Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Ο Βουγιούκας αποχώρησε, ο Όγκαστ έρχεται

Νέες εξελίξεις στο «τριφύλλι»

16 Ιουλίου 2020 15:20
Παναθηναϊκός: Ο Βουγιούκας αποχώρησε, ο Όγκαστ έρχεται
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Ίαν Βουγιούκας, με τον ίδιο ύστερα από χρόνια σπουδαίων υπηρεσιών στο σύλλογο να λήγει τη συνεργασία μαζί του, ενώ ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τα «πράσινα» ο Ζακ Όγκαστ.

Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια και πέντε συνολικά ο Ίαν Βουγιούκας παύει πλέον να είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Η ΚΑΕ με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον διεθνή σέντερ, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στο σύνολο της πενταετίας.

Ο Βουγιούκας έπαιξε για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό τη διετία 201-12 και επέστρεψε σε αυτόν το 2017. Αυτό το καλοκαίρι υπήρχε οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιό του, την οποία ωστόσο δεν άσκησαν οι “πράσινοι”, καθώς υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα ορισμένες διαφωνίες όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Προβάρει το «τριφύλλι» ξανά ο Όγκαστ

Ο Παναθηναϊκός, την ίδια στιγμή, βρίσκεται μία «ανάσα» από την τελική συμφωνία με τον Ζακ Όγκαστ, τον οποίον ετοιμάζεται να φέρει πίσω στο ΟΑΚΑ για 1+1 χρόνια, ενώ ο Μάρκους Φόστερ αποτελεί τη μέχρι στιγμής τελευταία κίνηση.

Ο ομογενής σέντερ βρισκόταν στην... μεταγραφική pole position του Παναθηναϊκού για τη θέση «5». Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε μία οικονομική απόσταση, η οποία μπορούσε να καλυφθεί και όλα δείχνουν πως πλέον ο 27χρονος παίκτης και το «τριφύλλι» οδεύουν σε... γάμο.

Ο Γιώργος Βόβορας ξεχώρισε την περίπτωση του Όγκαστ, ο οποίος πραγματοποίησε δύο «γεμάτες» σεζόν στη Γαλατάσαραϊ και είναι πιο έτοιμος τακτικά, σωματικά και πνευματικά, από τον παίκτη που φόρεσε τη φανέλα των έξι φορές πρωταθλητών Ελλάδας τη χρονιά 2017-2018. Φυσικά, το ελληνικό διαβατήριο του άλλοτε ψηλού του Notre Dame αποτελεί ένα έξτρα... bonus, που μπορεί να ανοίξει μία επιπλέον θέση ξένου στον σχεδιασμό, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η οριστική συμφωνία, λοιπόν, μοιάζει να είναι θέμα χρόνου, αφού τις τελευταίες δύο μέρες οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά. Έτσι, όλα δείχνουν πως η επιστροφή του Όγκαστ στο ΟΑΚΑ θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Μάλιστα, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες, τότε ενδέχεται ακόμα και αύριο να έχει «κλείσει» οριστικά το deal των δύο πλευρών, με το «τριφύλλι» να βάζει έναν παίκτη δίπλα στον Γιώργο Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share