Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Ισοπαλία με... νικητή τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!

Αγκαλιά με την δεύτερη θέση ο δικέφαλος του Βορρά!

15 Ιουλίου 2020 23:42
Super League: Ισοπαλία με... νικητή τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για ένα τριήμερο σαν ΠΑΟΚ, απενεργοποίησε και την ΑΕΚ μετά τον Ολυμπιακό και πήρε αποτέλεσμα (0-0) που αν δεν ανατραπεί δικαστικά τον φέρνει αγκαλιά με την δεύτερη θέση!

Με δύο πανομοιότυπα 3-5-2 παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο αλληλοεξουδετερώνονται! Τα ματσαρίσματα που γινόντουσαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν έβγαζαν νικητή, αντίστοιχα οι δυο τριάδες στην άμυνα είχαν αντίστοιχα εύκολο έργο και το γεγονός ότι τα δυο φορ (Ολιβέιρα από τη μια και Άκπομ από την άλλη) έβγαιναν εκτός περιοχής για να βρουν χώρους δεν τα έκανε πιο απειλητικά.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου βέβαια αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους με τίποτα για τον Μπάρκα ενώ στον αντίποδα η ΑΕΚ, αν και δεν είχε την ηγεμονία της μεσαίας γραμμής είχε περισσότερες τελικές με πιο χαρακτηριστική εκείνη του 14' όταν ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα από τον Εσίτι και έπιασε το σουτ από καλή θέση για να αποκρούσει ο Πασχαλάκης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ αφού τραυματίστηκε ο Τσιγκρίνσκι. Ο Καρέρα έβαλε τον Βέρντε στη θέση του Ουκρανού και αυτή η αλλαγή σχηματισμού έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει μέτρα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 54' και στο 55' με δυο μακρινά σουτ των Τζόλη και Μαουρίτσιο αντίστοιχα που κατέληξαν ελάχιστα άουτ αλλά η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα και στο 61' ο Βέρντε νικήθηκε από τον Πασχαλάκη μετά το σουτ που έκανε από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αλλαγές προσώπων, ο Καρέρα -πολύ λογικά αφού το 0-0 δεν ευνοούσε την ΑΕΚ- πέρασε και τον Αραούχο στο ματς στη θέση του Σιμόες και με τον Αργεντινό να συγκροτεί τριάδα στην επίθεση μαζί με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, η Ένωση επιχείρησε να αυξήσει την πίεσή της. Παρά το γεγονός ότι πίεσε τον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν έχασε κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 91' που ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Βέρντε. Μάλιστα, νωρίτερα ήταν ο ΠΑΟΚ που παραλίγο να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν της Ένωσης, αλλά ο Στοχ στο 86' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα!

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 88
  2. ΠΑΟΚ 72
  3. ΑΕΚ 69
  4. Παναθηναϊκός 55
  5. Άρης 41
  6. ΟΦΗ 36

Η τελευταία αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Άρης
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share