Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024

Europa League: Τραγικά δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ!

Σκούρα τα πράγματα!

18 Σεπτεμβρίου 2020 15:39
Europa League: Τραγικά δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αντίπαλό της στα πλέι οφ του Europa League έμαθε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/09) η ΑΕΚ, έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA. Φυσικά, προϋπόθεση για τον ελληνικό σύλλογο αποτελεί να προκριθεί επί της Σεντ Γκάλεν την ερχόμενη Πέμπτη, στα πλαίσια του γ' προκριματικού γύρου.

Η Ένωση θα βρει στον δρόμο της τον νικητή του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Ντέσνα (Ουκρανία), με την τύχη να της γυρνά την πλάτη, καθώς η γερμανική ομάδα -σε περίπτωση που περάσει και εκείνη- ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι, από τα υπογκρούπ είχε προκύψει πως οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να έχουν πιθανούς αντίπαλους κάποια και από τις Σαρλερουά (Βέλγιο) ή Παρτιζάν (Σερβία) και Μάλμε (Σουηδία) ή Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)!

Το παιχνίδι που θα δώσει την πρόκριση είναι μονό, θα γίνει την 1η Οκτωβρίου και η έδρα προέκυψε από το ποια ομάδα βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα. Έτσι, το ματς θα γίνει στην Ελλάδα.

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Λιβάι Γκαρσία

Σε μια σημαντική μεταγραφή προχώρησε η ΑΕΚ, αποκτώντας τον Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και ενισχύοντας ουσιωδώς τη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Ο 23χρονος «άσος» από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο υπέγραψε για πέντε χρόνια, αποτελώντας μια «χρυσή» επένδυση για τον «Δικέφαλο» κι έχοντας αποτελέσει έντονο αντικείμενο συζήτησης, αφού είχε ενδιαφερθεί για αυτόν και ο Ολυμπιακός, με τις δύο ομάδες να έχουν τεθεί αντιμέτωπες προ ημερών στον τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την αγορά του διεθνούς μεσοεπιθετικού Λιβάι Γκαρσία, από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο 23 ετών άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, έως το καλοκαίρι του 2025 και θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 9.

Ο Λιβάι Σάμιουελ Γκαρσία γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1997 στην Σάντα Φλόρα του Τρίνινταντ. Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να αγωνίζεται στη σχολική ομάδα Shiva Boys' Hindu College και παράλληλα εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων της ομάδας T&TEC, με την οποία πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Δημοκρατίας Τρίνινταντ και Τομπάκο σε ηλικία 15 ετών.

Ωστόσο, το 2013 η T&TEC αναγκάστηκε να αναστείλει τις ποδοσφαιρικές της δραστηριότητες λόγω οικονομικών προβλημάτων, με τον ποδοσφαιριστή να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Shiva Boys' Hindu College και παράλληλα στην τοπική ομάδα Νέων Siparia Spurs. Τον Μάρτιο του 2014 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Central FC, ομάδα της πρώτης κατηγορίας, όμως πριν καν κάνει το ντεμπούτο του, εντοπίστηκε από τον Ολλανδό ατζέντη Χάμφρι Νάιμαν, που τον παρακολούθησε σε παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων.

Έπειτα από διαμάχη, που λύθηκε με την παρέμβαση και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Τρίνινταντ και Τομπάκο, συμφωνήθηκε να του επιτραπεί να περάσει από δοκιμή στην Ολλανδία. Τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψε με την Άλκμααρ και σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μπαίνοντας ως αλλαγή σε παιχνίδι με τη Φέγενορντ.

Όντας 18 ετών και 65 ημερών, ο Γκαρσία έγινε ο νεότερος παίκτης από το Τρίνινταντ και Τομπάκο, που αγωνίστηκε σε παιχνίδι πρώτης κατηγορίας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε έως τότε ο Ντουάιτ Γιόρκ με την Άστον Βίλα.

Συνολικά με τη φανέλα της Άλκμααρ αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια (4 γκολ – 6 ασίστ) μέχρι τα μέσα της σεζόν 2017-18, όταν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Εξέλσιορ (15 συμμετοχές, 1 γκολ – 2 ασίστ). Τον Μάιο του 2018 μετακόμισε στο Ισραήλ για την Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα, με την οποία αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια (3 γκολ), ενώ το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 33 ματς, πέτυχε 6 γκολ και είχε 3 ασίστ.

Παράλληλα, ο Λιβάι Γκαρσία υπήρξε διεθνής με όλες σχεδόν τις «μικρές» Εθνικές ομάδες του Τρίνινταντ και Τομπάκο, όντας πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία μετρά 24 συμμετοχές και 3 γκολ.

Λιβάι, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και καλή επιτυχία στο νέο μεγάλο βήμα της ποδοσφαιρικής σου καριέρας!».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share