Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Νίκη στο φινάλε

Παρά την απρόσμενη αποχώρηση

24 Αυγούστου 2020 22:05
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Νίκη στο φινάλε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 πριν τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, με τον Χασάν να το "λήγει" φιλικά.

Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τους Ηπειρώτες, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να αποχωρεί πριν την συμπλήρωση του δεκάλεπτου. Αμέσως υπήρξε ανησυχία, αλλά με νέα ενημέρωση το πρόβλημα του νεαρού τερματοφύλακα δεν είναι τελικά τόσο σοβαρό, ενώ ένας ακόμα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα με 3-4-3 και τους Αλέν στο τέρμα, Μπα Σισέ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Ραντζέλοβιτς Μασούρα στην μεσαία γραμμή και τους Φορτούνη, Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Η φιλική αναμέτρηση στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη έληξε με νικητές τους γηπεδούχους με γκολ που πέτυχε ο Χασάν στο 87', σε μια αναμέτρηση που δεν είχε πολλές φάσεις, καθώς θα λέγαμε πως κυρίως ήταν μια χαλάρωση πριν τον μεγάλο τελικό για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, χάνοντας δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (9′ Καραργύρης), Ραντζέλοβιτς, Μπα, Παπαδόπουλος (63′ Τοροσίδης), Σισέ, Μασούρας, Γκιλιέρμε (45′ Καμαρά), Μπουχαλάκης (45′ Καφού), Φορτούνης (45′ Χασάν), Βαλμπουενά (63′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (76′ Μπρούνο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (66′ Γιαννίκογλου), Παντελάκης (66′ Πανουργιάς), Σάλιακας, Κάργας (82′ Γώγως), Πίρσμαν (58′ Πήλιος), Σιόντης, Φάμπρι (70′ Γροσδάνης), Λώλης (66′ Λιάσος), Νάουμετς (81′ Οικονομόπουλος), Παμλίδης, Λεό (58′ Ελευθεριάδης).

Πηγή: Protothema.gr

Champions League: Το σήκωσε η κυρίαρχος της Ευρώπης Μπάγερν

Την κούπα σήκωσε η κυρίαρχος της Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, η οποία με το «χρυσό» γκολ του Κίνγκσλεϊ Κομάν επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό της Λισαβώνας και κατέκτησε το 6ο Champions League στην ιστορία της.

Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ξεχωριστή - λόγω Covid - σεζόν και πανηγύρισαν το 2ο τρεμπλ στην ιστορία τους - κάτι το οποίο μέχρι σήμερα είχε κάνει μόνο η Μπαρτσελόνα, ενώ νωρίτερα είχαν πετύχει και το θρίαμβο της χρονιάς. Ο Κομάν πέτυχε το μοναδικό γκολ στη μάχη του Da Luz, ο Μπαπέ έχασε απίθανη ευκαιρία στο 0-0 στο πρώτο μέρος, βράχος ήταν όταν χρειάστηκε ο Νόιερ.

Ενα κλικ καλύτερα μπήκε στον τελικό η Μπάγερν και μετέφερε το ματς στο αντίπαλο μισό, όμως η Παρί ξύπνησε μετά το 10λεπτο και δύο σουτ του Μπαπέ από καλή θέση μπλοκαρίστηκαν από την άμυνα των Βαυαρών. Στο 18’ η PSG έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Μπαπέ έφυγε στην κόντρα, περίμενε το ανέβασμα του Νεϊμάρ και του πέταξε την κατάλληλη στιγμή, όμως ο Βραζιλιάνος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Νόιερ. Το ματς είχε πάρει για τα καλά ρυθμό και τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπάγερν βρέθηκε εκατοστά μακριά από το γκολ καθώς ο Λεβαντόβσκι γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του με το δεξί πήγε… αργά και βασανιστικά στο δοκάρι του Κέιλορ Νάβας που δεν θα έφτανε την μπάλα αν πήγαινε μέσα.

Η συνέχεια ήταν γεμάτη. Στο 24’ Ερέρα και Ντι Μαρία έκρυψαν το τόπι μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Αργεντινός με το δεξί δεν βρήκε το παραθυράκι και ένα λεπτό μετά ο Χάνσι Φλικ είδε τον Ζερόμ Μπόατενγκ να μην μπορεί να συνεχίσει και έβαλε στη θέση του τον Ζίλε. Στο 29’ το μακρινό σουτ του Ερέρα ήταν καλή στιγμή για τους Παριζιάνους, όπως και στο 31’ η κεφαλιά του Λέβα για τους Βαυαρούς, που πήγε στον Νάβας. Στο 45’ κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει αυτό που έχασε ο Μπαπέ, ο οποίος βρέθηκε σε ανεπανάληπτη θέση απέναντι από τον Νόιερ όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό για την κλάση του και ο Γερμανός keeper μπλόκαρε άνετα διατηρώντας το 0-0 για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο καλό και σίγουρα όχι τόσο καλό για την Παρί. Στο πρώτο αξιοσημείωτο πράγμα που έγινε στην επανάληψη, στο 60’, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ όταν ο Κίμιχ έκανε τη γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Κομάν χωρίς να χρειαστεί καν να πηδήξει με σκαστή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι το 0-1. Μετά το γκολ τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Η PSG έκανε πολλά λεπτά να συνέλθει και ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ η ομάδα που ήταν στην πρώτη μία ώρα. Δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να μπει σχεδόν το ίδιο γκολ, όμως ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε.

Μέσα σε όλα, ο τεχνικός των Παριζιάνων, Τόμας Τούχελ, έκανε αλλαγές που δεν βοήθησαν τη στιγμή αν κάποιος δεν ήξερε το σκορ και έβλεπε το ματς, θα ήταν σίγουρος ότι η Μπάγερν χάνει. Στην άλλη πλευρά, ο Φλικ άλλαξε εξτρέμ για να έχει την ομάδα του όσο πιο μπροστά σε σημείο που να ρισκάρει να δεχθεί αντεπίθεση, όμως όλες οι μονομαχίες ήταν κερδισμένες από τους παίκτες του. Στο 66’ ο καλύτερος παίκτης της Παρί, Ντι Μαρία, βρήκε τον Μπαπέ, ο οποίος δεν μπόρεσε και στο 70’ ο Νόιερ έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση με το πόδι σε πλασέ του Μαρκίνιος από εκπληκτική πάσα και πάλι του Αργεντινού.

Το γύρισμα του Νεϊμάρ στο 91’ το οποίο δεν κατάφερε να κάνει γκολ με τακουνάκι ο Τσούπο-Μότινγκ ήταν η τελευταία ελπίδα της Παρί, όμως τα θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και στο τέλος, κερδίζουν οι Γερμανοί.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Μπερνάτ (80’ Κουρζάβα), Κιμπέμπε, Κέρερ, Μαρκίνιος, Παρέδες (65’ Βεράτι), Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Ντι Μαρία (80’ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (25’ Ζίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (86’ Τολισό), Γκνάμπρι (68’ Κουτίνιο), Κομάν (68’ Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share