Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: «Σκόνταψε» και στο Βόλο ο… εν Ελλάδι προβληματικός ΠΑΟΚ

Οι μαζεμένες αλλαγές στοίχισαν...

26 Σεπτεμβρίου 2020 20:33
Super League: «Σκόνταψε» και στο Βόλο ο… εν Ελλάδι προβληματικός ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε ούτε στο Βόλο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά», που προ ημερών έχασε μια ευκαιρία για προβάδισμα πρόκρισης στο Champions League, να «σκοντάφτει» σε μια ακόμη ισοπαλία (0-0) και να χάνει κι άλλο έδαφος στη «μάχη» για τον τίτλο στη Super League.

Στις τάξεις του Δικεφάλου έκαναν σαφές πως το μυαλό τους ήταν αποκλειστικά στο Βόλο και στο ματς του πρωταθλήματος. Στην πράξη, όμως, έχοντας μπροστά του τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση δεδομένου πως την Τετάρτη (30/9) θα τα παίξει όλα γι΄όλα απέναντι στην Κράσνονταρ με φόντο τους ομίλους, ο ΠΑΟΚ δεν εκτίμησε σωστά το ματς της τρίτης αγωνιστικής και πέταξε ακόμη δύο βαθμούς, πραγματοποιώντας το χειρότερό πρώτο του ημίχρονο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, θέλοντας να ξεκουράσει κομβικούς ποδοσφαιριστές αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεοαποκτηθέντες, με τους «ασπρόμαυρους» να παρουσιάζονται στη σύνθεσή τους με Ουαγκέ και Περέιρα στις πτέρυγες, δίδυμο στα χαφ τους Εσίτι - Νινούα, τον Τσόλακ στην κορυφή, με συμμετοχή και του νεαρού Βρακά.

Ένας ΠΑΟΚ... αγνώριστος που κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο καθ΄όλη τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου, αδυνατώντας -όπως ήταν λογικό- να βγάλει συνεργασίες από το κέντρο και μπροστά, μην μπορώντας να φανεί απειλητικός απέναντι στο Βόλο. Από την άλλη, το παιχνίδι «κούμπωνε» εξαιρετικά στο πλάνο των γηπεδούχων, οι οποίοι -μάλιστα- εκμεταλλεύτηκαν τα ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων, βρήκαν χώρους και έκαναν αίσθηση μέσα στην περιοχή του Δικεφάλου.

Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ορεξάτος Τσόλακ κέρδισε πέναλτι, το οποίο δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς κατόπιν υποδείξεως του VAR, ο Κροάτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Λίγο πριν την εκπνοή του α΄μέρους, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του, με τους Μιχάι και Κρέσπο να μην μπορούν να βρουν δίχτυα, γεγονός που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

Από εκεί που το άφησαν, ξεκίνησε το β΄ημίχρονο για τους Θεσσαλονικείς καθώς έφτασαν δις μια «ανάσα» από το γκολ. Στη μεν πρώτη του ευκαιρία, ο Τσόλακ είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ στη δεύτερη το γύρισμα του Κροάτη για τον Πέλκα έφερε μια ενέργεια υπό πίεση χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα ελέω... Γκαραβέλη!

Βλέποντας το Βόλο να στέκεται όρθιος και το... ασπρόμαυρο rotation να μην αποδίδει, ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε άμεσα τέσσερις παίκτες της -θεωρητικά- πρώτης γραμμής προκειμένου να βρει το πολυπόθητο γκολ ενώ πήγε στη λογική της φουλ επίθεσης, ποντάροντας στην πέμπτη αλλαγή του και στον 16χρονο Κούτσια.

Ο πρώτος λόγος ανήκε αναμφίβολα στους φιλοξενούμενους, ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρα έναν πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, ο Τσόλακ ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά το ταμείο βγήκε... μείον. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας και τους Θεσσαλονικείς να μετρούν μια ακόμη απώλεια βαθμών.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share