Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης της ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ομάδας

20 Αυγούστου 2020 09:58
Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης της ΑΕΚ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε παίκτης της ΑΕΚ, με την ομάδα να ενημερώνει για το γεγονός, τη στιγμή που βρίσκεται για προετοιμασία στα Ιωάννινα.

Το αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε η Ένωση, ήταν να σταματήσει η προετοιμασία προσωρινά, με σκοπό να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού. Οι υπόλοιποι παίκτες, φυσικά, όπως και το επιτελείο θα υποβληθούν σε τεστ, ενώ πρόσφατα ποδοσφαιριστής που... δεν πίστευε στον κορωνοϊό, βρέθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας του.

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι αθλητής της Ομάδας μας διεγνώσθη θετικός στην COVID-19.

Η κατάστασή του θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από το ιατρικό επιτελείο μας.

Tα υπόλοιπα μέλη και οι αθλητές πρόκειται να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ.

Προδήλως διεκόπη η προετοιμασία της Ομάδας.

H AΕΚ ΒC εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Βρέθηκε κρούσμα και στη Λίβερπουλ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λίβερπουλ, αφού άνθρωπός της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με την ομάδα αυτή τη στιγμή να προπονείται στο Σάλτσμπουργκ για την προετοιμασία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ θα συνεχιστούν στην ομάδα, αλλά παρά το κρούσμα οι προπονήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, ενώ βρίσκονται σε αναμονή της επιβεβαίωσης του θετικού τεστ, ενώ πρόσφατα μεγάλη μάχη έδωσε μια δόξα του συλλόγου.

Το σκηνικό αυτό συμβαίνει μόλις 11 μέρες πριν από τον τελικό του Community Shield με την Άρσεναλ, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα.

Σοκαριστικό πόρισμα: 41 νεκροί από τον κορωνοϊό λόγω του Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (photo)

Είχε χαρακτηριστεί από την αρχή ως υγειονομική «βόμβα», όμως πλέον έγινε γνωστό και ότι το παιχνίδι Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης, οδήγησε στο θάνατο 41 ανθρώπους, λόγω του κορωνοϊού. Ενώ, σοκ προκάλεσε στη Βρετανία η είδηση, ότι κορυφαίος ποδοσφαιριστής κατηγορείται για ομαδικό βιασμό στη διάρκεια ενός... πάρτι καραντίνας

Στις 11 Μαρτίου και ενώ στην Αγγλία ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν με ταχύτατους ρυθμούς, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίστηκαν στο Άνφιλντ για τον επαναληπτικό των «16» του Champions League, παρά τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών για αναβολή της αναμέτρησης.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία και με το Imperial College του Λονδίνου, δημοσίευσαν έρευνα, η οποία έδειξε ότι οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί ήταν απολύτως λογικές και θα έπρεπε τελικά όλες οι πλευρές να βάλουν… νερό στο κρασί τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα ο επαναληπτικός αγώνας ευθύνεται για τον θάνατο 41 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, ενώ και άλλα 37 άτομα που έχασαν τη ζωή τους συσχετίζονται με μία συναυλία που έλαβε χώρα στο Τσέλτεναμ.

Να θυμίσουμε ότι το Άνφιλντ εκείνο το βράδυ ήταν κατάμεστο, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να μην αφήνουν καμία θέση άδεια, ενώ στην Αγγλία ταξίδεψαν και 3.000 φίλοι της Ατλέτικο, κάτι που βοήθησε στην μεγαλύτερη έξαρση του ιού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share