Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στους «4» ο Τσιτσιπάς - Παραδόθηκε σε ανώτερη η Σάκκαρη

Ακάθεκτος ο Στεφ - Σκέφτεται το US Open η Μαρία

27 Αυγούστου 2020 08:57
Στους «4» ο Τσιτσιπάς - Παραδόθηκε σε ανώτερη η Σάκκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του αντιπάλου του και πέρασε στους «4» του Western & Southern Open της Νέας Υόρκης, ενώ η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε, έχοντας υποταγεί σε ανώτερη παίκτρια, μένοντας στην τεράστια και ιστορική επικράτηση με τη Σερένα Ουίλιαμς.

Ο Τσιτσιπάς πέρασε ξεκούραστα στα ημιτελικά, αφού ο Ράιλι Οπέλκα αποσύρθηκε από τον αγώνα μετά το ενδέκατο γκέιμ.
Ο πανύψηλος Αμερικανός, μάλιστα, ήταν μπροστά στο σκορ με 6-5, όμως νωρίτερα είχε αρχίσει να νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Χρειάστηκε να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ και να δέσει βαριά το πόδι του για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Ήταν, όμως, φανερό ότι δεν μπορούσε να κινηθεί όπως θα ήθελε και στο changeover μετά την ολοκλήρωση του ενδέκατου γκέιμ... έδωσε τη ρακέτα του στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει στον πέμπτο ημιτελικό Masters της καριέρας του και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά αυτής της κατηγορίας.

Ο Μίλος Ράονιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Cincinnati Masters, αφού νίκησε τον Φιλίπ Κραίνοβιτς με 2-1 σετ.

Μετά από έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 43 λεπτά, ο Μίλος Ράονιτς επικράτησε του Φιλίπ Κραίνοβιτς με 2-1 σερ (4-6, 7-6(2), 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Cincinnati Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Έλληνα πρωταθλητή.

Υποταγή σε ανώτερη για τη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη «παραδόθηκε» με 6-4, 6-3 στην 29χρονη Βρετανίδα (Νο.15) και στρέφει πλέον το βλέμμα της στο US Open, που ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα (31/8). Θα μάθει, μάλιστα, αύριο και το πρώτο της εμπόδιο.

Δεν ήταν και στην καλύτερή της μέρα η Μαρία, όμως έπεσε και σε μια εκπληκτική αντίπαλο, που μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα με 3-1. Στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς της και να «γράψει» το 1-0.

Η Κόντα «έσπασε» τη Μαρία και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και αυτό, βέβαια, έκανε ακόμα πιο δύσβατο τον δρόμο της Ελληνίδας τενίστριας προς την πρόκριση.

Είχε, πάντως, δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο 2-1, αλλά αυτές ήταν και οι μοναδικές της στον αγώνα. Η Κόντα, από την άλλη, σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ όταν πήρε η Μαρία τις μπάλες στο 5-3 και καθάρισε τον αγώνα μετά από 92 λεπτά συνολικής προσπάθειας.

Θα παίξει στην τετράδα με την αναγεννημένη Βικτόρια Αζαρένκα, που απέκλεισε με 7-6(9), 6-2 την Ονς Τζαμπέρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share