Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντετοκούνμπο: Το μήνυμα που επέλεξε αντί για το όνομά του στη φανέλα

Τι επέλεξε;

13 Ιουλίου 2020 19:50
Αντετοκούνμπο: Το μήνυμα που επέλεξε αντί για το όνομά του στη φανέλα

Οι παίκτες των 22 ομάδων του ΝΒΑ έχουν το δικαίωμα να φορέσουν κι ένα κοινωνικό μήνυμα στο πίσω μέρος της φανέλας τους, αντί για το όνομά τους. Τι επέλεξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα φορέσει κάποιο social justice μήνυμα, και επέλεξε αυτό που διάλεξαν οι περισσότεροι παίκτες. Το «equality», που σημαίνει «ισότητα», και περνάει το μήνυμά του. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα έγινε στόχος, όταν βανδάλισαν γκράφιτι που τον απεικονίζει, γράφοντας ρατσιστικά σχόλια.

ΗΠΑ: «Λαοθάλασσα» στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ - Παρόντες τα αδέλφια Αντετοκούνμπο

Μια «λαοθάλασσα» υπήρξε στις ΗΠΑ, στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, μιας και πραγματοποιήθηκε χθες (6/6) η κηδεία του, με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο να δίνουν επίσης το «παρών».

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, τη Δευτέρα (25/05), στη Μινεσότα, έχει προκαλέσει κύμα οργής στις ΗΠΑ και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πολλές μεγαλουπόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας.

Στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει σε ειρηνικό πλαίσιο, ενώ εξαιτίας των προηγούμενων επεισοδίων 57 αστυνομικοί παραιτήθηκαν από το Σώμα.

​Πολλοί Νεοϋορκέζοι περπάτησαν μέχρι τη γέφυρα του Μπρούκλιν και κρατούσαν πλακάτ, τα οποία έγραφαν: «Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».

Στην Ουάσινγκτον, πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Λίνκολν και κατευθύνθηκαν προς τη Λεωφόρο Πενσιλβάνια, που οδηγεί στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν περισσότερο λόγω ενός φράχτη.

Χιλιάδες άνθρωποι στο Σαν Φρανσίσκο έφτασαν μέχρι τη γέφυρα-έμβλημα της αμερικανικής μεγαλούπολης και μπλόκαραν την κυκλοφορία των οχημάτων.

​Το πλαίσιο των διαδηλώσεων «Black Lives Matter» γέμισε και τους δρόμους της Φιλαδέλφειας, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φτάνει ακόμα και έξω από το Μουσείο Τέχνης της πόλης.

«Θέλουμε αλλαγή και δικαιοσύνη»

Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ και Κώστας Αντετοκούνμπο συμμετείχαν σε διαδήλωση μαζί με άλλους παίκτες των Μπακς, φορώντας μπλούζες που έγραφαν «I can’t breathe», τη φράση που έχει συνδεθεί με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Πώς θα νιώσουν τα παιδιά μου, όταν μετά από χρόνια, δουν όλους όσοι έχουν πεθάνει από το ρατσισμό; Θα έχουν μίσος στην καρδιά τους και δεν το θέλω αυτό. Δεν έχει σημασία το χρώμα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν το κάνουμε αυτό για δημοσιότητα, δεν με νοιάζει, απλά σας αγαπώ και θέλω να δείτε ότι είμαι εδώ μαζί σας», είπε ο Greek Freak.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share