Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Europa League τελικός: Η Σεβίλλη νίκησε 3-2 την Ίντερ

Το κατέκτησε για 6η φορά

22 Αυγούστου 2020 08:43
Europa League τελικός: Η Σεβίλλη νίκησε 3-2 την Ίντερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Europa League: H Σεβίλλη, η οποία κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήγε τελικό, είναι η μεγάλη νικήτρια της διοργάνωσης, καθώς κέρδισε με 3-2 την Ίντερ και σήκωσε το τρόπαιο της UEFA για έκτη φορά στην ιστορία της.

Μπορεί να μπήκε στο ματς ως αουτσάιντερ, και να μην έχει "δώσει" εκατομμύρια για μεταγραφές, η Σεβίλλη απέδειξε πως σε αυτή τη διοργάνωση δεν είχε αντίπαλο. Η ομάδα του Ζουλιέν Λοπετέγκι έριξε στο καναβάτσο εκείνη του Αντόνιο Κόντε και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια.

Οι Ανδαλουσιάνοι έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ, αντέδρασαν, ανέτρεψαν το σκορ και όταν ισοφαρίστηκαν από τους Ιταλούς, είχαν ακόμα έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι τους. Η Ίντερ ήταν αρκετά καλή επίσης, όμως έδειξε να υστερεί, μιας και ο Κόντε προσέγγισε πολύ αμυντικά το παιχνίδι και το εν τέλει το πλήρωσε.

Σεβίλλη-Ιντερ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό. Μόλις στο 3' η Ίντερ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λουκάκου πέρασε τον Ντιέγκο Κάρλος σα να μην... υπάρχει μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Λίγο αργότερα, ο Βέλγος ευστόχησε από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς, βάζοντας δύσκολα στους Ανδαλουσιάνους.

Ωστόσο, αυτή η διοργάνωση ανήκει στη Σεβίλλη και γρήγορα έφτασε στην ισοφάριση. Στο 12' ο Λουκ ντε Γιονγκ τρύπωσε στην άμυνα της Ίντερ, βγήκε μπροστά από τον Γοδίν μετά τη σέντρα του Νάβας και με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-1, δίνοντας ξανά πνοή στην ομάδα του.

Η απάντηση της Ίντερ, πάντως, δεν άργησε καθώς στο 36' ο Γοδίν "απάντησε" στα αμυντικά του λάθη με γκολ με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Τα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου ήταν... αναιμικά καθώς οι δύο πλευρές έπαιρναν ανάσες.

- Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (85' Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (69' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85' Ελ Νεσίρι), Σούσο (76' Βάσκεθ).

- Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν (90' Καντρέβα), Ντ' Αμπρόζιο (77' Μόζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Γκαλιαρντίνι (77' Ερικσεν), Μαρτίνες (77' Σάντσεζ), Λουκάκου

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share