Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς: Επιβλήθηκε και στον πανύψηλο Τζον Ίσνερ

Πέρασε στους «8»

26 Αυγούστου 2020 14:12
Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς: Επιβλήθηκε και στον πανύψηλο Τζον Ίσνερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακάθεκτος συνεχίζει στο Western & Southern Open της Νέας Υόρκης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς σε ένα σκληρό αγώνα με τον πανύψηλο Τζον Ίσνερ, επικράτησε με 2-0 σετ (7-6[2], 7-6[4]) και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης.

Αντίπαλός του (περίπου τα μεσάνυχτα) θα είναι ένας άλλος... Αμερικανός γίγαντας, ο ύψους 2.11 Ράιλι Οπέλκα, Νο.39 στον κόσμο, που άφησε έξω με 6-3, 7-6(4) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, έχοντας προ ημερών «σπάσει» μια μεγάλη κατάρα.

Ο Στεφ έπαιξε με υπομονή κόντρα σε έναν τενίστα με «φονικό» σερβίς, περίμενε τις ευκαιρίες του και τις εκμεταλλεύτηκε, με αποτέλεσμα να πάρει τη μεγάλη νίκη και να βλέπει τώρα πολύ μακριά. Είναι, άλλωστε, ο μοναδικός seeded παίκτης στο κάτω μέρος του ταμπλό!

Όπως αναμενόταν, ο Στέφανος αντιμετώπισε αρχικά δυσκολίες με το σερβίς του Ίσνερ, παρότι όσο περνούσε η ώρα άρχιζε να το διαβάζει καλύτερα. Οι δύο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 6-5 και σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διεκόπη για περίπου 1.5 ώρα λόγω καταιγίδας στη Νέα Υόρκη.

Ο Στεφ μπήκε πολύ δυνατά στην επανέναρξη του αγώνα και απείλησε με μπρέικ πόιντ τον Αμερικανό, που έψαχνε... απεγνωσμένα το πρώτο σερβίς του. Τελικά το σετ πήγε σε τάι μπρέικ και εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός, επέστρεφε μπάλες και τελικά «έγραψε» με άνεση το 1-0.

Ο νεαρός τενίστας βρέθηκε πίσω με 15-40 στο πρώτο του service game στο δεύτερο σετ, ωστόσο έμεινε όρθιος βρίσκοντας την κατάλληλη στιγμή το καλό του σερβίς. Είχε, μάλιστα, και μπρέικ πόιντ στο 4-4, όμως τελικά και αυτό το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος μπορεί να έχασε το προβάδισμα με μίνι μπρέικ (1-0) που πήρε με το καλημέρα, αλλά σημείωσε ένα ακόμα στο 4-4 και καθάρισε στη συνέχεια τον αγώνα μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 1 ώρας και 42 λεπτών.

Tην πρόκριση στα προημιτελικά πήρε και ο ανεβασμένος Μίλος Ράονιτς, που έβαλε φρένο στα όνειρα του Άντι Μάρεϊ επικρατώντας με 6-2, 6-2. Ο Καναδός θα παίξει τώρα με τον Σέρβο Φίλιπ Κραΐνοβιτς, που νίκησε με 6-2, 6-1 τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς.

Θυμίζουμε ότι τα άλλα ζευγάρια είναι Τζόκοβιτς-Στρουφ και Μεντβέντεφ-Μπαουτίστα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share