Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League 1: Μάγκικο «διπλό» ο Παναιτωλικός, αγωνία για Πανιώνιο και Ξάνθη

Η βαθμολογία των play out αυτή τη στιγμή

11 Ιουλίου 2020 21:56
Super League 1: Μάγκικο «διπλό» ο Παναιτωλικός, αγωνία για Πανιώνιο και Ξάνθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πολύ μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε ο Παναιτωλικός στην Νέα Σμύρνη, κυριαρχώντας και επικρατώντας με 2-0 του Πανιωνίου για να εξασφαλίσει την παρουσία του και στην επόμενη Super League 1, με τη «μάχη» να επικεντρώνεται ανάμεσα στους «κυανέρυθρους» και την Ξάνθη, αν και για την τελευταία απομένει η οριστικοποίηση της βαθμολογίας, μετά την απόφαση του CAS.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Ρέντζα, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Παπανικολάου στα «6αρο-8άρια», τον Μαξίμοβιτς πιο μπροστά στον άξονα, τους Λυμπεράκη, Οικονομίδη στα άκρα και τον Τσιλούλη στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι («έχασαν» στο παρά ένα και τον Μουνιέ) παρατάχθηκαν με τον Φερνάντεθ κάτω από τα γκολπόστ, τους Παρρά, Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Τζανακάκη στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, τους Ταχάρ, Ντάλσιο, Ντίας στον άξονα (ο τελευταίος σε πιο δημιουργικό ρόλο), τους Ντουάρτε, Ρόσα στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Τις δύο ομάδες χώριζε μόλις ένας βαθμός και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το διακύβευμα ήταν τεράστιο. Κάτι που αποτυπώθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά, αλλά αναπτύσσονταν μονόπατα από τη δεξιά τους πλευρά καθώς έψαχναν συνέχεια τον Τσιλούλη και δεν απειλούσαν. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, με αιχμή του δόρατος τον Μπαϊροβιτς πατούσαν στα αντίπαλα καρέ (ο Σουηδός απώλεσε 1-2 ευκαιρίες) και έδειχναν πιο ορεξάτοι. Οι «κυανέρυθροι» πάντως με το σκορ στο 0-0 «άγγιξαν» το γκολ με τον Ρέντζα (33'), όμως τα «καναρίνια» εξαργύρωσαν στο 38' την ανωτερότητά τους. Τότε ο Ευαγγέλου απέκρουσε με το χέρι την κεφαλιά του Ντίαζ και μέσω VAR καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών.

Ο Μπαϊροβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η ανάπαυλα βρήκε τους φιλοξενούμενους με «αέρα» ενός τέρματος.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους «κυανέρυθρους» διατεθειμένους να βγουν μπροστά. Ομως στο 49' οι Ντίαζ, Ρόσα συνδυάστηκαν πάρα πολύ όμορφα, ο Βραζιλιάνος «έστρωσε» στον Τζανακάκη από τον οποίο ξεκίνησε η φάση και εκείνος με ξερό σουτ διπλασίασε τα τέρματά τους. Πλέον τα δεδομένα του αγώνα ήταν ξεκάθαρα υπέρ των φιλοξενουμένων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας (46' Αρτσε), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Οικονομίδης (46' Παπαγεωργίου), Μαξίμοβιτς (83' Γρίβας),Λυμπεράκης (71' Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (82' Λουσέρο), Ντίας, Ντουάρτε (82' Αριγίμπι), Ρόσα, Μπαΐροβιτς (64' Τσιγγάρας).

