Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Volley League: «Πράσινη» λύτρωση και πρωταθλητής 14 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός

Με θρίαμβο έναντι του Ολυμπιακού

12 Ιουλίου 2020 20:36
Volley League: «Πράσινη» λύτρωση και πρωταθλητής 14 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η «πράσινη» λύτρωση είναι πραγματικότητα, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ, φτάνοντας στο 2-0 στη μεταξύ του σειρά τελικών, και να γίνεται πρωταθλητής στο βόλεϊ ύστερα από 14 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν έχασε το πρώτο σετ ενώ βρέθηκε να χάνει και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου έκανε σπουδαία εμφάνιση στην τελική ευθεία του δεύτερου σετ όπου με τρεις σερί πόντους του Πανταλέων έκανε την ανατροπή. Μονόλογος της ομάδας του Ανδρεόπουλου σε τρίτο και τέταρτο σετ που έφτασε στην κορυφή μετά το 2006.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με την ίδια σύνθεση που έπαιξε και στο Ρέντη. Για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου άρχισαν το ματς Γιάκομπσεν, Ράπτης, Ανδρεόπουλος, Τσάτσιτς, Ρανγκέλ, Πελεκούδας και λίμπερο ο Ζήσης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε δύο αλλαγές στην αρχική του σύνθεση. Ο Ασπιώτης ξεκίνησε στη διαγώνιο αντί του τραυματία Φίνγκερ και ο Γκέργκι πήρε θέση στα άκρα αντί του Κουμεντάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τσέχος διαγώνιος υπέστη διάστρεμμα στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ στον πρώτο τελικό και δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πιέση στο σερβίς τους. Η τακτική αυτή βγήκε στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-7 με άσο του Βουλκίδη. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους πέντε πόντους μετά από χαμένη επίθεση του Ράπτη.

Ο Τερβαπόρτι με μπλοκ άουτ έκανε το 7-12 για τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του στην υποδοχή και το κομμάτι της άμυνας. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 12-12 με τους Πειραιώτες να προσπερνάνε και πάλι με 12-14 μετά από δύο λάθη των παικτών του Ανδρεόπουλου.

Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο σετ διατηρώντας διαφορά 2-3 πόντων μέχρι την τελική ευθεία. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 20-21 με τον Τσάτσιτς με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο 20-23 με μονό μπλοκ του Βουλκίδη στον Ράπτη. Ο Ολυμπιακός με τον Χουσάι έφτασε στο σετ μπολ (21-23) και πήρε τελικά το σετ με 22-25 μετά από χαμένο σερβίς του Ράπτη.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ανδρεάδη στη θέση του Βουλκίδη. Οι Πειραιώτες μπήκαν και πάλι καλύτερα και έφτασαν στο 5-7 με πρώτο χρόνο του Πετρέα και 7-10 με χαμένο σερβίς του Τσάτσιτς. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 9-10 με τον Ρανγκέλ ενώ ισοφάρισε σε 11-11 με άσο του Ράπτη.

Οι φιλοξενούμενοι με δύο επιθέσεις του Ασπιώτη και ένα λάθος του Τσάτσιτς προηγήθηκαν και πάλι με 11-14 διατηρώντας με το προβάδισμα των τριών πόντων μέχρι το 16-19 που προέκυψε από μία κόκκινη σε Χουσάι και Γιάκομπσεν. Με τον Ράπτη στην γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο σκορ και προηγήθηκε με 24-21 με τρεις σερί πόντους του Πανταλέων. Ο Πετρέας διατήρησε τον Ολυμπιακό στο σετ αλλά μία λάθος συνεννόηση με τον ίδιο και τον Ασπιώτη έδωσε το σετ στο τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο τρίτο σετ. Το τριφύλλι με τρομερή απόδοση σε σερβίς και μπλοκ πήρε διαφορά με το ξεκίνημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 8-2 μετά από παράβαση του Κουμεντάκη στο φιλέ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να μην έχουν αντίπαλο φτάνοντας στο 16-7 μετά από λάθος του Κουμεντάκη. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να καλυφθεί και ο Παναθηναϊκός έκανε το 25-15 με επίθεση του Ανδρεόπουλου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο τέταρτο σετ. Με τον Σωτήρη Πανταλέων στην γραμμή του σερβίς η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 7-1 μετά από κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γκέργκι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδραση και ο τριφύλλι έφτασε στο 14-4 με επίθεση του Τσάτσιτς.

Με μπλοκ του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +11 με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 16-8 μετά από επίθεση του Ριζόπουλου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι στο +10 (18-8) μετά από λάθος του Κουμεντάκη. Τα λάθη συνεχίστηκαν και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με μπλοκ του Ανδρεόπουλου πάνω στον Κουμεντάκη.

Τα σετ: 3-1 (22-25, 25-22, 25-13, 25-14)

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share