Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Χαλαρή" νίκη του Παναθηναϊκού με πέναλτι απέναντι στο Λεβαδειακό

1-0 το τελικό σκορ

20 Σεπτεμβρίου 2020 21:24

Νωχελικός ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μία φάση της προκοπής και πήρε τη νίκη στο φιλικό επί του Λεβαδειακού στη Καλλιθέα, με 1-0 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα. Καλός ο Μπουζούκης, έδωσε ενέργεια ο Χατζηγιοβάνης. Ωστόσο, την ήττα γνώρισε λίγο νωρίτερα και η Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός στο σύνολο των αγώνων του θα βρίσκει κλειστές άμυνες. Το διαπίστωσε και στο φιλικό που έγινε στην Καλλιθέα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να υπάρξει ένταση, εμπνεύσεις, φαντασία. Ατομικές ενέργειες για να διασπαστεί η πολυπρόσωπη άμυνα. Τι είχε απ’ όλα αυτά η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος; Τίποτα. Νίκησε 1-0 με πέναλτι, που το πήρε ο Κουρμπέλης εκτός φάσης ουσιαστικά. Και το εκτέλεσε άψογα ο Μακέντα.

Σαφώς αυτά τα φιλικά αντιμετωπίζονται από τις ομάδες αρκετές φορές ως αγγαρεία. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει παίκτες που διψάνε για ποδόσφαιρο, όπως ο Καρλίτος που απείχε καιρό, ο Αϊτόρ, ο Σάντσες, ο Αγιούμπ και οι νεαροί Ζαγαρίτης, Μαυρομμάτης. Κι όμως έλειπε η διάθεση και η ταχύτητα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όσοι είδαν το ματς, πρέπει να το μετάνιωσαν…

Διάταξη

Ο Πογιάτος φυσικά δεν άλλαξε το 4-3-3. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, ο Σάντσες δεξί μπακ και ο Ζαγαρίτης αριστερό. Ο Σένκεφελντ δεξί στόπερ και ο Μαυρομμάτης αριστερό. Στα χαφ, κόφτης ήταν ο Κουρμπέλης, δεξιός εσωτερικός μέσος ο Μπουζούκης κι αριστερός ο Αγιούμπ. Στα φτερά δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Σαβιέρ και κορυφή ο Καρλίτος.

Οι Βοιωτοί παρατάχθηκαν με 5-3-2. Οι Τσάπρας, Λιάγκας, Καραχάλιος ήταν η αμυντική τριάδα, ο Κάκκο δεξί μπακ, ο Βήχος αριστερό, οι Μεχία, Κονέ, Νίλι στα χαφ και οι Μυτίδης, Συμελίδης μπροστά.

Μηδέν ευκαιρίες!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του κι έτσι έλειψαν οι γρήγοροι συνδυασμοί. Πολλές βιαστικές πάσες, που τις σταματούσε εύκολα ο Λεβαδειακός. Χρειαζόταν, λοιπόν, ατομική ενέργεια και ειδικά από τους εξτρέμ. Ο Αϊτόρ, όμως, ήταν εκτός αγώνα και ο Σαβιέρ νωχελικός. Οι Κουρμπέλης, Μπουζούξης ήταν πιο δραστήριοι, ο Αγιούμπ χωρίς ουσία, ωστόσο, η μπάλα δεν έφτανε στον Καρλίτος.

Εκτός απ’ αυτό υπήρχαν θέματα στο αμυντικό transition. Στο 5’ σουτ του Μυτίδη εκτός μεγάλης περιοχής έφυγε αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι και στο 39’ κάθετη του Νίλι, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Συμελίδης πλάσαρε άουτ. Αυτές ήταν οι δύο καλές στιγμές του πρώτου μέρους. Και οι δύο για τους Βοιωτούς. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε 60%-40% κατοχή της μπάλας, αλλά μόλις μία τελική εκτός εστίας, ενώ τρεις κατέγραψε ο Λεβαδειακός!

Γκολ με πέναλτι, αλλά…

Ο Πογιάτος με την έναρξη του δεύτερου μέρους έβγαλε τον Σαβιέρ και πήγε αριστερά τον Καλρίτος, περνώντας τον Μακέντα στη κορυφή. Με κορυφαίο τον Μπουζούκη και τους υπόλοιπους παίκτες ν’ ανεβάζουν λίγο την ένταση, ο Παναθηναϊκός έδειχνε περισσότερη ζωντάνια, σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο. Και πάλι, όμως, η εικόνα ήταν μετριότατη.

Ο Παναθηναϊκός τελικά βρήκε το γκολ με πέναλτι στο 59’. Το κέρδισε ο Κουρμπέλης σε τράβηγμα του Τζιώρα, έπειτα από κόρνερ του Αγιούμπ και το εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα. Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός του «τριφυλλιού» πέρασε τον Σερπέζη στα χαφ και τον Χατζηγιοβάνη δεξιά. Γενικά ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδύνευσε καθόλου. Ένα σουτ του Τζιώρα στο 83’ δεν ανησύχησε τον Διούδη. Καλύτερος συνδυασμός για τον Παναθηναϊκό στο 86’ με την κάθετη του Χατζηγιοβάνη στον Καρλίτος και το γύρισμα του Ισπανού, που απομάκρυνε σε κόρνερ προ του Μακέντα ο Γκέκας. Στο 90’ σε σέντρα του Χατζηγιοβάνη, δεν μπόρεσε να εκτελέσει ο Καρλίτος. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ είναι αλήθεια ότι έδωσε λίγη ζωντάνια στην ομάδα και δημιούργησε δύο καλές στιγμές.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης (87’ Καραγιάννης), Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης (46’ Βέλεθ), Κουρμπέλης (87’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης (67’ Χατζηγιοβάνης), Αγιούμπ, Σαβιέρ (46’ Μακέντα), Αϊτόρ (67’ Σερπέζης), Καρλίτος.

Λεβαδειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας, Βήχος (84’ Πούλος), Τσάπρας (84’ Γεράκιος), Συμελίδης (75’ Βαγγέλωφ), Κονέ (65’ Παναγιώτου), Μυτίδης (55’ Τζιώρας), Μεχία (75’ Καραμπάς), Νίλι (65’ Τσιώλης), Κάκκο (46’ Μαρκολίνο), Καραχάλιος (84’ Κυριαζής), Λιάγκας (46’ Θεοχάρης).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share