Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Ένα βήμα προς τα αστέρια!

Ώρα για υπέρβαση!

15 Σεπτεμβρίου 2020 11:12
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Ένα βήμα προς τα αστέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπενφίκα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικoύ του Champions League, αναζητώντας μια εμφάνιση που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ονειρεύεται!

Αποφασισμένος για επανεκκίνηση!

Η προηγούμενη σεζόν δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ενώ έμεινε και εκτός διεκδίκησης του Κυπέλλου, καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τους «ερυθρόλευκους». Η διοίκηση όμως αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ταλαντούχο Πορτογάλο προπονητή Αμπέλ Φερέιρα, τον πλαισίωσε με τον Όλαφ Ρέμπε στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή και αμφότεροι κλήθηκαν να φτιάξουν τη νέα ομάδα, η οποία θα μπορεί να αποτυπώσει στο χορτάρι τις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας. Παράλληλα, όπως φαίνεται, στόχος είναι να αναδειχθούν παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, στα οποία το ταλέντο δεν λείπει. Ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς και δείχνει ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα, καθώς και ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι τα δύο πιο τρανά παραδείγματα.

Ο «δικέφαλος» του βορρά πραγματοποίησε ένα πολύ πειστικό ενενηντάλεπτο απέναντι στην Μπεσίκτας, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τη συνέχεια της πορείας του στην Ευρώπη. Με τον Τζόλη να αρπάζει την ευκαιρία και να σκοράρει δύο φορές, η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε σε ένα διάστημα 30 λεπτών να σημειώσει τρία γκολ και να αποδιοργανώσει εντελώς τον αντίπαλό της, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για μια σπουδαία πρόκριση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με το δεξί και τις υποχρεώσεις της εντός συνόρων, με τον Τζόλη να αναδεικνύεται και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς σημείωσε το μοναδικό γκολ της πρεμιέρας με την ΑΕΛ. Ο Φερέιρα δοκίμασε στην αναμέτρηση με τους «βυσσινί» τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε θέση δεξιού φουλ μπακ. Ο Ολλανδός τα πήγε καλά και ήταν εκείνος που δημιούργησε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα να δείχνει διάθεση για restart. Πέραν της νίκης, ο ΠΑΟΚ έδειξε σε ένα ακόμα ματς σωστή αμυντική συμπεριφορά. Ντεμπούτο πραγματοποίησε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του «δικέφαλου», ο Άντρια Ζίβκοβιτς, ο οποίος ήταν δραστήριος και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Ακόμα είναι αρχή, όμως to ξεκίνημα είναι ενθαρρυντικό και το 3-5-2 δείχνει να ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, ενώ τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, υπάρχει διάθεση για νέο ξεκίνημα. Πέραν του Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε επιπλέον λύσεις στη μεσαία γραμμή με τον Σβαμπ και επένδυσε στον 21χρονο Νινούα. Ενισχύθηκε παράλληλα με τον ταλαντούχο Περέιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας και περιμένει τις επιστροφές των τραυματιών για να βάλει περισσότερα βέλη στη φαρέτρα του. Απέναντι στην Μπεσίκτας, πάντως, ο Κρέσπο αναμένεται να πάρει θέση στα δεξιά, με τους Ντάγκλας Αουγκούστο, Ροντρίγκο Σοάρες και πιθανότατα Λέο Μάτος να παραμένουν εκτός.

Τα όνειρα των «αετών»

Με τον εμβληματικό προπονητή Ζόρζε Ζεσούς να επιστρέφει και σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, η Μπενφίκα θέλει φέτος να επανακτήσει τα σκήπτρα στην Πορτογαλία και να τα συνδυάσει με καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο Ζεσούς, ο οποίος ήταν προπονητής των «αετών» από το 2009 μέχρι το 2015, επέστρεψε από τη Βραζιλία, όπου κατέκτησε Κόπα Λιμπερταδόρες με την Φλαμένγκο, για να οδηγήσει ξανά την πρώην ομάδα του στον δρόμο των επιτυχιών. Πέρυσι, η Μπενφίκα έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο από την Πόρτο. Η περίοδος της καραντίνας έδειξε να την επηρεάζει, καθώς έδειξε αστάθεια μετά την περίοδο της διακοπής και επανήλθε στις προσπάθειές της με δύο σερί ισοπαλίες. Σε συνδυασμό με δύο ακόμα που είχε κάνει πριν διακοπεί το πρωτάθλημα, την έκανε να χάσει πολύτιμο έδαφος.

Η Μπενφίκα όμως δεν… έμεινε στον προπονητή, καθώς φρόντισε να ενισχυθεί και μεταγραφικά. Κράτησε τους παίκτες-κλειδιά και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην αγορά της Βραζιλίας, την οποία ο Ζεσούς γνωρίζει πολύ καλά, για να προσθέσει φαντασία στο παιχνίδι της. Έτσι, δαπάνησε 20 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον 24χρονο εξτρέμ Εβέρτον από την Γκρέμιο και 18 για να πάρει τον Πεδρίνιο από την Κορίνθιανς. Παράλληλα, ενισχύθηκε στην άμυνα με τον Ζιλμπέρτο της Φλουμινένσε, ο οποίος είχε παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Φιορεντίνα. Ο Ζεσούς έβαλε εμπειρία στα μετόπισθεν με την υπογραφή του Γιαν Βερτόνγκεν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τότεναμ, ενώ έδωσε 15 εκατομμύρια στη Φράιμπουργκ για τον Γερμανό επιθετικό Λούκα Βάλντσμιτ!

Tέλος, ενισχύθηκε στην επίθεση και με τον 21χρονο Ουρουγουανό διεθνή Ντάργουιν Νούνιεθ, ο οποίος σημείωσε πέρυσι 16 γκολ με τη φανέλα της Αλμερία και είχε συγκεντρώσει ενδιαφέρον και από την Αγγλία. Για την απόκτησή του δαπανήθηκαν 24 εκατομμύρια. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα της Λισαβόνας φέτος θέλει να κάνει αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα και φυσικά η Ευρώπη ανήκει σ' αυτά!

Η παράδοση

Ο ΠΑΟΚ θέλει στην αναμέτρηση της Τούμπας, πέραν της πρόκρισης, να βάλει τέλος και σε ένα αρνητικό σερί που μετρά απέναντι στην ομάδα της Λισαβόνας. Πρώτη φορά, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες το 1999, με τους Πορτογάλους να νικούν 2-1 στην Τούμπα, τον ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ στη Λισαβόνα και την Μπενφίκα να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι. Τη σεζόν 2013-14 η πολύ ισχυρή Μπενφίκα επικράτησε 2-1 στην Τούμπα και 3-0 στην έδρα της, ενώ το 2018 έπαιξαν ξανά αντιμέτωποι, με τον «δικέφαλο» να βρίσκει γκολ και να φεύγει από την έδρα των «αετών» με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), αλλά την Μπενφίκα να κάνει επίδειξη δύναμης και να επικρατεί 4-1 στη ρεβάνς!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share