Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Παναθηναϊκός: Γίνεται πράξη η Πολιτεία του Βοτανικού με 150-200 εκατ. ευρώ - Σύντομα οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη

Τι προβλέπει το σχέδιο;

2 Σεπτεμβρίου 2020 15:00
Παναθηναϊκός: Γίνεται πράξη η Πολιτεία του Βοτανικού με 150-200 εκατ. ευρώ - Σύντομα οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπουδαίες εξελίξεις έρχονται στο γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού, αφού γίνεται πράξη η Πολιτεία που ονειρεύονται οι οπαδοί του, με όλα τα γήπεδα στο Βοτανικό, σε ένα κόστος έργου στα περίπου 150-200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έρχονται σύντομα οι ανακοινώσεις του Κώστα Μπακογιάννη, τη στιγμή που ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής της ομάδας ανανέωσε.

Από πηγές του Δήμου προκύπτει έχει «κλειδώσει» το πλάνο, το οποίο θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών του «τριφυλλιού», που έχουν υπομείνει πάρα πολλά χρόνια για να δουν να μπαίνει η ομάδα τους σε νέο-σύγχρονο σπίτι. Που θα αγωνίζεται (σε διαφορετικά γήπεδα εννοείται) η ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και αυτή του μπάσκετ, όπως και τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Οι πόροι που θα ανακοινώσει ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Βοτανικό θα είναι άνω των 150 εκατομμυρίων ευρών, ενώ θα πλησιάζουν τα 200 και δεν θα προέρχονται από έναν χώρο. Πρόκειται για ευρωπαϊκά, αλλά και κρατικά κονδύλια. Γι’ αυτό και η ομάδα εργασίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με αρκετά Υπουργεία.

Ένα σημαντικό ερώτημα που συνοδεύει τους τελευταίους μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι αν θα πειραχτεί το Προεδρικό Διάταγμα. Η απάντηση είναι «όχι», ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γίνουν προσφυγές, που θα «κρατήσουν» και πάλι πίσω το πρότζεκτ.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα του γηπέδου μπάσκετ θα λυθεί ως εξής: Θα κατασκευαστεί κλειστό όχι στο υπάρχον οικόπεδο που είναι νομικά «θωρακισμένο» με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά σε όμορο οικόπεδο και θα απαιτεί ξεχωριστή νομική μέριμνα. Έτσι μπορεί να αρχίσει άμεσα το έργο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο δεν θα χρειαστεί να κάνει… εκπτώσεις στη χωρητικότητά του και θα φτάνει τις 35.000 θέσεις. Φυσικά στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει προβεί τόσο καιρό σε ανακοινώσεις, καθώς θέλει να έχει «κλειδώσει» από όλες τις πλευρές το πρότζεκτ. Οι συνεργάτες του βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της χάραξης του σχεδίου και-το κυριότερο-της χρηματοδότησης του έργου που θα γίνει από διάφορες πηγές (ιδιωτικά, κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια) με το συνολικό ποσό της επένδυσης να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, σύντομα αναμένουμε ανακοινώσεις και όλα δείχνουν πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά από πολλά χρόνια υπομονής και… ξενιτιάς, θα βρουν μια λύση για τη στέγαση για όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού».

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share