Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Europa League: Το όνειρο τελείωσε νωρίς για τον ΟΦΗ...

Πρόκριση για τον Απόλλωνα Λεμεσού

17 Σεπτεμβρίου 2020 21:58
Europa League: Το όνειρο τελείωσε νωρίς για τον ΟΦΗ...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το όνειρο του Europa League τελείωσε νωρίς για τον ΟΦΗ, με την κρητική ομάδα να ηττάται με 1-0 από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γεντί Κουλέ» και τους Κύπριους να περνούν στην 3η προκριματική φάση της διοργάνωσης, τη στιγμή που ο Άρης παλεύει επίσης για την πρόκριση.

Ένας αγχωμένος, νευρικός, άχρωμος, αγνώριστος ΟΦΗ δεν έκανε ούτε μισή φάση απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού και αποχαιρέτισε από νωρίς το Europa League (0-1).

Το κρεμασμένο πανό στο άδειο στο πέταλο των οργανωμένων του ΟΦΗ είχε την μορφή του Ευγένιου Γκέραρντ και το μήνυμα: «στο δρόμο που χάραξες εσύ», όμως ο δρόμος αυτός αποδείχθηκε στραβός.

Στην ευρωπαϊκή του επιστροφή μετά από 20 χρόνια, οι Κρητικοί εμφανίστηκαν υπέρμετρα φοβισμένοι, αγχωμένοι, έξω από τα νερά τους.

Μία ομάδα που έχει ως σήμα κατατεθέν το όμορφο, δημιουργικό, επιθετικό ποδόσφαιρο επέλεξε να τα θυσιάσει όλα αυτά λόγω της κρισιμότητας του ματς και τελικά το πλήρωσε.

Ο σχηματισμός που επέλεξε ο Σίμος (3-5-1-1) έβγαλε τον ΟΦΗ από τα νερά του και αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του Απόλλωνα Λεμεσού, που κράτησε σχετικά άνετα το 0-0 στο πρώτο μέρος και χτύπησε στο ξεκίνημα της επανάληψης με ένα γκολ του Σάλαϊ (0-1), σε μία φάση που ο Νταμπό έκανε ότι ήθελε Σελίμοβιτς και Βούρο πριν σερβίρει το έτοιμο τέρμα.

Ο ΟΦΗ που μέχρι εκείνη την ώρα δυσκολευόταν αφόρητα να βγάλει με ασφάλεια την μπάλα από το δικό του μισό και είχε φτιάξει μόλις μία καλή ευκαιρία, πνίγηκε ακόμα περισσότερο από το άγχος.

Ακόμα κι όταν στο γήπεδο βρέθηκαν μαζί τέσσερις μπαλαδόροι (Νέιρα, Ναμπί, Σαρδινέρο, Σολίς), οι Κρητικοί δεν δημιούργησαν απολύτως τίποτα. Επιπόλαιες ενέργειες, πολλές σέντρες, κακές επιλογές, μία άχρωμη ομάδα, με κακή εικόνα στο γήπεδο που δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από έναν πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό (0-1) από τον Απόλλωνα Λεμεσού που έκανε τα απολύτως απαραίτητα.

Το γεγονός ότι η ομάδα του Σίμου ολοκλήρωσε χωρίς τελική όλο το δεύτερο ημίχρονο μαρτυρά τα πάντα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share