«Πλήγωσε» τους Ακρίτες ο Αστέρας

Την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ στην έδρα της ΑΕΛ η Ξάνθη θα τα παίξει όλα για όλα για την παραμονή στην κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (1-2). Οι Αρκάδες πήραν προβάδισμα με τον Κρέσπι νωρίς στο ματς, ο Λισγάρας απάντησε στο δεύτερο μέρος, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα με πέναλτι του Λoυίς Φερνάντεθ ο Αστέρας έφυγε με το διπλό. Ο Τζήλος σωστά ακύρωσε γκολ του Γκαργκαλατζίδη στο δεύτερο ημίχρονο με τη χρήση του VAR για χέρι του Μουλέν στην αρχή της φάσης, με τους γηπεδούχους ωστόσο να φωνάζουν στις καθυστερήσεις για χτύπημα του Αντζουλά μέσα στην περιοχή στον Γκαργκαλατζίδη. Η Ξάνθη πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση, έναν βαθμό πάνω από τον Πανιώνιο, και όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Τόσο ο Νίκος Καραγεωργίου όσο και ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξαν Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Η Ξάνθη μπήκε «ζωηρά» στο ματς, το οποίο είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, αλλά στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή των γηπεδούχων ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο 6'. Ο Σίτο έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κρέσπι στην κίνηση με δεξί σουτ πρόλαβε τον Ντε Αμορίμ και νίκησε τον Αμπάντ, ο οποίος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει για το 0-1! Σίτο και Κρέσπι συνδυάστηκαν με παρόμοιο τρόπο και στο 16' αλλά το σουτ στην κίνηση του δεύτερου πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αμπάντ. Ένα λεπτό αργότερα οι Ακρίτες είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μουλέν γέμισε με εκτέλεση φάουλ, ο Τσιφτσής έκανε κακή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Κάστρο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με ακόμα μια καλή στιγμή για τον Αστέρα, όταν ο εξαιρετικός Σίτο πάσαρε στον Τασουλή, ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά τον Αμπάντ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο. Στη συνέχεια η Ξάνθη ήταν αυτή που άρχισε να πιέζει κυρίως με στατικές φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 43' όταν ο Ντε Αμορίμ με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Τσιφτσή να αποκρούσει με δυσκολία στη γωνία του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καραγεωργίου έκανε δύο αλλαγές, με τους Κοβάσεβιτς και Γκαργκαλατζίδη να παίρνουν τη θέση των Φασίδη και Τερκί. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να πιέσουν από το ξεκίνημα, με τον Κοβάσεβιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 47' αλλά τον Τσιφτσή να μπλοκάρει, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του Αστέρα έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπαξεβανίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κερδίζουν, όπως και στο πρώτο μέρος, πολλά κόρνερ και ένα από αυτά έφερε και την ισοφάριση. Στο 56' ο Μουλέν εκτέλεσε, ο Λισγάρας νίκησε στον αέρα την άμυνα του Αστέρα και με δυνατή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Η Ξάνθη είχε πάρει κατά κράτος τα ηνία του ματς με τον Αστέρα να μην μπορεί να πατήσει στο δεύτερο μισό του γηπέδου με εξαίρεση ένα πλασέ του Ριέρα στο 62' που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 66' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν κι ένα δεύτερο γκολ με δυνατό δεξί του Γκαργκαλατζίδη έπειτα από πάσα του Μπαξεβανίδη, ωστόσο ο Τζήλος σωστά ακύρωσε το τέρμα με τη χρήση του VAR καθώς στην αρχή της φάσης ο Μουλέν που τροφοδότησε τον Μπαξεβανίδη είχε σπρώξει την μπάλα με το χέρι. Η Ξάνθη έψαχνε με κάθε τρόπο την ανατροπή στη μάχη για τη σωτηρία της, αλλά κόντρα στη ροή του ματς από το πουθενά ο Αστέρας έκανε το 1-2! Ο Αλί Μπαμπά που μόλις είχε περάσει στο ματς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπαξεβανίδη και ο Λουίς Φερνάντεθ στο 85' εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 1-2.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά ο Ντε Αμορίμ αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να πλασάρει! Ήταν η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων να βρουν ένα γκολ και να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Πάντως στις καθυστερήσεις η Ξάνθη φωνάζει για πέναλτι σε χτύπημα του Αντζουλά πάνω στον Γκαργκαλατζίδη, σε μια αμφισβητούμενη φάση για την οποία ο Τζήλος δεν κλήθηκε στο VAR.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης (80' Σόσα), Μπαξεβανίδης, Τερκί (46' Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Φασίδης (46' Κοβάσεβιτς), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (80' Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο (54' Φοσέ)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κρέσπι, Σίτο (64' Μπελόκ), Ριέρα (83' Αλί Μπαμπά), Λουίς Φερνάντεθ (90' Αλάγκμπε)

Τρομερός Μανούσος, απόδραση του Ατρομήτου από τον Βόλο

Το show του Μανούσου, ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο να επικρατήσει 2-3 του Βόλου, παρά το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος οι Περιστεριώτες έπαιξαν με την φωτιά...

Το παιχνίδι στο Βόλο μπορεί να μην είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είχε έναν Μανούσο σε μεγάλα... κέφια! Ο επιθετικός του Ατρόμητου, με την βοήθεια των Ανδρούτσου, Ντε Πο και Ραμπέλο, έκανε... πάρτι για 45 λεπτά στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ οι Περιστεριώτες ήταν εντυπωσιακοί και δεν απειλήθηκαν στιγμή.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άνοιξε το σκορ μόλις στο 8', όταν ο Μανούσος μετά από ωραία σέντρα του Ανδρούτσου προ κενής εστίας πλάσαρε για το 0-1. Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, όμως το αστέρι κατάφερε να βρει ακόμα τρία γκολ, από τα οποία μέτρησαν τα δύο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μανούσος με τρομερή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Πο, έκανε το 0-2 στο 39', ενώ στο 43' ο δεύτερος έγινε σκόρερ αλλά επόπτης και διαιτητής ακύρωσαν για οφσάιντ στον πρώτο το γκολ αυτό.

