Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - Πανηγυρική νίκη

Προκρίθηκε στον 3ο γύρο

30 Σεπτεμβρίου 2020 18:55
Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - Πανηγυρική νίκη

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Kamilla Rakhimova στα δυο σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros για 2η φορά στην καριέρα της, ενώ εχθές νίκη σημείωσε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζοντας την πρόκριση.

Δεν είχε εύκολο έργο η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην ταλαντούχα Kamilla Rakhimova από τη Ρωσία, την οποία όμως κατάφερε να κερδίσει στα δυο σετ, με 7-6 (0), 6-2.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.20 του ταμπλό του Roland Garros, έκανε συνολικά ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 27 winners και 31 αβίαστα λάθη. Πολύ καλά έπαιξε και η Rakhimova, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο Παρίσι, έφτασε στον 2ο γύρο αποκλείοντας τη Shelby Rogers και έκανε και σήμερα ένα δυνατό ματς, βάζοντας δύσκολα στη Μαρία.

Η πρωταθλήτριά μας προηγήθηκε με break σε κρίσιμο σημείο του 1ου σετ, στο 5-3, αλλά όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του δεν κατάφερε να το κλείσει και η νεαρή Ρωσίδα την ισοφάρισε. Λίγο αργότερα πάντως η Σάκκαρη έκανε ένα τέλειο tie-break, για να το κερδίσει χωρίς χαμένο πόντο και να πάρει το 1ο σετ.

Η Σάκκαρη διατήρησε το τένις της σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ η Rakhimova έκανε περισσότερα λάθη στο 2ο σετ, ενώ η Σάκκαρη τα πήγε καλύτερα και στους πιο κρίσιμους πόντους, για να κερδίσει δυο πολύ κλειστά games και να βρεθεί μπροστά με 3-1.

Αργότερα η Ελληνίδα έκανε love service game και με νέο break στο 6ο game έφτασε στο 5-1, "αγκαλιάζοντας" την πρόκριση. Η Rakhimova κατάφερε στα επόμενα λεπτά να σβήσει 5 match points (τα 4 από αυτά στο τελευταίο game) και να μειώσει σε 5-2, αλλά η Σάκκαρη δε "λύγισε" πνευματικά, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και τελικά να αξιοποιήσει το 6ο match point της, για να πάρει αυτή τη νίκη.

Στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αγωνιστεί για 2η φορά στην καριέρα της μετα από το 2018, η Μαρία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Coco Gauff με τη Martina Trevisan, που όπως και η σημερινή της αντίπαλη έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά. Την Gauff, θυμίζουμε πως την είχε κερδίσει πριν λίγες εβδομάδες για τον 1ο γύρο του US Open με 2-0 σετ.

Πηγή: tennisnews.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share