Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: «Φουριόζος» ΠΑΟΚ… επακούμβησε την Μπεσίκτας και προκρίθηκε

Άνετος και ωραίος στην 3η προκριματική φάση

25 Αυγούστου 2020 22:53
Champions League: «Φουριόζος» ΠΑΟΚ… επακούμβησε την Μπεσίκτας και προκρίθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας εξαιρετικός και… φουριόζος ΠΑΟΚ έκανε «επακούμβηση» στην Μπεσίκτας, έδειξε πως το ποδόσφαιρο έχει σημασία και όχι οι προκλήσεις των γειτόνων εκτός αυτού και πήρε την πρόκριση με το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου, περνώντας στην 3η προκριματική φάση του Champions League, που για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τελείωσε την Κυριακή (23/8) με την Μπάγερν θριαμβεύτρια.

Η Μπεσίκτας φάνταζε με «γρίφο». Το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της, με απώλειες και μεταγραφές στο παρά πέντε, με το πόδι στο... γκάζι, έχοντας κυκλώσει το βράδυ της 25ης Αυγούστου για πολλούς λόγους. Πιεσμένη - από την πλευρά της - οικονομικά και αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ γνώριζε καλά -όμως- πως είχε απέναντί του μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Τουρκίας, ικανή να τον «πληγώσει» ανεπανόρθωτα!

Σοβαρός και απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο του, με τρομερή πίεση σε όλες τις γραμμές του, παρέδωσε σεμινάρια σε ένα εκπληκτικό ημίωρο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη. Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, το επίσημο ντεμπούτο του Σβαμπ συνδυάστηκε με μια υπέροχη πάσα στο κενό χώρο που αξιοποίησε εξαιρετικά ο Γιαννούλης και «τελείωσε» υποδειγματικά ο 18χρονος μεσοεπιθετικός.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Ψυχωμένος και με ποδοσφαιρικό θράσος, μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών, ο Τζόλης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 μετά από... υπερπροσπάθεια του Άκπομ, «πελαγώνοντας» την Μπεσίκτας. Το μενού για τον πιτσιρικά, όμως, είχε και ασίστ. Στο 30΄ με εκπληκτική πάσα, βρήκε τον Πέλκα και ο αρχηγός του Δικεφάλου έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0.

Η Μπεσίκτας έδειξε να βρίσκει σφυγμούς, μείωσε στο 37΄ με τον Λαρίν και αναθάρρησε αγωνιστικά (3-1) δεδομένου πως η αναμέτρηση είχε αρκετό δρόμο μπροστά της. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βάλει -από το α΄ κιόλας ημίχρονο- τους τίτλους τέλους, ωστόσο, στο 40' ο Άκπομ δεν βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, με τον πορτιέρε της Μπεσίκτας να πέφτει σωστά και να κρατάει ζωντανή την ομάδα του.

Ήταν σαφές πως το β΄ημίχρονο θα εξελισσόταν σε... ροντέο. Σε μονό παιχνίδι, ήταν επιβεβλημένο για τη Μπεσίκτας να τα παίξει όλα γι΄όλα, να ρισκάρει, να βγει μπροστά, να ψάξει αποθέματα αντοχών για να μειώσει στο γκολ και να ρίξει το βάρος της πίεσης στους γηπεδούχους. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να διαχειριστεί έξυπνα τις δυνάμεις του και το... μαξιλαράκι ασφαλείας που του έδινε το προβάδισμα των δύο τερμάτων.

Οι «αετοί» της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν περισσότερο ορεξάτοι, έκαναν αίσθηση αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν διατειθειμένος να «πουλήσει» φθηνά όσα εξαργύρωσε σε ένα εκπληκτικό ημίχρονο που όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση και να τον φέρει στην επόμενη φάση. Ένα βήμα πιο κοντά στ΄αστέρια! Παρά τα αφελή λάθη, παρά τα σημάδια κούρασης και το άγχος της πρόκρισης, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έμεινε όρθια, πανηγυρίζοντας στο φινάλε μια σπουδαία πρόκριση!

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share