Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: «Έμφραγμα» για τον ΠΑΟΚ που είχε το μυαλό... στην Κράσνονταρ

Απώλεια για τον «Δικέφαλο»

18 Σεπτεμβρίου 2020 21:05
Super League: «Έμφραγμα» για τον ΠΑΟΚ που είχε το μυαλό... στην Κράσνονταρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως είχε το μυαλό του... στην Κράσνονταρ, με τον Ατρόμητο να του προκαλεί «έμφραγμα» με το γκολ του Ενσικουλού και το 1-1 να φέρνει απώλεια για τη Super League στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Τρεις ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Τούμπας για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, θέλοντας να... ζευγαρώσει τις νίκες του. Το έργο του, όμως, όπως φάνηκε τουλάχιστον από το α΄ημίχρονο δεν ήταν εύκολο. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε την ένταση των προηγούμενων παιχνιδιών και παρά την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, επί της ουσίας αδυνατούσε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Περιστεριωτών.

Το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι εμφανίστηκε απόλυτα «διαβασμένο» και ανταποκρίθηκε άψογα στις όποιες προσπάθειες ανάπτυξης του Δικεφάλου. Παρουσιάζοντας πανομοιότυπο πλάνο, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην αλληλοεξουδετέρωση, ποντάροντας πολλά στις πτέρυγες που δεν κατάφεραν, ωστόσο, να κάνουν αίσθηση και να δημιουργήσουν φάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Αμπέλ Φερέιρα ζητούσε διαρκώς από τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη κίνηση στο χώρο, με τον Σέρβο να παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού, όντας ιδιαίτερα ορεξάτος παρά το γεγονός πως βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ενσωμάτωσης και... γνωριμίας του τρόπου παιχνιδιού των συμπαικτών του.

Από την άλλη, ο τεχνικός του Ατρομήτου έμοιαζε ικανοποιημένος από την αμυντική τακτική και προσήλωση των παικτών του, ζητώντας, όμως, περισσότερη πίεση μεσοεπιθετικά. Χωρίς κάποια μεγάλη φάση και έχοντας πραγματοποιήσει αμφότερες ένα μέτριο α΄ημίχρονο, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με το 0-0.

Σε διαφορετικό τέμπο το δεύτερο ημίχρονο και το ματς πήρε από νωρίς... φωτιά. Η πρώτη προειδοποίηση του ΠΑΟΚ ήρθε από τον Τζόλη αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννιώτη. Με τη σειρά του, ο Ατρόμητος αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνος στην αντεπίθεση και ο Κιβρακίδης με... κεραυνό φρόντισε να απαντήσει στη χαμένη ευκαιρία των «ασπρόμαυρων», στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε φθηνά και στην αμέσως επόμενη κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων προτού λύσει το... γόρδιο δεσμό της άμυνας του Ατρομήτου με πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, το ξεκίνημα του οποίου με τη φανέλα του Δικεφάλου φαντάζει άκρως πετυχημένο. Στο 57΄ ο Γιαννούλης έβγαλε συρτή μπαλιά από τα αριστερά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πρόλαβε τους αμυντικούς του Ατρομήτου και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-0!

Ο Ατρόμητος και δη ο Νταμίρ Κάναντι δεν είχαν πει, ωστόσο, την τελευταία τους λέξη. Ήταν σαφές πως ο Ατρόμητος πίστευε πως μπορούσε να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά του, κάτι που εκ του αποτελέσματος τους δικαίωσε. Στο 77' η αλλαγή του Ενσικουλού αποδείχθηκε χρυσή καθώς ο 25χρονος μεσοεπιθετικός πάτησε περιοχή, γύρισε με πάσα τη μπάλα και είδε το Μιχάι στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share