Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκε από τη Σέλτικ ο Μπάρκας

Τον απέκτησε από την ΑΕΚ

30 Ιουλίου 2020 16:15
Ανακοινώθηκε από τη Σέλτικ ο Μπάρκας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Με κάθε επισημότητα η Σέλτικ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Σκωτσέζους. Είχε ταξιδέψει στη Γλασκώβη από την Τρίτη, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αφού υπήρξε η συμφωνία της Σέλτικ με την ΑΕΚ, προχώρησε και η συμφωνία με τον διεθνή ποδοσφαιριστή, ενώ θλίψη επικρατεί στην Ένωση με τον χαμό εμβληματικού της ποδοσφαιριστή.

Αναμένεται τώρα η παρουσίαση του Μπάρκα από τη νέα ομάδα του και, την προσεχή Κυριακή αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στη Χάμιλτον.

Η Ένωση έκανε αποδεκτή την πρόταση των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπάρκας αγωνιζόταν στην ΑΕΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας 111 εμφανίσεις.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, το οποίο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών θα του αποφέρει ετησίως πάνω από 800.000 ευρώ.

ΑΕΚ: Δεν μπορεί να περιμένει να μπει στην «Αγιά Σοφιά» - Παρουσιάστηκε το όνομά της

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να μπει στην «Αγιά Σοφιά» και... δεν μπορεί να περιμένει άλλο, με την παρουσίαση του ονόματός της, όπως θα λέγεται το γήπεδο που σύντομα θα είναι διαθέσιμο, να πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες από την ΠΑΕ ΑΕΚ οι Μηνάς Λυσάνδρου, Ίλια Ιβιτς, Δημήτρης Ασλανίδης, Αλέξης Αλεξίου, Αγγελική Αρκάδη και Νίκος Καραούζας, ενώ το «παρών» δίνουν και πολλά στελέχη του ΟΠΑΠ. Από την πλευρά των παλαιμάχων, είναι πολλές μεγάλες μορφές της ιστορίας της ΑΕΚ, όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Στέλιος Σεραφείδης και ο Μιχάλης Συμιγδάλας. Ο Project Manager του γηπέδου, Νίκος Ανδριόπουλος είναι, φυσικά, και αυτός εκεί.

Λίγο μετά τις 19:30 έφθασε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος χαιρέτισε τον καθένα ξεχωριστά από τους παρευρισκόμενους. Στις 19:50 έφθασε η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία πριν από λίγη ώρα είχε πραγματοποιήσει την τελευταία προπόνηση για την εφετινή σεζόν, ενώ σοκ προκάλεσε στην ομάδα η κατηγορία εναντίον πρώην παίκτη της για δολοφονία.

Επίσης, στο Ίδρυμα «Νιάρχος» ήταν οι Γιάννης Γκούμας, Τάκης Φύσσας και Κώστας Κωνσταντινίδης. Πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο έδωσαν το «παρών». Βρέθηκαν εκεί, οι Γιάννης Αϊβάζης, Μαρία Κορινθίου, Κώστας Μαρτάκης, Νίνα Λότσαρη, Γρηγόρης Γκουνταράς, Έλλη Κοκκίνου, Χριστίνα Μπόμπα κ.α.

Στην παρουσίαση από τον ΟΠΑΠ μίλησε ο κ. Καρράς, ενώ από την ΑΕΚ ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Οσα είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου στην ομιλία του:

«Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Καταρχήν επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την όμορφη βραδιά και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εξαιρετικής αποψινής εκδήλωσης, η οποία σηματοδοτεί την απαρχή μιας συνεργασίας πρωτοποριακής για τα εγχώρια δεδομένα, μιας συνεργασίας που θα αναβαθμίσει την Ελληνική αθλητική αγορά στο σύνολο της!

Όταν το 2013 ξεκίνησε η προσπάθεια αναγέννησης της ΑΕΚ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν σαφές πως ο στρατηγικός σχεδιασμός δεν περιοριζόταν στη σύνθεση απλά μίας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος ήταν η ανοικοδόμηση ολόκληρου του οργανισμού και η δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κλαμπ σε υγιείς βάσεις.

Και μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα χωρίς το δικό της σπίτι, χωρίς τη δική της αγωνιστική αρένα, δεν νοείται.

Στόχος ήταν και παραμένει, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι απλά να αποτελεί ένα χώρο φιλοξενίας αθλητικών ή άλλης μορφής δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως να στεγάζει τα όνειρα και τις αναμνήσεις των ανθρώπων που κουβαλούν το dna της προσφυγιάς.

Η εν εξελίξει ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας μας στον ιστορικό χώρο στην Νέα Φιλαδέλφεια, που συνοδεύει την πορεία της σχεδόν από την ίδρυσή της, αποτελεί αδιαμφισβήτητα, αφενός ένα εκ των κορυφαίων γεγονότων της ιστορίας της, αφετέρου το όμορφο όνειρο των απανταχού φιλάθλων της ΑΕΚ.

