Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League 1, Play offs, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

Έπαιξαν καλά και νίκησαν

15 Ιουλίου 2020 21:30
Super League 1, Play offs, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις για τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο, με την ομάδα του Μαρτίνς να νικά εύκολα 3-1 τον ΟΦΗ στη Super League, για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Φορτούνης (2) και Ραντζέλοβιτς τα «ερυθρόλευκα» γκολ, μείωσε ο Δεληγιαννίδης στις καθυστερήσεις.

Λίγες μέρες μετά την απώλεια του αήττητου από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός πήγε στην Κρήτη χωρίς κανένα άγχος πλέον και πέτυχε τον στόχο του: έπαιξε καλό ποδόσφαιρο τηρουμένων των συνθηκών, έφτασε σε μια εύκολη νίκη και παράλληλα ξεκούρασε... κόσμο και κοσμάκη ενόψει του τελικού Κυπέλλου αλλά και της ρεβάνς με τη Γουλβς. Το τελικό 3-1 για τους «ερυθρόλευκους» αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, απέναντι σε έναν ΟΦΗ -επίσης με πολλές αλλαγές- που προσπάθησε κατά διαστήματα, όμως δεν κατάφερε να κοντράρει επί της ουσίας τον πρωταθλητή, στο τέταρτο σερί μεταξύ τους φετινό ματς.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, το γεγονός ότι ήταν απολύτως αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, αποτυπώθηκε σε όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο, όπως επίσης και στις πάρα πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές στο αρχικό σχήμα. Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν «κλειστό», με εμφανή την έλλειψη υψηλού ρυθμού, ίσως λόγω και της έλλειψης κινήτρων για τις δύο ομάδες. Το παιχνίδι, σε τακτικό τουλάχιστον επίπεδο, απλοποιήθηκε σε τεράστιο ποσοστό μετά το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού, αφού από το δεκάλεπτο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν, όποτε χρειάστηκε έκαναν το γνωστό παιχνίδι τους με τη γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και την ομαδική πίεση, έβγαλαν αρκετές καλές φάσεις και γρήγορα έφτασαν και στο δεύτερο γκολ, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Μετά το 0-1 με το εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη στο 10', ο Ραντζέλοβιτς ήταν αυτός που διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα στο 28' έπειτα από ασίστ του Καφού στην αντεπίθεση. Έτσι ακριβώς -δηλαδή με αντεπιθέσεις- επέλεξε να απειλεί από το σημείο αυτό και έπειτα η ομάδα του Μαρτίνς, δίνοντας πια περισσότερο χώρο στον αντίπαλο, αφού πλέον είχε επί της ουσίας «καθαρίσει» το ματς και είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές έναντι 3 του ΟΦΗ, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν στον 55% υπέρ των Κρητικών.

Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα, συνεχίζοντας να «χτυπάει» τον αντίπαλο στον κενό χώρο, κάτι για το οποίο επίσης φάνηκε πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση. Μετά από δύο καλές στιγμές και ένα δοκάρι του Μπουχαλάκη, τελικά η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε και το τρίτο γκολ που σφράγισε οριστικά το υπέρ της αποτέλεσμα. Ήταν η φάση του 61ου λεπτού όταν ο Ελ Αραμπί έδωσε μπαλιά «πάρε-βάλε» για τον Φορτούνη και αυτός εκτέλεσε τον Γουόλι για το 0-3.

Από εκεί και έπειτα, υπήρξαν κάποιες εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως με τον ρυθμό να πέφτει ακόμη περισσότερο μετά τις αλλαγές, δεν άλλαξε κάτι μέχρι ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα. Γιατί αμέσως πριν αυτό, ο Δεληγιαννίδης κατάφερε απλώς να μειώσει στο τελικό 1-3 με έξυπνο απευθείας φάουλ, με τον Ολυμπιακό να επεκτείνει τουλάχιστον το εκτός έδρας αήττητο στα 23 ματς πρωταθλήματος.

Πηγή: Snda.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share