Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa Leaguea: Οι «λύκοι» δάγκωσαν τον Ολυμπιακό - Αποκλεισμός με διαμαρτυρίες για τους ερυθρόλευκους (Video)

Το τραγικό λάθος του Αλέν κόστισε στον Ολυμπιακό μία θέση στο Final 8

7 Αυγούστου 2020 00:16
Europa Leaguea: Οι «λύκοι» δάγκωσαν τον Ολυμπιακό - Αποκλεισμός με διαμαρτυρίες για τους ερυθρόλευκους (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το όνειρο της πρόκρισης στους «8» του Europa League έμεινε όνειρο για τον Ολυμπιακό, που έχασε 1-0 από τη Γουλβς στο Μολινό και δεν κατάφερε να δώσει ραντεβού με την ιστορία. Χθες, τσέκαραν το εισιτήριο για το Final-8 Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κοπεγχάγη και Σαχτάρ.

Τα αμυντικά λάθη με αποκορύφωμα το αχρείαστο πέναλτι που έκανε ο Αλέν στο 8' στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να προκριθεί στο Final 8, ενώ χάθηκε και η ευκαιρία της ισοφάρισης, όταν ο Πολωνός διαιτητής ακύρωσε με τη βοήθεια του VAR το γκολ του Καμαρά στο 28'.

Παρά τη διάθεση των παικτών του Μαρτίνς να παλέψουν για την πρόκριση, οι Άγγλοι διαχειρίστηκαν άψογα το σκορ, έπαιξαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ανόητο πέναλτι μόλις στο 8'

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα δικά του αμυντικά λάθη, καθώς έκανε πολύ κακό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 8ο λεπτό! Ο άπειρος Μπόμπι Αλέν, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ζοσέ Σα, έκανε ένα ανόητο πέναλτι στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν ανατρέποντας τον Ποντένσε. Ο Μεξικανός Χιμένες ευστόχησε και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γουλβς από το 1991 που έφτασε τα 27 γκολ σε μία σεζόν.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά στο 19' ο Τσιμίκας που έπαιξε το 1-2 με τον Μασούρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίσιο, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί

Στο 28' ο Ελ Αραμπί έφυγε μόνος από δεξιά μετά από πάσα του Ομάρ, γύρισε στο κέντρο της περιοχής και ο Καμαρά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί όμως κράτησαν για λίγο, καθώς ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας τον Ελ Αραμπί σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 55' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπολί στον Ελ Αραμπί, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Ο γκολκίπερ Αλέν έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό, το ίδιο όμως έγινε και με τον Πατρίσιο όταν σταμάτησε την κεφαλιά του Χασάν στο 83'.

Οι συνθέσεις

ΓΟΥΛΒΣ (Εσπίριτο Σάντο): Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Χόνι (17' Βινάγκρε), Νέβες, Μουτίνιο, Τραορέ (57' Ζότα), Ποντένσε (71' Ντεντόνκερ), Χιμένες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (84' Καφού), Καμαρά, Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share