Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασύλληπτη γκάφα του ΠΑΟΚ: Έπαιξαν με ληγμένα δελτία κόντρα στην ΑΕΚ

Δικαίωμα ένστασης από την Ένωση!

16 Ιουλίου 2020 08:14
Ασύλληπτη γκάφα του ΠΑΟΚ: Έπαιξαν με ληγμένα δελτία κόντρα στην ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για αντικανονική συμμετοχή 12 παικτών του ΠΑΟΚ γίνεται λόγος στο τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι, με την ΑΕΚ να έχει δικαίωμα ένστασης λόγω των ληγμένων δελτίων υγείας. Απώλεια του αγώνα και -3 προβλέπει ο ΚΑΠ αν κατατεθει ένσταση και γινει δεκτή.

Η Ένωση έχει δικαίωμα μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κάνει ένσταση. Αν η ΑΕΚ κάνει ένσταση τότε μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ υφίσταται εδώ και 15 μέρες αλλά δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των υπολοίπων ομάδων που αντιμετώπισε ο Δικέφαλος του Βορρά στα πλέι οφ.

Η εν λόγω είδηση επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του ΠΑΟΚ αναφορικά με τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα δελτία έπρεπε να ανανεωθούν μετά τις 30/6 κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου η Ένωση έχει το δικαίωμα να ασκήσει εντός 48 ωρών ένσταση και να κερδίσει «στα χαρτιά» την αναμέτρηση (0-0) του ΟΑΚΑ.

Το άρθρο 23 και 18 του ΚΑΠ

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα η οποία δεν υπολογίζεται. Το 48ωρο λοιπόν, αρχίζει από την Πέμπτη 16/7.

Ενσταση μπορεί να κατατεθεί μόνο από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται ενώ μπορεί να γίνει καταγγελία από τρίτη εφόσον υπάρχει έννομο συμφέρον ως προς την βαθμολογία.

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 6, περί ποινών, προβλέπει απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Το άρθρο 18 τέλος, αναφέρει ότι η κάρτα υγείας ισχύει για ένα χρόνο από τη θεώρηση της η οποία γίνεται από καρδιολόγο. Επίσης, ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς την κάρτα υγείας. "Ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Εάν παρά την απαγόρευση ο ποδοσφαιριστής συμμετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική" τονίζεται στην παράγραφο 3α.

"Σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον 3 μήνες" αναφέρει η ίδια παράγραφος, στο εδάφιο γ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share