Και σε στιγμές ιστορικής σημασίας, δεν χωρούν, ούτε επιπόλαιες, ούτε αταίριαστες κι ασύμβατες με το μέγεθος του ονείρου επιλογές.

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας με ιδιαίτερη χαρά πως πλέον στο δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι μας, δεν είμαστε μόνοι.

Με συνοδοιπόρο την ΟΠΑΠ Α.Ε., μπαίνουμε στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού μας γηπέδου υπό την επωνυμία… ΟΠΑΠ Αρένα.

H ΟΠΑΠ Αρένα δεν αποτελεί απλώς το αποτέλεσμα μίας επιτυχούς εμπορικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά την αφετηρία μίας στέρεης και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα πενταετούς συνεργασίας με προοπτική.

Είναι βέβαιο πως η ΟΠΑΠ Αρένα, ως ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής και στην Ελλάδα, αφού η έννοια «γήπεδο» θα αποκτήσει ένα διαφορετικό νόημα και θα μπει πλέον σε νέες βάσεις, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Άλλωστε, το γεγονός πως το δικαίωμα της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων θεωρείται πλέον διεθνώς ένα θεμελιώδες συστατικό της σύγχρονης χορηγικής πρακτικής, αποτελεί τρανή απόδειξη, τόσο του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος, όσο και του εκτοπίσματος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σήμερα.

Εξ αρχής, η οικοδόμηση της επιτυχημένης σχέσης ΑΕΚ – ΟΠΑΠ, του αναμφισβήτητα βασικού αιμοδότη του ελληνικού αθλητισμού, στηρίχθηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στο κοινό όραμα.

Γι’ αυτό και η σχέση αυτή ενισχύεται συνεχώς δημιουργικά, με αποκορύφωμα τη σημερινή ανακοίνωση της πενταετούς συνεργασίας για την ΟΠΑΠ Αρένα.

Η δύναμη της συνέργειας ΑΕΚ και ΟΠΑΠ, δύο τεράστιων μεγεθών, όχι μόνο του αθλητικού γίγνεσθαι, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, είναι η εγγύηση εκτόξευσης του project που ανακοινώνεται σήμερα.

Γιατί η ΑΕΚ ως ιδέα και ιστορία πρεσβεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα αθλητικό σωματείο, όπως και ο ΟΠΑΠ, αποτελεί κάτι ευρύτερο από μία κοινή ανώνυμη εταιρεία.

Η οικογένεια της ΑΕΚ, μέσω της συγκεκριμένης ξεχωριστής συνεργασίας, φιλοδοξεί να προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε δυο βασικούς άξονες:

1. Αρχικά, με διευρυμένο branding μέσω της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των naming rights μιας υπερσύγχρονης εγκατάστασης, η οποία πέραν του αθλητικού της χαρακτήρα, θα παρουσιάζει και έντονα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά. Ήδη το νέο γήπεδο παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή δημοφιλία και οι αναφορές σε αυτό, τόσο από το σύνολο των ΜΜΕ όσο και από όλους τους φιλάθλους συνεχώς αυξάνονται.
2. Ταυτόχρονα, πέραν των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας, η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές και διαφορετικής φύσεως χορηγικές παροχές, οι οποίες θα εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν, με ιδιαίτερη έμφαση στη παροχή μοναδικών εμπειριών σε φιλάθλους/πελάτες του ΟΠΑΠ.
Τα προαναφερόμενα δεδομένα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως η ΟΠΑΠ Αρένα, πέραν της καθημερινής της λειτουργίας, θα φιλοξενεί, περισσότερες των 50, σημαντικές εκδηλώσεις σε ετήσια βάση, η μορφή των οποίων δεν θα περιορίζεται στη στενή έννοια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Κυρίες και κύριοι,

Κάθε επόμενη μέρα χτίζει το μέλλον.
Και στη δική μας ζωή, κάθε επόμενη μέρα ταυτίζεται με την εκπλήρωση του ονείρου για επιστροφή στην παραδοσιακή έδρα της ομάδας μας, εκεί που μεγάλωσαν και λάτρεψαν την ΑΕΚ γενιές και γενιές οπαδών.
Ο σύλλογος της προσφυγιάς, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, βρίσκει και πάλι το σημείο αναφοράς του στην ΟΠΑΠ Αρένα, ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, που θωρακίζει το μέλλον του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η ΟΠΑΠ Αρένα θα είναι πολλά περισσότερα από ένα γήπεδο, για το λόγο αυτό η προσφορά του ΟΠΑΠ μέσω αυτής της συνεργασίας, δεν αφορά μόνο τον Αθλητισμό, αλλά την Ιστορία, τον Πολιτισμό… ΚΑΙ η εικόνα από το βίντεο που θα παρακολουθήσουμε τώρα, το αποδεικνύει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα εδώ και για την προσοχή σας».

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share