Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Πλήρωσε" τα λάθη του ο Παναθηναϊκός - 87 - 77 υπέρ της ΑΕΚ

Όσα είδαμε στον σημερινό αγώνα

19 Σεπτεμβρίου 2020 21:03

Τα φιλικά προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκαν και στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ οι "πράσινοι" έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά στο μεγάλο τους... πρόβλημα. Να υπενθυμίσουμε πως στον τελευταίο αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρίτας, η νίκη των πρασίνων ήταν... περίπατος.

Τα λάθη. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ηττήθηκαν από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με 87-77 έχοντας να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και την διαχείριση των λαθών τους, που τις περισσότερες φορές ήταν... παιδικά.

Το παιχνίδι μπορεί να ξεκίνησε με τις δύο εύστοχες βολές του Μπεν Μπέντιλ αλλά το πρώτο τρίλεπτο του ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς (άμυνα, τρέξιμο, επιθετικές επιλογές), με αποτελεσμα να "τρέξει" σερί 10-0 και να προηγηθεί με 10-2. Ο Γιώργος Βόβορας βλέποντας τον Μπεν Μπέντιλ να αντιμετωπίζει προβλήματα από τον Λίνο Χρυσικόπουλο και τον Μάρκους Φόστερ να είναι... εκτός, πέρασε στο παρκέ τους Ουάιτ και Νέντοβιτς. Ο τελευταίος με το που πάτησε παρκέ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων αφυπνίζοντας την ομάδα του.

Ο Νέντοβιτς είχε πολύ μεγάλο ρόλο στην επίθεση, είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 15-17. Τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου ο Γιώργος Βόβορας πέρασε και τον Ντίνο Μήτογλου στην θέση του Γιώργου Παπαγιάννη με το δεκάλεπτο να "κλείνει" στο 24-24.

«Πλήρωνε» τα λάθη του σε άμυνα και επίθεση

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να "κρατιέται" επιθετικά από τις ορέξεις του Νεμάνια Νέντοβιτς (μοίραζε-σκόραρε) και την διάθεση του Καλαϊτζάκη, αλλά αμυντικά αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα. Αν και οι επιστροφές του δεν ήταν κακές (κάτι που εξαρτάται από τις καλές του επιθετικές επιλογές) τα κενά στην άμυνα ήταν πολλά. Είτε στην προσωπική άμυνα, είτε στις αλληλοκαλύψεις και το.. μυαλό. Είναι χαρακτηριστική φάση στο 14' όταν ο Χρσυικόπουλος βρέθηκε στο τρίποντο με τον Όγκαστ απέναντί του και παρά την κραυγή του Γιώργου Βόβορα ο σέντερ του Παναθηναϊκού.. έδωσε το τρίποντο στον αντίπαλό του και αυτός έκανε το 31-29. Δύο πρώην "πράσινοι" έκαναν ζημιά στον Παναθηναϊκό αφού Λοτζέσκι και Ράις έκαναν το 37-31, εκθέτοντας και πάλι την άμυνα του "τριφυλλιού". Ευτυχώς για τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα, ο Μάρκους Φόστερ απάντησε άμεσα και με γκολ-φάουλ έξω από την γραμμή των 6΄75 μέτρων έκανε το 37-35, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πληρώνουν τα λάθη τους σε άμυνα και επίθεση και η ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν μπροστά με 6 πόντους, 45-39.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειξε να αντιδράει και να πιέζει την ΑΕΚ. Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου και ένα κάρφωμα του Νέντοβιτς στον αιφνιδιασμό έκαναν το σκορ 49-46 και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι οι "πράσινοι" βρήκαν τον εαυτό τους... η ΑΕΚ ξέφυγε εκ νέου με 10 πόντους διαφορά, 56-46. Πως έγινε αυτό; Μα εξαιτίας των συνεχών λαθών του Παναθηναϊκού. Με ψευτό.. παγίδες η ΑΕΚ ανάγκασε τους "πράσινους" να κάνουν 4 συνεχόμενες λάθος πάσες και στο 25' η διαφορά ήταν στους 10 πόντους. Ο Νέντοβιτς προσπαθούσε να αλλάξει την όλη κατάσταση, αλλά τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν έβρισκαν λύση με την ΑΕΚ να έχει τον Ραις σε πολύ καλή βραδιά και το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει τον "Δικέφαλο" μπροστά με σκορ 68-60.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είχε ακόμα αντοχές να... κυνηγήσει και με τον Φόστερ μείωσε σε 68-65. Όμως και πάλι προδόθηκε από τα (πολλά) λάθη του. Τα συνεχόμενα λάθη του "τριφυλλιού" από την πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ, "οδήγησαν" τον "Δικέφαλο" σε σερί 7-0 και το σκορ στο 75-65. Όσο και να προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός να ανατρέψει την κατάσταση κάτι τέτοιο δεν έμοιαζε εφικτό από την στιγμή που οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ταυτόχρονα η ΑΕΚ δεν άφηνε κανένα να πάει χαμένο. Με 1.30 πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 81-73 με το τελικό σκορ να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 45-39, 68-60, 87-77

Πηγή: onsports.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share