος από ό,τι έπρεπε, δεν έβγαλε τις μεγάλες φάσεις για να νιώσει πίεση η Κράσνονταρ και μοιραία από τη στιγμή που δέχθηκε δυο γκολ στην έδρα του, για άλλη μια φορά θα αγωνίζεται τις Πέμπτης και δεν θα ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Το χειρότερο όλων είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω και στο πρωτάθλημα, «θυσιάζοντας» βαθμούς στον βωμό της προσπάθειας να πραγματοποιήσει την υπέρβαση και τώρα θα χρειαστεί να… τρέξει για να μην χαθεί η χρονιά από νωρίς. Σε κάθε περίπτωση, η βραδιά είναι δύσκολη στην Τούμπα και πλέον οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να βρουν τρόπο να μαζέψουν τα… κομμάτια τους και να συνεχίσουν…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Αμπέλ Φερέιρα πήγε με τη… δοκιμασμένη συνταγή του 3-4-3 για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη στην τριάδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Κρέσπο και στο αριστερό ο Γιαννούλης με τους Σβαμπ και Ελ Καντουρί δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ο Πέλκας πήρε θέση δεξιά, ο Άντριγια Ζίβκοβιτς αριστερά και ο νεαρός Χρήστος Τζόλης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μουράντ Μουσάεφ από την πλευρά του, παρέταξε την Κράσνονταρ με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μουσάεφ και οι Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο και Ραμίρεζ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ούτκιν, Γκαζίνσκι και Βιλένα αφού υπήρχαν οι απουσίες των Όλσον και Βάντερσον, με τους Κλάεσον και Καμπελά να είναι τα στηρίγματα του Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση, ο οποίος άρχισε κανονικά την αναμέτρηση.

Αγχωμένος ΠΑΟΚ, συντηρητικά οι Ρώσοι

Τακτικά ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως είχε προσεγγίσει και πάλι καλά το παιχνίδι. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν απειλήθηκε από τους Ρώσους, όμως, παράλληλα φαινόταν πως είχε το άγχος. Το οποίο μεγάλωνε όσο περνούσε και η ώρα στην Τούμπα. Ενώ οι Θεσσαλονικείς αρκετές φορές είχαν τις προϋποθέσεις να φτιάξουν κάτι καλό, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν είχαν τη σωστή επιλογή με αποτέλεσμα να μην πιέσουν όσο θα μπορούσαν τους Ρώσους. Φάσεις και τελικές «έβγαλε» ο ΠΑΟΚ, αλλά η Κράσνονταρ δεν «υπέφερε» στην άδεια Τούμπα και αυτό όσο περνούσε η ώρα μόνο υπέρ της ήταν.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε πάντως να πλησιάσει στο γκολ σε δυο περιπτώσεις. Η πρώτη ήρθε στο 16’ σε μια ωραία ανάπτυξη που είχε τελικό αποδέκτη τον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ και ο Σαφόνοφ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ. Από μια στημένη μπάλα ήρθε κι η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του ματς. Στο 34’ ο Ίνγκασον κατάφερε να νικήσει τη ρωσική άμυνα, έκανε κεφαλιά-πάσα προς τον επερχόμενο Κρέσπο κι αυτός με κεφαλιά στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πάνω στα χέρια του Σαφόνοφ. Αυτές ήταν κι οι δυο πιο δυνατές στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο που τελείωσε χωρίς τέρματα.

«Καταραμένος» με το σεντόνι

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας διάθεση να πιέσει την Κράσνονταρ και να τις προκαλέσει προβλήματα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα καλό δεκάλεπτο στο οποίο δημιουργούσαν καταστάσεις στην περιοχή των Ρώσων, ωστόσο δεν βρήκαν την «καθαρή» ευκαιρία που ζητούσαν. Ο Φερέιρα έκανε τις πρώτες παρεμβάσεις από τον πάγκο ρίχνοντας στο χορτάρι τους Ουαγκέ και Τσολάκ, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί μεν μια υπεροχή αλλά να μην φτιάχνει τις φάσεις που θα έπρεπε. Η Κράσνονταρ συνέχισε να πηγαίνει το ματς συντηρητικά και στάθηκε πολύ τυχερή στο 73’ όταν η μπάλα βρήκε στον Μιχαηλίδη και πήγε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Εκεί το όνειρο για τον ΠΑΟΚ φάνηκε να απομακρύνεται, αλλά ο κορυφαίος του παίκτης δεν είχε διάθεση να παραδοθεί. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί με μια εντυπωσιακή κεφαλιά, μετά από φάουλ του Ζίβκοβιτς, στο 77’ έφερε το ματς στα ίσα και διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του ΠΑΟΚ. Στο επόμενο λεπτό, όμως, οι ελπίδες… εξέπνευσαν οριστικά, αφού η Κράσνονταρ βρήκε και πάλι γκολ με τον Βιλένα να σουτάρει στο δοκάρι και στην επαναφορά τον Καμπελά να «σκοτώνει» τον «δικέφαλο του Βορρά»… Ο Φερέιρα έχοντας ρίξει και τον Σφιντέρσκι στο ματς ένα λεπτό πριν την ισοφάριση, δεν είχε άλλη κίνηση να κάνει από τον πάγκο κι ο ΠΑΟΚ που ήθελε τρία γκολ σε λιγότερο από ένα τέταρτο, είχε αποδεχθεί τη μοίρα του που τον θέλει να συνεχίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία στους ομίλους του Europa League… Το τελικό σφύριγμα του Ορσάτο, «σφράγισε» τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και… σώριασε τους παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» στο χορτάρι, γεμάτους απογοήτευση…

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Πέλκας (59’ Τσολάκ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοφο, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρεζ, Ούτκιν (58’ Σμόλικοφ), Γκαζίνσκι (83’ Γκαμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ

Δείτε τα highlights του αγώνα:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share