Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σαρωτική η Σάκκαρη: Προκρίθηκε με άνεση στον 2ο γύρο του Roland Garros (Video)

Πέρασε σαν «σίφουνας»

27 Σεπτεμβρίου 2020 14:30
Σαρωτική η Σάκκαρη:  Προκρίθηκε με άνεση στον 2ο γύρο του Roland Garros (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο 2ο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια, που είναι στο Νο24 του κόσμου επικράτησε σε 1.16' με 6-0, 7-5 της Άιλα Τομλιάνοβιτς στην πρεμιέρα της στο βροχερό Παρίσι και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Ρωσίδα Καμίλα Ρακίμοβα (Νο182).

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε σπουδαίο τένις και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην φίλη της από την Αυστραλία η οποία αποχαιρετά νωρίς το τουρνουά. Αυτή ήταν η 4η νίκη της Ελληνίδας στο Roland Garros.

Οι πόντοι ήταν 62-48. Η Σάκκαρη είχε 15 winners και 32 αβίαστα λάθη και η αντίπαλος της 5 winners και 31 αβίαστα. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 7/9 (Σάκκαρη) και 3/5. Ενώ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Hamburg European Open.

Έπος της Σάκκαρη: Υπέταξε την κορυφαία Σερένα Ουίλιαμς και πάει... για μεγάλα πράγματα

Η Μαρία Σάκκαρη μοιάζει έτοιμη για μεγάλα πράγματα, καθώς σε ένα από τα έπη της, όπως προ μηνών που είχε επίσης γράψει ιστορία, υπέταξε την κορυφαία Σερένα Ουίλιαμς με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-1) και προκρίθηκε στους «8» του Western & Southern Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το πρώτο σετ και βρέθηκε πίσω με 3-5 στο δεύτερο σετ. Αλλά παρότι όλα έδειχναν... Σερένα, η Σάκκαρη έκανε την επική ανατροπή, αρχικά απώλεσε προβάδισμα με 3-1 και έμεινε πίσω με 3-5, αλλά κατάφερε στη συνέχεια να μείνει ψύχραιμη και να ισοφαρίσει σε 5-5. Έστειλε το σετ αυτό στο tie-break και εκεί έκανε νέα ανατροπή, επιστρέφοντας από το 1-4 και το 4-5, για να επιβληθεί με 7-5 και να στείλει το ματς σε 3ο σετ. Εκεί δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, επικρατώντας με 6-1.

Την Τετάρτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει την Τζοάνα Κόντα για μια θέση στα ημιτελικά, με την Σάκκαρη να έχει κερδίσει την τη Βρετανίδα στον μοναδικό τελικό που έχει κερδίσει έως τώρα στο tour, στο Ραμπάτ τον περσινό Μάιο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share