Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σούπερ Καπ: "Πάλεψε" και τα κατάφερε - Νίκη για τον Παναθηναϊκό

73-79 το τελικό σκορ

24 Σεπτεμβρίου 2020 19:11
Σούπερ Καπ:

Ο Παναθηναϊκός, μετά τη χθεσινή του ήττα, κατάφερε στον μικρό τελικό του Super Cup να επικρατήσει της ΑΕΚ με 79-73 και να "κλείσει" με... αισιόδοξα μηνύματα τις υποχρεώσεις του στον θεσμό. Σημείο "κλειδί" της αναμέτρησης το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου όπου ο Γιώργος Βόβορας έριξε στο παρκέ τους Μποχωρίδη, Φόστερ-Νέντοβιτς μαζί και Μπέντιλ και Όγκαστ. Εκεί άλλαξε ο ρυθμός ο Παναθηναϊκός έγινε πιο πιεστικός στην άμυνα, πιο δημιουργικός στην επίθεση και έβαλε τις βάσεις της νίκης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά και άστοχα και για τις δύο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έφτασαν να έχουν 2/10 σουτ στα πρώτα λεπτά όπου το σκορ ήταν στο 2-2. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου στην συνέχεια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην ρακέτα του "τριφυλλιού", καταφέρνοντας να βρει πόντους μέσα από ωραίες συνεργασίες. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βασιζόταν στον Νέντοβιτς και μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι εμ 9-9. Ο Γιώργος Βόβορας πέρασε στο παρκέ τον Μπεν Μπέντιλ ο οποίος έδωσε (και σήμερα) πολλές λύσεις στους "πράσινους" και τους "οδήγησε" στο 10-14 κερδίζοντας τον Ματσιούλις στις προσωπικές τους "μονομαχίες". Στις τελευταίες φάσεις του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 20-15 ύστερα από τρίποντο του Φόστερ, αλλά Ματσιούλις και Λοτζέσκι απάντησαν εις... διπλούν και η ΑΕΚ "έκλεισε" την περίοδο προηγούμενη με 21-20.

Σόου Νέντοβιτς, απάντηση από Λάνγκφορντ

Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου ο Ταιρίς Ράις έκανε όλο το παιχνίδι για την ΑΕΚ και ο Λοτζέσκι με τον Ματσιούλις τα... έβαζαν από παντού. Με τον Αμερικανό να μην έχει αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός και τους συμπαίκτες του να έχουν 7/13 τρίποντα, η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 30-27, με τον Φόστερ να προσπαθεί να κρατήσει κοντά τον Παναθηναϊκό. Στην συνέχεια και με τον Νέντοβιτς να περνάει στο παρκέ και να.. φορτώνει το καλάθι της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός (με τρίποντο του Κασελάκη) "έτρεξε" σερί 5-16 και προηγήθηκε με 35-43 δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Και όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει την διαφορά των 8 πόντων μέσα σε χρόνο dt. "Δικέφαλος" απάντησε με σερί 9-0, ο Λάνγκφορντ πέτυχε τους 8, η ΑΕΚ είχε 9/17 τρίποντα και το σκορ στο 44-43 με τον Παναθηναϊκό να έχει 5.5 δεύτερα για να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση, αλλά να κάνει ένα ακόμα λάθος.

"Μάχη" μέχρι το φινάλε

Η εικόνα ίδια και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει και την ΑΕΚ να έχει τα ηνία, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να συνεχίζει να σκοράρει. Την στιγμή που οι επιθετικές επιλογές του "τριφυλλιού" ήταν η μία χειρότερη από την άλλη, ο Ματσιούλις ευστοχούσε σε ένα ακόμα τρίποντο (10/19) και ο '"Δικέφαλος" μπροστά με 7 πόντους, 54-47. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κινείται επιθετικά, να έχει συνεργασία ψηλών-κοντών, με τον Παπαγιάννη και τον Παπαπέτρου να δίνουν σκορ και το δεκάλεπτο να "κλείνει" ισόπαλο, 59-59.

Το σχήμα που γύρισε το ματς

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός αρχίζει να... θυμίζει Παναθηναϊκό με το δίδυμο Φόστερ και Νέντοβιτς να κάνουν ότι θέλουν και τους "πράσινους" να είναι μπροστά με 61-67. Οι δυο τους μαζί με τον Μποχωρίδη, τον όγκαστ και τον Μπέντιλ κατάφεραν να αλλάξουν την ροή του αγώνα.Η ΑΕΚ με δύο καλές άμυνες προσπάθησε να μειώσει (από το 61-71) και στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς το σκορ ήταν στο 64-71. Η διαφορά πήγε και πάλι στους 10 για τον Παναθηναϊκό, με τον Λάνγκφορντ να προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση και τον Ράις να μειώνει σε 70-76, δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Λάνγκφορντ έχοντας κατασκηνώσει στην γραμμή των βολών ρίχνει ακόμα περισσότερο την διαφορά, 73-76, αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο στα 15 δευτερόλεπτα γράφει το τελικό 73-79.

Δείτε τα Higlights του αγώνα:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share