Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε ο Μάκης Πυριτίδης

«Βαρύ» πένθος...

14 Αυγούστου 2020 13:49
Θρήνος: Πέθανε ο Μάκης Πυριτίδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος προκλήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ με την απώλεια του Μάκη Πυριτίδη, με τον τεχνικό του Αετού Κιλκίς να φεύγει από τη ζωή χθες (13/8) στο νοσοκομείο της πόλης.

«Ένας κύκλος και ένα μεγάλο κεφάλαιο της μπασκετικής ιστορίας της Βορείου Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Κιλκίς έκλεισε απόψε. Ο κόουτς Πυριτίδης Πρόδρομος, ο Μάκης για όλους τους μπασκετικούς, δεν είναι πια μαζί μας. Νικήθηκε από τα πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας που είχε και τα οποία παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση τους τελευταίους μήνες. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Αυγούστου αργά το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες», ενημέρωσαν από τον Αετό Κιλκίς, ενώ πρόσφατα ο αιφνίδιος θάνατος συναδέλφου του είχε σκεπάσει με θλίψη το άθλημα.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, τους οποίους ο Αετός Κιλκίς ευχαρίστησε θερμά, η κατάστασή του δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν μη αναστρέψιμη. Το τελευταίο «αντίο» θα δοθεί από συγγενείς και φίλους την Παρασκευή (14/08, 16.00) στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.

Ο Μάκης Πυριτίδης, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Κιλκίς, εργάστηκε σε διάφορες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και μεταξύ άλλων ήταν προπονητής του Ηρακλή κόντρα στον Άρη στο πρώτο παιχνίδι του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα.

«Στις γειτονιές των αγγέλων ο Μάκης, ο δικός μας Μάκης, να φωνάζει, να μαλώνει, να καθοδηγεί, να διδάσκει αυτό που ήξερε καλύτερα ίσως από τον καθένα, το μπάσκετ, ένα άθλημα που όλοι μας αγαπάμε, αλλά για τον Μάκη ήταν όλη του η ζωή! Φτωχότεροι πλέον όλοι μας, φτωχότερο και το μπάσκετ, αφού ο Μάκης με το αυστηρό του βλέμμα θα μας παρακολουθεί από εκεί ψηλά και θα μας καθοδηγεί και θα μας προσέχει με τη σκέψη του. Καλό ταξίδι δάσκαλε, καλό ταξίδι φίλε μου», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Αετός Κιλκίς.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share