Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Γιάννης Ψηφίδης

Θρήνος στον Άρη

5 Αυγούστου 2020 13:35
Πέθανε ο Γιάννης Ψηφίδης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στη θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια του Άρη, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας παράγοντας που πρόσφερε πολλά τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον Ερασιτέχνη. Ο λόγος για τον Γιάννη Ψηφίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 75 ετών, προδομένος από την καρδιά του. Ακόμα, ένα σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο 20χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Γιάννης Ψηφίδης διετέλεσε πρόεδρος του ΑΣ από το 2015 μέχρι και το 2019. Το 2013 είχε περάσει και από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Άρης, ενώ διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη τόσο στο ποδοσφαιρικό όσο και στο μπασκετικό τμήμα.

Η είδηση σόκαρε τον ΑΣ Άρης, που εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον εμβληματικό παράγοντα:

«Ημέρα πένθους είναι η 5η Αυγούστου του 2020 για την οικογένεια του ΑΡΗ, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης.

Ο Γιάννης Ψηφίδης ηγήθηκε του Ερασιτέχνη από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ η προσφορά του στο σύλλογο ήταν πολυετής και πολυσχιδής. Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013, διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ το 2014, ενώ ήταν και εκπρόσωπος του Α.Σ. στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Ο Γιάννης Ψηφίδης έδωσε μεγάλη μάχη για να μείνουν ζωντανά και να αναπτυχθούν τα τμήματα του Α.Σ. ΑΡΗΣ και θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην οικογένεια του συλλόγου. Ως μαχητής που ήταν, πάλεψε με την επάρατη νόσο, αλλά προδόθηκε από την καρδιά του.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για το θάνατο του πρώην προέδρου του συλλόγου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε θρυλικός παίκτης του Άγιαξ

Θλίψη επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς πέθανε θρυλικός παίκτης του Άγιαξ, βυθίζοντας στο πένθος όλη την κοινότητα του αθλήματος.

Ο Βιμ Σούρμπιρ, συγκεκριμένα, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών. Ο διεθνής δεξιός μπακ-χαφ του μεγάλου Αγιαξ της δεκαετίας του ’70 και της εθνικής Ολλανδίας, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική νοσοκομείου του Αμστερνταμ, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ένας ακόμη μύθος του ποδοσφαίρου έχασε τη ζωή του προ ημερών.

Ο Ζόρντι Κρόιφ, γιος του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έφυγε ένας μεγάλος άσος του Αγιαξ και της εθνικής ομάδας και ένας μεγάλος φίλος», ήταν η ανάρτηση του για τον Σουρμπίρ, ο οποίος είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του Αγιαξ με 392 παιχνίδια και, μετά από 13 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην ομάδα του Αμστερνταμ, έπαιξε σε Σάλκε, Μετς, Λος Αντζελες Άτζεκς, Σπάρτα Ρότερνταμ και Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Στην καριέρα του, κατέκτησε εφτά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία κύπελλα πρωταθλητριών, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, όλα με τη φανέλα του Αγιαξ, ενώ ήταν στη δεύτερη θέση με την Ολλανδία στα Μουντιάλ του 1974 και του 1978.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share