Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ευχάριστα νέα στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ

Τι συνέβη;

29 Σεπτεμβρίου 2020 22:20
Ευχάριστα νέα στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ και τα φέρνει ο γιος του, Μικ, καθώς «χτυπά» τις πόρτες της Formula 1, τη στιγμή που ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Επειτα από μια οχταετία και την απόσυρση του Μίκαελ Σουμάχερ το 2012 από τους αγώνες, ένας νέος Σουμάχερ θα βρεθεί και πάλι στις πίστες της Formula 1. Ο γιος του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μικ Σουμάχερ, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη Formula 1 με την Alfa Romeo. Ο 21χρονος Μικ, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα χνάρια του πατέρα του, θα λάβει μέρος στα δοκιμαστικά και στο free practice της Παρασκευής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία.

Την ανακοίνωση έκανε η Alfa Romeo, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον μικρό αλλά ταλαντούχο Σουμάχερ να βρεθεί στο grid της Formula 1. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Μικ επικράτησε στο γκραν πρι του Σότσι για το πρωτάθλημα της Formula 2. «Είμαι πανευτυχής που θα έχω την ευκαιρία για αυτή την ελεύθερη δοκιμή. Θα προετοιμαστώ καλά προκειμένου να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά» δήλωσε ο μικρός Σουμάχερ, ο οποίος εκτός των άλλων κουβαλά και το βάρος του ονόματος του πατέρου του, ο οποίος υπήρξε ο σπουδαιότερος οδηγός όλων των εποχών.

Αγωνία στην Formula 1: Σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό ο μέντορας του Μίκαελ Σουμάχερ

Αγωνία επικρατεί στον κόσμο της Formula 1, αφού θετικός στον κορωνοϊό έχει βρεθεί ο «θρυλικός» Φλάβιο Μπριατόρε, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρώην επικεφαλής των Benetton και Renault μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, καθώς έχει εμφανίσει επιπλοκές. Δεν βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο όπως ενημερώνει το motorsport.com, η κατάστασή του είναι σοβαρή.

O 70χρονος επιχειρηματίας συμμετείχε πριν από μερικές ημέρες σε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, παρέα με άλλες εμβληματικές προσωπικότητες της Ιταλίας. Ανάμεσά τους ήταν και ο προπονητής της Μπολώνια, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που επίσης βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Και πέραν αυτού, η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Μπριατόρε είναι το brand «Millionaire» και ήταν το δικό του φημισμένο κλαμπ στο Πόρτο Τσέρβο που έκλεισε από τις ιταλικές αργές καθώς βρέθηκαν θετικοί περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε αυτό.

Όλα αυτά, ενώ ο άνθρωπος που ηγήθηκε των ομάδων που οδήγησαν στην κορυφή τον Μίκαελ Σουμάχερ (1994, 1995) και τον Φερνάντο Αλόνσο (2005, 2006) ήταν πολέμιος των αποφάσεων της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα είχε γράψει χαρακτηριστικά σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Η καρδιά μου κλαίει που η οικονομία μας σφαγιάζεται από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους».

Ο Ιταλός βρέθηκε εκτός Formula 1 όταν κατηγορήθηκε το 2008 για το ρόλο του στο σκάνδαλο «crashgate», όταν ο νεότερος Νέλσον Πικέ είχε ηθελημένα στείλει το μονοθέσιό του στον τοίχο, ώστε το αυτοκίνητο ασφαλείας να δώσει πλεονέκτημα στον μετέπειτα νικητή Alonso.

Αρχικά η FIA του είχε απαγορεύσει διά βίου την εμπλοκή του με το σπορ, ωστόσο ο Μπριατόρε είχε μετά από δικαστική διαμάχη ανατρέψει αυτή την απαγόρευση. Ωστόσο, δεν θέλησε να ασχοληθεί ξανά με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις του.

Προ διετίας είχε απασχολήσει με την προσωπική του ζωή, όταν οδηγήθηκε σε διαζύγιο με την καλλονή -και κατά 30 χρόνια νεότερή του- Ελισαμπέτα Γκρεγκοράτσι, με την οποία απέκτησε ένα γιο το 2010.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share