Το 0-3 όμως έγινε ένα λεπτό αργότερα και πάλι από τον Μανούσο! Αυτή τη φορά ο Ραμπέλο, που έκανε την πρώτη πάσα στα δύο προηγούμενα τέρματα της ομάδας του, έβγαλε την ασίστ στον Μανούσο που με πλασέ πέτυχε χατ τρικ και το 16ο προσωπικό τέρμα αυτή τη σεζόν!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Βόλου κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος κι έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση! Τα τρία τέρματα του καταπληκτικού Μανούσου στα πρώτα 45 λεπτά, παραλίγο να μην ήταν αρκετά για τον Ατρόμητο! Οι γηπεδούχοι, ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 49', όταν ο Μουνίθ πέρασε στον Κυζιρίδη κι αυτός πλάσαρε για το 1-3, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στη Super League.

Η ομάδα του Βόλου, αφού αύξησε την πίεσή της, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα και να μπει για τα καλά στο κυνήγι της ισοφάρισης! Συγκεκριμένα, ο Ζοάο λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, βρήκε τον Τσοκάνη, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι για το 2-3.

Αν και ο Βόλος ήταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι στο 80' σε ανατροπή του Ντε Πο από τον Γκαραβέλη. Ο Τάσης έδειξε, σωστά, την άσπρη βούλα καθώς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βρήκε με το δεξί χέρι τον Ντε Πο, ωστόσο μετά από σχεδόν πέντε λεπτά πήγε στο VAR και πήρε πίσω την απόφασή του! Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, καθώς έβγαλε και δεύτερη κίτρινη στον Ντε Πο θεωρώντας πως έκανε θέατρο, σε μια φάση που είναι ξεκάθαρο πως το δεξί χέρι του Γκαραβέλη βρίσκει τον Βέλγο!

Κι αφού το πέναλτι έγινε κόκκινη στον Ντε Πο, ο Μέγιερι ανέλαβε στο 93' να κρατήσει τη νίκη για τον Ατρόμητο! Σε εκείνο το λεπτό, ο Βόλος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-3.

Ο Γέντρισεκ έκανε ένα υπέροχο σουτ, με τον Ούγγρο γκολκίπερ να σημειώνει την επέμβαση του αγώνα και να κρατά το τρίποντο για την ομάδα του, η οποία όπως και στο φινάλε της κανονικής περιόδου, δεν έχει την... τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική!

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Καραγκιόζης (12' Γκαραβέλης), Μήτογλου, Διαμαντής (46' Δημόπουλος), Φερράρι, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα, Γέντρισεκ, Μουνίθ, Κυζιρίδης (53' Ζοάο)

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο (60' Κιβρακίδης), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος, Μπουσουλάτζιτς, Ντε Πο, Ραμπέλο (71' Ούμπιδες), Ανδρούτσος (88' Στρούγγης, Μανούσος (72' Γιακουμάκης)

Κάκιστο θέαμα, ματς που γρήγορα ξεχάστηκε στη Λαμία

Σε ένα παιχνίδι χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, Λαμία και ΑΕΛ έδειξαν πως είχαν περισσότερο το μυαλό στις καλοκαιρινές διακοπές παρά στο ματς. Έτσι το 0-0 ήταν λογικό αποτέλεσμα, από την στιγμή που στο ΔΑΚ Λαμίας δεν είδαμε αν όχι τίποτα, σχεδόν τίποτα στα 90 λεπτά. Δεν είδαμε διάθεση, δεν είδαμε φάσεις και φυσικά δεν είδαμε και γκολ.

Με τον βαθμό αυτό η γηπεδούχος έφτασε τους 34 βαθμούς, με την φιλοξενούμενη να πηγαίνει στους 35, σε μια αναμέτρηση που χωρίς καμία δόση υπερβολής ήδη την έχουμε ξεχάσει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο που σε αντίθεση με το δεύτερο είχε και δύο κάτι σαν φάσεις. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι με τον Παπάζογλου βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 13' αλλά ο έμπειρος επιθετικός έπιασε ένα αδύναμο σουτ από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Επασί. Η Λαμία απάντησε στις καλές στιγμές στο 43' με τον Ρόμανιτς να αδειάζει τους αντιπάλους του, να κάνει τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Σκόνδρα να βγαίνει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν ακόμα χειρότερο, παρότι αρχικά ο ρυθμός ήταν λίγο πιο γρήγορος. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στις απέναντι περιοχές και το μόνο που κρατάμε στο διάστημα αυτό ήταν μια κεφαλιά του Βύντρα που πέρασε λίγο άουτ στο 63'. Απολύτως τίποτα άλλο δεν είδαμε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με το τελευταίο σφύριγμα του Σέζου να ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε σε όλη την διάρκεια του ματς.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Σάλιακας, Αραβίδης (84' Σασί), Καραμάνος (81' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Φιλίπ, Ηλιάδης, Γκαζάλ Αλί, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Βινίσιους (71' Λουφάκης), Πινακάς, Παπάζογλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT

Αστέρας Τρίπολης 42 β.
Ατρόμητος 41 β.
ΑΕΛ 35 β.
Λαμία 34 β.
Βόλος 31 β.
Παναιτωλικός 26 β.
Ξάνθη* 23 β.
Πανιώνιος** 22 β.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

*Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (7+5) βαθμών.
**Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share