Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Μπάγερν... οδοστρωτήρας για την κούπα

«Μηχανή καταστροφής» από τη Βαυαρία

19 Αυγούστου 2020 23:55
Champions League: Μπάγερν... οδοστρωτήρας για την κούπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν... οδοστρωτήρας και απέναντι στη Λιόν, μετά την απίθανη εμφάνιση έναντι της Μπαρτσελόνα, και «φορτώνοντάς» με «τριάρα» (3-0), πέρασε επίσης στον τελικό του Champions League, όπου θα βρει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η μηχανή του Χάνσι Φλικ έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Η Λιόν είχε μεγάλες φάσεις για να κάνει την έκπληξη, όμως τις έχασε, όπως και την ευκαιρία να συνεχίσει το παραμύθι και να χαρίσει έναν γαλλικό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία. Οι Βαυαροί τιμώρησαν την Ολιμπίκ με τον Γκνάμπρι να βάζει δύο γκολ [9 σε 9 ματς στο CL] και τον Λέβα ένα, συνέχισαν την τρελή πορεία έχοντας μόνο νίκες και για πρώτη φορά από το 2013 έφτασαν στον τελικό όπου κόντρα στην Παρί θα διεκδικήσουν ξανά το τρεμπλ και τον 6ο τίτλο τους στον 11ο τελικό τους στον θεσμό.

Χωρίς φόβο μπήκε στο ματς η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, γεμάτη αυτοπεποίθηση από τα σκαλπ των Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στο 4’ έχασαν τρομερή ευκαιρία οι Γάλλοι όταν ο Κακρέ έβγαλε τον Ντεπάι τετ-α-τετ με τον Νόιερ αλλά ο Γερμανός έμεινε όρθιος και ο Ολλανδός πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Γκορέτσκα δεν τελείωσε καλά στο 11’ και στα επόμενα λεπτά η Λιόν έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ. Στο 13’ ο Μπόατενγκ έκοψε καθοριστικά τον Εκαμπί, ο οποίος στο 17’ χόρεψε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πήγε στο δοκάρι.

Οσοι σε εκείνο το σημείο θεώρησαν σίγουρο ότι αυτή που θα σκοράρει θα είναι η Μπάγερν, δικαιώθηκαν στιγμές αργότερα όταν ο Γκνάμπρι ντύθηκε Ρόμπεν και αφού κατέβασε εκπληκτικά στα δεξιά, πάτησε γκάζι, συνέκλινε και με τρομερό αριστερό στο παραθυράκι έκανε το 0-1. Το γκολ άλλαξε μια για πάντα την εικόνα του ματς καθώς οι Βαυαροί μεταμορφώθηκαν και έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην Λιόν καθαρίζοντας από το πρώτο μέρος. Στο 22’ ο Μίλερ έκανε τσαφ μετά τη πασάρα του Τιάγκο και ο Αντονι Λόπες έβαλε stop στον Γκνάμπρι. Ο εξτρέμ όμως έκανε τελικά το 0-2 στην κενή εστία στο 33’ καθώς ο Λεβαντόβσκι έχασε ολομόναχος ένα γκολ που θέλει πολλή προσπάθεια για να χαθεί.

Στην επανάληψη, η Μπάγερν μπήκε με μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Πέρισιτς έφυγε μόνος του στην κόντρα αλλά ο Αντονι Λόπες τον νίκησε για να έχει στη συνέχεια η Λιόν καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μαρσέλο στον Νόιερ και στο 58’ ο Εκαμπί είχε νέα τρομερή φάση αφού ολομόναχος νικήθηκε από τον Γερμανό keeper. Μετά και τις πολλές αλλαγές εκατέρωθεν, οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο και στο φινάλε τις φάσεις για ένα τρίτο γκολ το οποίο το έβαλε τελικά ο Λεβαντόβσκι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κίμιχ διαμορφώνοντας το 0-3.

Λιόν (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Μαρσέλο, Μάρσαλ (73’ Τσερκί), Ντεναγιέρ, Ντουμπουά (67’ Τετέ), Κορνέ, Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Κακρέ, Αουάρ, Τοκό Εκαμπί (67’ Αντελαΐντ), Ντεπάι (58’ Μούσα Ντεμπελέ).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Τιάγκο (82’ Τολισό), Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Πέρισιτς (63’ Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share